Τα ραδιόφωνα στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας

Τα ραδιόφωνα στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με αφορμή την τραγωδία στο Μάτι και τις υπόλοιπες καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών.

31 Ιουλίου 2018

Στις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας τέθηκαν αυτοβούλως οι ραδιοσταθμοί-μέλη της ΕΙΙΡΑ. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση, καλεί τους αρμοδίους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες και την απήχηση του ραδιοφώνου για την ενημέρωση των πολιτών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ώστε να μην επαναληφθούν τα όσα έγιναν στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Οι ραδιοφωνικές επιχειρήσεις-μέλη της ΕΙΙΡΑ, οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι στα ραδιόφωνα της Αττικής, εκφράζουν τη θλίψη και τη συμπαράστασή τους στους πληγέντες της καταστροφικής φωτιάς στην Αττική.

Ως ενεργός κοινωνικός εταίρος, η ΕΙΙΡΑ βρίσκεται στη διάθεση των εντεταλμένων οργάνων πολιτικής προστασίας, για μελέτη και σχεδιασμό αξιοποίησης των μέσων ραδιοφώνου, ως μηχανισμού ενημέρωσης πολιτών, κατά την εφαρμογή των σχεδίων έκτακτης ανάγκης.

Η διεθνής εμπειρία αναγνωρίζει τον ξεχωριστό χαρακτήρα του ραδιοφώνου, τη φορητότητα και την αυτονομία του, με πρόσβαση σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, χωρίς απαίτηση τεχνολογικών δεξιοτήτων, και τον εντάσσει στο μηχανισμό ενημέρωσης και οδηγιών προς τους πολίτες.

Υποχρέωση όλων μας είναι να εργαστούμε ώστε να μη ξανασυμβεί τέτοια καταστροφή.