Με 14.600 μέλη η Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων

Με 14.600 μέλη η Ειδική Υπηρεσία  Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων
Ακολουθήστε μας στο Google news

Συμπλήρωσε ήδη δύο μήνες λειτουργίας και η ειδική διαχειρίστρια Μαρία Βλάχου απέστειλε ενημέρωση στους Δημιουργούς για όσα έχει πράξει έως τώρα και για τις μελλοντικές της κινήσεις.

07 Αυγούστου 2018

Στο καθοριστικό αυτό διάστημα υπήρξε έντονη δραστηριοποίηση για την ανάπτυξη των βασικών τομέων λειτουργίας της ΕΥΕΔ, μέσα σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια, προκειμένου να αντιμετωπισθούν όλα τα τρέχοντα ζητήματα, που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας.

Με την οριστικοποίηση του ρεπερτορίου, η ΕΥΕΔ συνεχίζει να εκπροσωπεί τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού μουσικού ρεπερτορίου, πάνω από 14.600 Έλληνες δημιουργούς και δικαιούχους δικαιωμάτων, έχοντας στο δυναμικό της κορυφαία ονόματα ΟΛΩΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ: Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις (κληρονόμοι), Οδυσσέας Ελύτης (κληρονόμοι), Νίκος Γκάτσος (κληρονόμοι), Σταύρος Ξαρχάκος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Μαρκόπουλος, Διονύσης Σαββόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος, Σταμάτης Κραουνάκης, Λίνα Νικολακοπούλου, Βασίλης Τσιτσάνης (κληρονόμοι), Απόστολος Καλδάρας (κληρονόμοι), Γιώργος Μητσάκης (κληρονόμοι), Σταύρος Κουγιουμτζής (κληρονόμοι), Μάνος Λοίζος (κληρονόμοι), Μανώλης Ρασούλης, (κληρονόμοι), Άκος Δασκαλόπουλος (κληρονόμοι), Γιώργος Κατσαρός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Χρήστος Νικολόπουλος, Ελένη Καραίνδρου Στέλιος Καζαντζίδης (κληρονόμοι), Γρηγόρης Μπιθικώτσης (κληρονόμοι), Δήμος Μούτσης, Λάκης Παπαδόπουλος, Μαριανίνα Κριεζή, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Σωκράτης Μαλάμας, Κώστας Καλδάρας, Γιάννης Ζουγανέλης, Χρήστος Θηβαίος, Μίλτος Πασχαλίδης, Οδυσσέας Ιωάννου, Παρασκευάς Καρασούλος Νίκος Μωραΐτης, Γιάννης Χαρούλης, Πάνος Φαλάρας, Μάριος Τόκας (κληρονόμοι), Αργύρης Μπακιρτζής, Θανάσης Πολυκανδριώτης Πέτρος Βαγιόπουλος, Αντώνης Βαρδής (κληρονόμοι), , Γιάννης Αγγελάκας, Ορφέας Περίδης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Θοδωρής Γκόνης, Κώστας Λειβαδάς, Φίλιππος Γράψας, Σαράντης Αλιβιζάτος, Ανδριάννα Μπάμπαλη, Ανδρέας Κατσιγιάννης, Χρήστος Παπαδόπουλος, Παύλος Παυλίδης, Παντελής Παντελίδης (κληρονόμοι), Γιώργος Σαμπάνης, Νίκος Βέρτης, Κώστας Τουρνάς, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Δημήτρης Βαρσαμίδης, Ειρήνη Χρυσοβέργη-Αλεξανδράκη, Αλέκος Χρυσοβέργης, Τάσος Βουγιατζής, Δήμος Μυλωνάς, Βίκυ Γεροθόδωρου, Ελένη Γιαννατσούλια, Βασίλης Γιαννόπουλος, Τάκης Σούκας, Φοίβος Δεληβοριάς, Ιωάννης Δόξας, Δημήτρης Ιατρόπουλος, Γιάννης Ιωάννου, Παναγιώτης Καλατζόπουλος, Θέμης Καραμουρατίδης, Μέλισσες, Ονιράμα, Νίκος Τερζής, Μάριος Ψιμόπουλος, Active Member, Μιχάλης Κουινέλης (Stavento), και χιλιάδες άλλους δημιουργούς που θα αναρτηθούν σύντομα στην ιστοσελίδα της ΕΥΕΔ.

Η ΕΥΕΔ, επίσης, συνεχίζει να εκπροσωπεί εκατομμύρια ξένα μουσικά έργα, μέσω συμβάσεων εκπροσώπησης με μεγάλους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης του εξωτερικού και των μεγάλων πολυεθνικών εκδοτών μουσικής Warner Chappel Music Publishing και Universal.
Η δυναμική εκπροσώπηση του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, όπως διαμορφώνεται αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, που θωρακίζει τη διείσδυση του εκπροσωπούμενου ρεπερτορίου της ΕΥΕΔ στην ελληνική μουσική αγορά.

Για το σκοπό αυτό, πρωταρχικό μέλημα της ΕΥΕΔ ήταν και παραμένει η ανασυγκρότηση και δραστηριοποίηση του εισπρακτικού μηχανισμού για την αποτελεσματικότερη αδειοδότηση και είσπραξη των πνευματικών δικαιωμάτων. Με το πλεονέκτημα της άμεσης πρόσβασης στη μεγάλη βάση δεδομένων των ήδη καταγεγραμμένων χρηστών μουσικής και με τη δυνατότητα άμεσου εμπλουτισμού της εν λόγω βάσης, η ΕΥΕΔ έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές με πολλές κατηγορίες χρηστών για την αδειοδότηση μουσικής και την είσπραξη έναντι των αναλογούντων δικαιωμάτων.

Έχουν ήδη στελεχωθεί οι οικονομικές υπηρεσίες και τα αρμόδια εμπορικά τμήματα Δημόσιας Εκτέλεσης, Συναυλιών, Μηχανικών Δικαιωμάτων, Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, Επιγραμμικών χρήσεων. Η εισπρακτική διαδικασία της Δημόσιας Εκτέλεσης υποστηρίζεται από έμπειρους εξωτερικούς συνεργάτες, στους οποίους ανατίθεται η ευθύνη είσπραξης σε αρκετές περιοχές στην Ελλάδα. Έχει γίνει, επίσης, εκτεταμένη επικοινωνία για την αδειοδότηση των μεγάλων φεστιβάλ αλλά και μεμονωμένων συναυλιών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη στελέχωση του Τμήματος Μελών της ΕΥΕΔ, το οποίο θα αναλάβει τη διεκπεραίωση των αιτημάτων που έχουν ήδη καταθέσει πολλοί δημιουργοί και δικαιούχοι δικαιωμάτων. Παράλληλα ολοκληρώνεται η στελέχωση του Τμήματος Τεκμηρίωσης, ιδιαίτερα νευραλγικού τμήματος για την αναγνώριση και αδειοδότηση του μουσικού ρεπερτορίου.

Η στελέχωση όλων των παραπάνω τμημάτων γίνεται κατά κύριο λόγο από πρώην εργαζόμενους της ΑΕΠΙ, οι οποίοι διαθέτουν τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία στο αντικείμενό τους και αποτελούν εγγύηση για την αποτελεσματική διαχείριση του πολυπληθούς ρεπερτορίου της ΕΥΕΔ.
Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα είναι διαθέσιμα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ΕΥΕΔ για την αμεσότερη επικοινωνία και ενημέρωση των μελών της, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Με το βλέμμα στην επικείμενη Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΥΕΔ, που θα λάβει τις σημαντικές αποφάσεις για τον κανονισμό λειτουργίας, διανομής και αμοιβολογίου αλλά και την εκλογή του Εποπτικού Συμβουλίου, ώστε να προχωρήσουμε στην πρώτη διανομή δικαιωμάτων τον Οκτώβριο 2018, θεωρούμε ότι σε μεγάλο βαθμό έχουν τεθεί οι βάσεις για ένα σύγχρονο φορέα όπως επίμονα ζητούσε η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δημιουργών και άλλων δικαιούχων δικαιωμάτων.

Με τις ευχαριστίες μας σε όλους τους δημιουργούς που έχουν επισκεφθεί τα γραφεία μας το τελευταίο διάστημα ή έχουν στείλει σχετικές επιστολές και δηλώσεις υποστήριξης, σας καλούμε, και πάλι, όλους να συνεργαστείτε και να μας στείλετε τις απόψεις σας ώστε να επιτευχθεί η συγκρότηση του νέου οργανισμού συλλογικής διαχείρισης όσο το δυνατόν πιο άμεσα και αποτελεσματικά.

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη στην Γενική Συνέλευση, για την οποία θα λάβετε σύντομα πρόσκληση.