«Έφυγε» ο Μάνος Ελευθερίου, συγγραφέας, στιχουργός και παραγωγός του Αθήνα 9.84

«Έφυγε» ο Μάνος Ελευθερίου, συγγραφέας, στιχουργός και παραγωγός του Αθήνα 9.84
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σε ηλικία 80 ετών.

22 Ιουλίου 2018

Σήμερα τα ξημερώματα έφυγε από τη ζωή ο Μάνος Ελευθερίου από ανακοπή καρδιάς, έχοντας μόλις ξεπεράσει ένα πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρούσε. Στο ενεργητικό του έχει ποιητικές συλλογές, διηγήματα, μυθιστορήματα, μια νουβέλα και περισσότερα από 400 τραγούδια, από το 1964 μέχρι σήμερα οπότε και ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την δισκογραφία. Έχοντας συνεργαστεί με μεγάλους συνθέτες και ερμηνευτές όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Δήμος Μούτσης, ο Χρήστος Λεοντής, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Γιάννης Σπανός, ο Διονύσης Τσακνής, ο Θάνος Μικρούτσικος κ.ά.

Τα τελευταία χρόνια ήταν παραγωγός στον Αθήνα 9.84, όπου παρουσίαζε την δική του εκπομπή τα Σαββατοκύριακα 4 με 6 το απόγευμα. Για τον θάνατό του εξέδωσε συλλυπητήριο μήνυμα και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης:

«Άνθρωποι με έργο σαν του Μάνου Ελευθερίου δεν πεθαίνουν. Θα διαβάζονται και θα τραγουδιούνται πάντα. Σήμερα αποχαιρετούμε έναν πολύτιμο συνεργάτη. Έναν άνθρωπο που τίμησε τον «Αθήνα 984» και μοιράστηκε με τους ακροατές του τις σκέψεις του. Μάνο, σε ευχαριστούμε.»

Ήδη κάποια ραδιόφωνα ξεκίνησαν αφιερώματα στον Μάνο Ελευθερίου, όπως ο Ελληνικός 93.2 και ο Μπλε 99 της Χαλκίδας που παίζουν από ένα τραγούδι του κάθε ώρα.