Έπειτα από το… στραπάτσο αναζητείται δρόμος επιστροφής

Έπειτα από το… στραπάτσο αναζητείται δρόμος επιστροφής
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μετά το σοκ της σεζόν που τελειώνει, με τους τηλεθεατές να τους γυρίζουν την πλάτη για τα καλά, τα στελέχη του ΑΝΤ-1 επιχειρούν να… αλλάξουν πορεία.

18 Ιουλίου 2018

Του Σωτήρη Μανιάτη

Η νέα τηλεοπτική σεζόν προμηνύεται εξαιρετικά δύσκολη καθώς οι παίκτες όπως φαίνεται που θα διεκδικήσουν μερίδιο από την πίτα, τηλεθέασης και διαφήμισης, θα είναι πλέον πέντε, αφού στο παιχνίδι μπαίνει κανονικά και το E TV.

Έπειτα από τις πρώτες παραδοχές, για τον... λάθος βηματισμό τους, τα στελέχη του ΑΝΤ-1, το μείγμα που επιλέγουν για τη νέα τηλεοπτική σεζόν δείχνει μια σαφέστατη στροφή στην ελληνική μυθοπλασία με κάποιες δόσεις ριάλιτι και αρκετά γεμίσματα από τηλεπαιχνίδια. Τα στελέχη του καναλιού του Αμαρουσίου δείχνουν να έχουν πάρει τα… μαθήματά τους και να προσπαθούν να ξαναστήσουν έναν αρκετά διαφορετικό κορμό. Ταυτόχρονα επιχειρούν να εξασφαλίσουν από νωρίς χαρτιά και για το δεύτερο μισό της σεζόν ενώ δείχνουν να αναζητούν και κάποιες πιο… φρέσκες προτάσεις.

Στη μυθοπλασία φαίνεται να έχουν αναζητηθεί όχι μόνο δραματικές αλλά και κωμικές σειρές, μία αστυνομική αλλά και μία εποχής με δυνατά καστ και έμπειρους σεναριογράφους και σκηνοθέτες. Το τι δυναμική θα έχουν και τι αποτελέσματα θα αποφέρουν βέβαια μένει να αποδειχτεί. Και βέβαια πρέπει να ξαναπείσουν το κοινό να επιλέξει και πάλι τον ΑΝΤ-1. Κι αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και… ψυχραιμία ιδιαίτερα έπειτα από μια τόσο κακή σεζόν. Η εμμονή με τα ριάλιτι είναι λίγο πολύ αναμενομένη αλλά όλοι δείχνουν να… στρίβουν προς το πιο αθλητικό κομμάτι τους. Και βέβαια φαίνεται να αναμένουν πολλά από διαφορών ειδών τηλεπαιχνίδια: μουσικά, μαγειρικής, πάντα με χιούμορ και τάλεντ σόου.

Αυτό που θα πρέπει να καταλάβουν τα στελέχη όχι μόνο του ΑΝΤ1 αλλά όλων των καναλιών είναι ότι δεν μπορεί να επιμένουν διαρκώς στις ίδιες πανομοιότυπες συνταγές. Κουράζει αυτό το σκηνικό, αυτό το πανομοιότυπο μοτίβο. Τελευταίο… ακραίο παράδειγμα είναι τα τηλεπαιχνίδια «Το ταίρι ξέρει» με τον Τόνι Σφήνο στον ΑΝΤ-1 και «My man can» με τον Γιώργο Λιανό στον ΣΚΑΪ. Πιο όμοια… δε γίνεται. Τέτοιου τύπου κινήσεις μπορεί να αποδειχτούν έως και… καταστροφικές και όχι μόνο για τα πρότζεκτ, αλλά γενικότερα.

Στον ΑΝΤ-1 βέβαια μένει να δούμε και πως θα ενισχύσουν τον ενημερωτικό τομέα καθώς εκεί τα στοιχεία που είναι γνωστά μέχρι στιγμής είναι λίγα και η χρονιά που έρχεται θα είναι εκλογική. Εκτός από τα καθιερωμένα αναμένονται κι εκεί κάποιες επιπλέον κινήσεις…