Κι άλλες (κι άλλες) απολύσεις σε ΝΕΑ και ΒΗΜΑ

Κι άλλες (κι άλλες) απολύσεις σε ΝΕΑ και ΒΗΜΑ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μία εντελώς ανάλγητη ιδιοκτησία στην Alter Ego διώχνει κόσμο ακόμα και στις διακοπές του, λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο.

14 Αυγούστου 2018

Ίσως έτσι κάνουν κι επίδειξη ισχύος, ποιος ξέρει. Υπεύθυνος εννοείται πως είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο εκδότης που έχει λόγο ακόμα και για τα εξώφυλα των περιοδικών του ομίλου, ακόμα και για κάποιες φωτογραφίες που θα μπουν. Μεγάλος μέρος της δημοσιογραφικής ύλης φέρει την έγκριση του εκδότη που ζήλεψε προφανώς και δόξα αρχισυντάκτη / διευθυντή σύνταξης / διευθυντή / συντάκτης ύλης και υπεύθυνου ατελιέ.

Από την άλλη, η ΕΣΗΕΑ τραβάει την κατάσταση στα... άκρα και αναγκάζει τον Βαγγέλη Μαρινάκη να γονατίζει μπροστά της. Ιδού πως καταλήγει η σκληρή ανακοίνωση που έκανε τον εκδότη να χάσει τον ύπνο του και να μη θέλει πια να συνεχίσει τις διακοπές του: «Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητάει την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων και την ρητή δέσμευση της ιδιοκτησίας για την διασφάλιση του συνόλου των υφισταμένων θέσεων εργασίας και δηλώνει ότι θα σταθεί αποφασιστικά και αταλάντευτα στο πλευρό των αδίκως απολυμένων συναδέλφων μας σε κάθε νόμιμη διεκδίκησή τους». 

Αλήθειια, χθες για τις 4 απολύσεις στον ΑΝΤ1 υπήρχε στάση εργασίας, εδώ, για αυτό, τι αποφασίστηκε πέραν της... ανακοίνωσης; Δυο μέτρα και δυο σταθμά από την Ενωση; Γιατί τον ΑΝΤ1 λοιπόν τον άφησαν χωρίς βραδινό δελτίο ειδήσεων; Όπως το ίδιο κάνουν και σήμερα, 2η μέρα (6 με 10 το βράδυ). Τι κόλπα είναι αυτά... 

Υπενθυμίζουμε: Μόλις στις 31 Ιουλίου είχαμε ξανά απολύσεις στην Alter Ego!

update: Ιδού και τα πρόσωπα όπως τα δημοσιεύει το Documento.
Απολύθηκαν από το «Βήμα» οι δημοσιογράφοι Λαλίνα Φαφούτη και Θοδωρής Λαΐνας που επί σχεδόν δυο δεκαετίες έγραφαν για επιστημονικά θέματα από το χώρο της τεχνολογίας, του διαστήματος, της ιατρικής, της αρχαιολογίας κ.ά. (μεταξύ άλλων ήταν εκ των βασικών συντακτών του BHMAscience στο κυριακάτικο φύλλο), η Ελενα Φυντανίδου, η οποία κάλυπτε επί σειρά πολλών ετών ρεπορτάζ Υγείας και η Ολυμπία Λιάτσου η οποία κάλυπτε κοινωνικά και αυτοδιοικητικά θέματα. Από τα ΝΕΑ απολύθηκε η δημοσιογράφος Αννα Καραβοκύρη (Πολιτικό ρεπορτάζ), ο σκιτσογράφος Δημήτρης Αγγελούσης και από το ατελιέ η Σίσι Γαλανοπούλου.