Τηλεόραση για παιδιά… νυχτοφύλακες

Τηλεόραση για παιδιά… νυχτοφύλακες
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο προγραμματισμός ορισμένων καναλιών μπορεί να σε στείλει… αδιάβαστο.

23 Ιουλίου 2018

Του Σωτήρη Μανιάτη

Όλη την τηλεοπτική σεζόν τα μικρά παιδιά μοιάζουν τελείως ξεχασμένα από τα περισσότερα ιδιωτικά κανάλια ελεύθερης λήψης. Στη δημόσια τηλεόραση η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη αν και ακόμα δεν έχει αποκτήσει το παιδικό πρόγραμμα που είχε άλλοτε. Η αλήθεια είναι ότι γενικότερα δεν έχει αποκτήσει πρόγραμμα αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Ορισμένα ιδιωτικά κανάλια ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο κάτι θυμούνται να βάλουν αλλά… ξώφαλτσα. Κάποιες σειρές το πρωί, ορισμένες εκ των οποίων είναι… απερίγραπτες άντε και καμιά ταινία το βραδάκι. Τους καλοκαιρινούς μήνες αλλάζει κάπως η κατάσταση με κάποια συγκεκριμένα κανάλια (ALPHA και κυρίως STAR) να βάζουν περισσότερα παιδικά προγράμματα.

Ο προγραμματισμός τους όμως μερικές φορές είναι… απίθανος. Υπάρχουν ταινίες για παιδιά που προγραμματίζονται στις δύο, τρεις και τέσσερις τα ξημερώματα! Λες και πρόκειται για παιδιά… νυχτοφύλακες. Το θυμήθηκα καθώς στο χθεσινό (Κυριακή 22/7) πρόγραμμα του STAR τα στελέχη του καναλιού είχαν τη… φαεινή ιδέα να μεταδώσουν την παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων «Το γουρουνάκι Γουίλμπορ και η αράχνη Σάρλοτ» (παραγωγή 2003).

Και τι ώρα την έβαλαν; Μα στις 4 τα ξημερώματα!! Σου λέει θα βάλεις για ύπνο τα παιδιά στις… 19.00 (που τέτοια εποχή έχει ακόμα ντάλα ήλιο), θα ξυπνήσουν λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα , θα πάρουν το… πρωινό τους, θα δουν και την ταινία τους! Πόσα θέλετε να μας τρελάνετε εκεί στο STAR; Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν αυτό. Μοιάζει να τους έχει γίνει συνήθεια…