Υπερβολή, το σήμα κατατεθέν μας...

Υπερβολή, το σήμα κατατεθέν μας...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Είμαστε... επιρρεπείς στις υπερβολές και δυστυχώς αυτό δεν μπορούμε να το αλλάξουμε και στις πιο τραγικές στιγμές μας.

30 Ιουλίου 2018

Του Σωτήρη Μανιάτη

Ορισμένοι σε μια προσπάθεια να καταγράψουν γεγονότα, λάθη και παραλείψεις, να καταλογίσουν ευθύνες, να πλήξουν πολιτικούς τους αντιπάλους χάνουν κάθε μέτρο. Και κάποιοι άλλοι, από την άλλη πλευρά, επιχειρούν να πείσουν ότι όλα πήγαν καλά και φταίει μόνο ο... κακός μας ο καιρός.

Ακόμα και μπροστά σε αυτήν την ανείπωτη τραγωδία, με 91 νεκρούς (μέχρι στιγμής) και άλλους 25 αγνοούμενους, μοιάζει αδύνατο πολιτικοί αλλά και ορισμένοι δημοσιογράφοι να λειτουργήσουν με κάποια... ισορροπία, με χαμηλούς τόνους μήπως κι επιτέλους υπάρξει συνεννόηση. Παραβγαίνουν σε σκληρές εκφράσεις ο ένας τον άλλο, εξαπολύουν απίστευτα βαριές κατηγορίες με τέτοια ευκολία λες και απλά με τα λόγια θα αλλάξει κάτι.

Για άλλη μια φορά οι υπερβολές δίνουν και παίρνουν στα... στρατόπεδα που αντιπαρατίθενται. Κάποιοι κάνουν σα να μην αντιλαμβάνονται ότι η ανείπωτη τραγωδία... μας έχει όλους ξεπεράσει. Αν συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο να αντιδρούμε το αποτέλεσμα θα είναι και πάλι να χάσουμε... τη μπάλα. Να χάσουμε για άλλη μια φορά το στόχο που θα έπρεπε από όλους να είναι όχι μόνο να καταλογιστούν ευθύνες, κάτι που ασφαλώς και είναι απαραίτητο να γίνει, αλλά και να διορθωθεί η κατάσταση. Και σε αυτό θα πρέπει να συμβάλλουν όλες οι πλευρές. Είναι απαραίτητη επιτέλους εθνική συνεννόηση σε τέτοια θέματα. Απαιτείται σοβαρότητα και σχεδιασμός. Χωρίς υπερβολές εκατέρωθεν. Με σύνεση, συναίνεση, προτάσεις, ιδέες υλοποιήσιμες ώστε θέματα πολιτικής προστασίας να μην γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και αντιπαράθεσης ανάλογα με τη θέση που βρίσκονται κάθε φορά τα κόμματα εξουσίας.

Δεν μπορεί να τα βάζουμε όλα στον ίδιο ντορβά. Δεν είναι όλα ζήτημα... ψήφων και επικοινωνίας. Ας αφήσουμε επιτέλους τις υπερβολές όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές...