Παραξεχείλωσαν τον τελικό και το αποτέλεσμα ήταν έως και... αντι-τηλεοπτικό

Παραξεχείλωσαν τον τελικό και το αποτέλεσμα ήταν έως και... αντι-τηλεοπτικό
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η… παράσταση του «Survivor» έπειτα από έξι μήνες έλαβε τέλος χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.

14 Ιουλίου 2018

Του Σωτήρη Μανιάτη

Για άλλη μια φορά το παράκαναν με τη διάρκεια του τελικού του «Survivor» καθώς ένα… σόου των 2, άντε βία 2,5 ωρών έφτασε να ξεπεράσει τις 4,5 ώρες! Με τα ίδια και τα ίδια να επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά καθώς δεν έχεις να πεις και πολλά διαφορετικά πράγματα κούρασε τους πάντες, εντός και εκτός παιχνιδιού. Το παράκαναν και με τις διαφημίσεις που κάποια στιγμή έφθασαν να ξεπερνούν ακόμα και τα 14 λεπτά, όχι στο σύνολο αλλά σε κάθε διακοπή! Και με τον Σάκη Τανιμανίδη να ξεφωνίζει διαρκώς λες και μόνο με αυτόν τον τρόπο θα κράταγε… ξύπνιους κοινό και τηλεθεατές.

Υπήρχαν στιγμές που ήταν εξαιρετικά βαρετό και ορισμένες έως και… αντιτηλεοπτικό. Κι αν για όλο αυτό το… ξεχείλωμα φταίει η παραγωγή και ο ίδιος ο Ατζούν Ιλιτζαλί (ο Τούρκος παραγωγός που «απλώνεται» πλέον και στις ΗΠΑ) κάποιος πρέπει να του πει ότι το τηλεοπτικό κοινό στην Ελλάδα όπως καθηλώθηκε μια διετία να βλέπει «Survivor» με την ίδια ευκολία μπορεί να του γυρίσει την πλάτη. Εκτός κι αν πλέον είναι τόσο… ισχυρές οι συμφωνίες, που κάνει μόνο ο ίδιος κουμάντο και όχι και τα στελέχη του ΣΚΑΪ…

Οι καλύτερες στιγμές προήλθαν κυρίως από τα βιντεάκια με στιγμιότυπα από τον Άγιο Δομήνικο. Καλομονταρισμένα, με αρκετές εναλλαγές στην εικόνα, χιούμορ, ευχάριστες μουσικές επιλογές. Τελικός (και ημιτελικός) χρειάζεται μια άλλη… ματιά. Και οπωσδήποτε χρονικό συμμάζεμα. Εκεί λίγο μετά τις 21.30 στο Άλσος Βεΐκου μπούκαρε και μια ομάδα 40-50 αγνώστων πέταξε μπουκάλια με νερό, φώναξε συνθήματα εναντίον του Γιάννη Αλαφούζου και απομακρύνθηκε. Επικράτησε ένας πανικός αρχικά αλλά γρήγορα τα πράγματα επανήλθαν σε κανονική ροή.

Πάντως, καλοκαιριάτικα το ριαλιτοπαίχνιδο έστω και με αυτή τη διάρκεια κατάφερε σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία να φθάσει στο σύνολο του κοινού περίπου στο 38%. Δεν κατόρθωσε βεβαίως να «σπάσει» (ούτε καν να πλησιάσει) την τηλεθέαση της πρεμιέρας (45,7%) . Με τέτοια… συνταγή άλλωστε ήταν ιδιαίτερα απίθανο. Μετά τα μεσάνυχτα φαίνεται να κυμάνθηκε πιο ψηλά κοντά στο 52% ενώ σύμφωνα με τα ίδια πρώτα στοιχεία το μεγαλύτερο τηλεμερίδιο εντοπίζεται στις γυναίκες ηλικίας 15 – 24 που άγγιξε το 60%. Το μερίδιο γυναικών ίδιας ηλικίας στην πρεμιέρα βέβαια είχε ξεπεράσει το 70,7%!

Νικητής του «Survivor» αυτή τη φορά αναδείχτηκε ο Ηλίας Γκότσης από την ομάδα των «μαχητών» που έφυγε πλουσιότερος κατά 100.000 ευρώ, με το κοινό να αφήνει στη δεύτερη θέση την Κατερίνα Δαλάκα από την ομάδα των «διασήμων». Λίγο πριν το τέλος ο Σάκης Τανιμανίδης και αφού τα είπε τηλεοπτικά και με τον έτερο παρουσιαστή Γιώργο Λιανό, ανακοίνωσε και την έναρξη υποψηφιοτήτων για το «Survivor 3» και η… αυλαία για το ριαλιτοπαίχνιδο έπεσε μέσα σε καπνούς και κομφετί κορδέλες…