Ο Καλφαγιάννης ήθελε (μία, ακόμα) αργία στην ΕΡΤ (οπότε επιτέθηκε και στην Εφ.Συν.)

Ο Καλφαγιάννης ήθελε (μία, ακόμα) αργία στην ΕΡΤ (οπότε επιτέθηκε και στην Εφ.Συν.)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αν και ήμασταν στην πρώτη μέρα του τριήμερου εθνικού πένθους κάποιοι στην ΕΡΤ, όπως διαβάζουμε, έψαχναν τρόπο για να χώσουν μία αργία στο πρόγραμμά τους

30 Ιουλίου 2018

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Αργία λόγω της Αγίας Παρασκευής, πολιούχου της έδρας του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ. Έτσι, ξαφνικά, εμφανίστηκε εγκύκλιος για αργία την ημέρα της εορτής της Αγίας Παρασκευής (26/7). Ωραίοι!

Δημιουργήθηκαν κατευθείαν δύο στρατόπεδα, το ένα υπό τον Γιώργο Θαλασσινό (αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ΕΡΤ) που ζητούσε να μην ισχύσει η αργία και το δεύτερο υπό τον Παναγιώτη Καλφαγιάννη (πρόεδρος ΠΟΣΠΕΡΤ) που επιθυμούσε να ισχύσει κανονικά η εγκύκλιος, ώστε να υπάρξει αργία (να δουλέψει λιγότερο προσωπικό και με αυξημένες αποδοχές). Τελικά το Δ.Σ. της ΕΡΤ, πάλι καλά, αποφάσισε λόγω της κατάστασης να μην ισχύσει η αργία.

Και κάπου εδώ μπλέκεται και η «Εφημερίδα ων Συντακτών». Ο Σωτήρης Μανιάτης γνώριζε τα γεγονότα και έγραψε ένα επικριτικό σχόλιο (τι άλλο να έγραφε δηλαδή;) για εκείνους που σε μία τέτοια τραγική συγκυρία έψαχναν τρόπο να βρουν αργίες. Στο σχόλιο της εφημερίδας απάντησε με ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ, ανακοίνωση που έφερε τις υπογραφές του Π. Καλφαγιάννη και του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας, Δ. Κούνη. Εγραφαν για παραποίηση είδησης «με στόχο αφενός την σπίλωση του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ και των εργαζόμενων, αφετέρου την ανάδειξη του “αναπληρωτή διευθ. Συμβούλου” της ΕΡΤ ως “τιμητή των πάντων”. Παραποίησαν την είδηση μετασχηματίζοντάς την σε fake news, αφού ενώ γνώριζαν τη χθεσινή ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ, που δημοσιεύθηκε πριν ακόμα αποφασίσει σχετικά το Δ.Σ, και η οποία καλούσε τους εργαζόμενους στην Αττική να εργαστούν κανονικά στις 26/7, προχώρησαν στο ανακάτεμα του ψέματος και της αλήθειας».

Το ποιος λέει αλήθεια ή ψέμματα φαίνεται και από την «άχαρη, αλλά οφειλόμενη απάντηση στον Π. Καλφαγιάννη της ΠΟΣΠΕΡΤ» του Γιώργου Θαλασσινού. «Το θέμα ανάκλησης της εγκυκλίου που έθετε σε ισχύ την αργία της Αγ. Παρασκευής στις 26.7.2018 το έθεσα με έμφαση στη συνεδρίαση του Δ.Σ., προ ημερήσιας διάταξης και ώρα περίπου 13.10. Τόνισα ότι είναι απαράδεκτο, σε μέρα εθνικού πένθους και συναγερμού του κρατικού μηχανισμού για τη στήριξη των πληγέντων από την τραγωδία, η ΕΡΤ να κηρύσσει αργία λόγω... Αγ. Παρασκευής. Πρότεινα την άμεση ανάκληση της σχετικής εγκυκλίου, που άλλωστε εκδόθηκε στις 24.6., δηλαδή την πρώτη μέρα του 3ήμερου εθνικού πένθους! Οι σύμβουλοι Κατερίνα Τσατσαρώνη και Αριστοτέλης Μεταξάς υποστήριξαν ανεπιφύλακτα την άποψή μου. Ο Βασίλης Κωστόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, δεν εξέφρασε άποψη και κάλεσε τον Παναγιώτη Καλφαγιάννη, πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, να τοποθετηθεί για την πρότασή μου. Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ επιχειρηματολόγησε υπέρ της άποψης να ΜΗΝ αποσυρθεί η εγκύκλιος και να δοθεί κανονικά η αργία! Στη συνέχεια το Δ.Σ. αποφάσισε να αποσυρθεί η εγκύκλιος και η ΕΡΤ να εργαστεί κανονικά. Η συζήτηση αυτή ολοκληρώθηκε περίπου στις 14.00 οπότε αποχώρησε και ο Π. Καλφαγιάννης. Στις 15.10 η ΠΟΣΠΕΡΤ εξέδωσε «αγωνιστική» ανακοίνωση ότι περίπου “η ΠΟΣΠΕΡΤ αποφάσισε οι εργαζόμενοι να εργαστούν κανονικά” στις 26.7.2018!».

Αυτά τα ωραία λοιπόν συμβαίνουν στην ΕΡΤ με τους Καλφαγιάννηδες και τη νοοτροπία τους. Οσο δεν αλλάζει αυτό δεν πρόκειται να γίνει καλύτερη η δημόσια ραδιοτηλεόραση. Τελεία και παύλα. Και αλήθεια, ποιος κάνει τελικά κουμάντο στην ΕΡΤ; Μάλλον όχι ο Κωστόπουλος και ας είναι ο διευθύνων σύμβουλος... (Τον Καλφαγιάννη τον ρώτησε;)