Σταθεροί τζαμπατζήδες...

Σταθεροί τζαμπατζήδες...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στην τελική ευθεία έχει μπει πλέον το Μουντιάλ της Ρωσίας αλλά τα ιδιωτικά κανάλια δε χαλάνε τις... συνήθειές τους.

10 Ιουλίου 2018

Του Σωτήρη Μανιάτη

Δε λένε με τίποτα να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να δείξουν καμιά φάση από αγώνα και κανένα γκολ. Τόσα... καβούρια μαζεμένα σε τσέπες είχαμε καιρό να δούμε.

Πέρασαν όλες οι προημιτελικές αναμετρήσεις και όποιος παρακολουθούσε μόνο ιδιωτικά κανάλια θα έκανε... βόλτες σε πανηγύρια και απογοητεύσεις από διάφορες χώρες. Θα άκουγε για γκολ, παρατάσεις, χαμένα πέναλτι αλλά δεν θα έβλεπε ούτε φάση. Ούτε σε... καρτ ποστάλ που λένε αφού και καμιά φωτογραφία που βάζουν είναι από άσχετες στιγμές.

Μιλάμε για τους απόλυτους τζαμπατζήδες της μικρής οθόνης που αν δεν είχαν έστω κι αυτά τα πλάνα με πανηγύρια και λύπες να δείχνουν θα την είχαν μετατρέψει σε ραδιόφωνο. Παλιά τους τέχνη κόσκινο. Θα μπορούσε να πει βεβαίως κανείς ότι υπάρχει και κάτι στο οποίο παραμένουν σταθεροί. Το τζάμπα...

Βλέπετε όπως γράψαμε στάθηκαν και άτυχοι. Αποκλείστηκε η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου από την τελική φάση του Μουντιάλ (από την Κροατία που βρίσκεται στους 4) οπότε έχασαν το... τζάμπα των 90 δευτερολέπτων που προβλέπεται για τα γεγονότα μείζονος σημασίας κάθε χώρας. Κι έτσι αντί να βάλουν έστω και λίγο το χέρι στην τσέπη, το τιμολόγιο της ΕΡΤ δεν το λες και ακριβό, αποφάσισαν να τη βγάλουν με ό,τι δεν θα το πλήρωναν έξτρα...

Πρώτος ημιτελικός απόψε στις 21.00 (Γαλλία – Βέλγιο) και δεύτερος αύριο ίδια ώρα (Κροατία – Αγγλία) -και τα δύο απευθείας από ΕΡΤ-1 και ΕΡΤ HD-, αλλά μην περιμένετε να αλλάξει το σκηνικό από τα ιδιωτικά κανάλια. Θα μας χορτάσουν και πάλι σε χαρμολύπες ανά τον κόσμο. Τελικά για τους καναλάρχες το τζάμπα... ποτέ δεν πεθαίνει.