RIP Aretha Franklin

RIP Aretha Franklin
Ακολουθήστε μας στο Google news

H περίφημη «queen of the soul» έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών, χτυπημένη από τον καρκίνο.

16 Αυγούστου 2018

Ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια της παγκόσμιας μουσικής έσβησε για πάντα, η θρυλική Aretha Franklin, πέθανε σε ηλικία 76 ετών. Μία από τις πιο επιβλητικές ερμηνεύτριες της soul, τραγουδίστρια αξεπέραστων επιτυχιών και «φωνή» του κινήματος για τα δικαιώματα των μαύρων και τα δικαιώματα των γυναικών, η Aretha Franklin υπήρξε μία από τις πιο σημαντικές καλλιτέχνιδες του 20ού αιώνα.

Γεννημένη τις 25 Μαρτίου 1942 στο Τενεσί, η Aretha Louise Franklin έμελλε να γίνει ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια της μουσικής του 20ού αιώνα. Είναι από τους πιο επιτυχημένους εμπορικά καλλιτέχνες όλων των εποχών, έχει κερδίσει 18 Grammy και έχει ηχογραφήσει περισσότερα από εκατό singles που μπήκαν στα τσαρτς και αναδείχθηκαν σε ψηλές θέσεις.

Η Aretha Franklin τραγούδησε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια της δεκαετίας του '60 και '70 όπως τα «Respect» και «Chain of Fools» και κέρδισε επάξια τον τίτλο της «βασίλισσας της soul».

(Από την ΕφΣυν)

Σήμερα Πέμπτη στις 6 το απόγευμα και αύριο Παρασκευή στις 4, ο Γιαννης Πετρίδης παρουσιάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Aretha