Από αριστερά τα Καναντέρ, από δεξιά το ελικόπτερο του ΣΚΑΪ για να μην συγκρουστούν...

Από αριστερά τα Καναντέρ, από δεξιά το ελικόπτερο του ΣΚΑΪ για να μην συγκρουστούν...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σύμφωνα με το... έγκυρο Liberal «απαγόρευσαν στον ΣΚΑΪ να δείξει εικόνες από ψηλά» στον τόπο της τραγωδίας οπότε και τίθεται, πλέον, ζήτημα δημοκρατίας.

24 Ιουλίου 2018

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Γράφει το έγκριτο και αντικειμενικό site του (κόσμημα για τη δημοσιογραφία) Θανάση Μαυρίδη: «Το πρωί απαγόρευσαν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ να χρησιμοποιήσει ένα ελικόπτερο προκειμένου να μεταδώσει εικόνες από την βιβλική καταστροφή στο Μάτι και τον Νέο Βουτζά Αττικής, μη εγκρίνοντας την απαραίτητη άδεια για την εκτέλεση της πτήσης».

Και σημειώνει επιπλέον πως «πανικός επικρατεί στην κυβέρνηση που επιχειρεί με κάθε τρόπο να περιορίσει την ενημέρωση των πολιτών για την ανείπωτη εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική».

Προφανώς δεν έχουν ακούσει στο Liberal ότι υπάρχει no flight zone σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν γνωρίζουν πως απαγορεύονται οι πτήσεις σε όλες τις χώρες του κόσμου, σε αντίστοιχες καταστάσεις. Και τις απαγορεύσεις δεν τις βγάζει η κυβέρνηση αλλά οι αρχές ασφαλείας. Σήμερα δεν επέτρεψαν καν στους δημοσιογράφους, και πολύ σωστά, να πλησιάσουν στο χώρο που βρέθηκαν οι 26 νεκροί. Αυτό έλειπε δα... Λίγο σεβασμός τέτοια ώρα, μπροστά σε μία τέτοια τραγωδία. ...(εκτός και αν το drone ήθελε να δείξει αυτό ακριβώς)... 

Την ώρα που υπάρχουν δεκάδες αγνοούμενοι, την ώρα που ψάχνουν για τραυματίες ή επιζώντες, την ώρα που γίνονται αναζωπυρώσεις, ΟΧΙ, ΟΧΙ, να μην πετάξουν νοσοκομειακά ή πυροσβεστικά ελικόπτερα προκειμένου να προηγηθεί το ελικόπτερο του ΣΚΑΪ. Ή, έστω, να πετούν όλα μαζί... Ας περιμένουν δύο-τρεις μέρες και μετά ας ανεβάσουν όσα ελικόπτερα θέλουν, δεν νομίζω κανένας να τους το απαγόρευε

Και τα drone πρέπει να καταθέτουν σχέδιο πτήσης πριν σηκωθούν στον αέρα (και σηκώθηκαν κάποια, του ΣΚΑΪ συμπεριλαμβανομένου), δεν μπορεί να γίνει αυτό σε μία περιοχή εκτάκτου ανάγκης χωρίς άδεια.

Οι άνθρωποι πάσχουν από ιδεολογική τύφλωση και δεν βλέπουν τίποτε πια. Ούτε καν μυρίζουν (τα... καμένα). Αρκεί να κάνουν προπαγάνδα

(Σημειώστε πάντως πως ο ΣΚΑΪ δεν διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός, αν συνέβη το γεγονός τέλος πάντων, μόνο το Liberal ευαισθητοποιήθηκε. Περίεργο... )