«Στην Ελλάδα ζεις, δεν υπάρχει ελπίς»

«Στην Ελλάδα ζεις, δεν υπάρχει ελπίς»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στην Αγία Παρασκευή συνεχίζει να επικρατεί το δίδυμο Καλφαγιάννη-Κωστόπουλου.

03 Σεπτεμβρίου 2018

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Παίρνεις έναν επαγγελματία λοιπόν, τον Γιώργο Θαλασσινό, έναν άνθρωπο που αποδεδειγμένα γνωρίζει από ραδιόφωνο. Τον κάνεις Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο και του αναθέτεις την Ελληνική Ραδιοφωνία. Πολύ ωραία ως εδώ λοιπόν και μπράβο και στην πολιτική ηγεσία για τις επιλογές της. Βλέπεις ότι κάτι καλό μπορεί να ανατείλει στην ΕΡΑ.

Ελα όμως που δεν το(ν) αφήνεις να δουλέψει όπως αυτός γνωρίζει. Του βάζεις τρικλοποδιές. Δεν του δίνεις αρμοδιότητες. Του αφαιρείς αρμοδιότητες. Δεν τον βοηθάς σε τίποτε. Ορθώνεις STOP στις αποφάσεις του. Δεν υλοποιείς τίποτε, σχεδόν, απ΄ όσα σου ζητάει. Τότε, γιατί τον έφερες;

Την ίδια ώρα κυριαρχεί στην ΕΡΤ το σύστημα Καλφαγιάννη, το χειρότερο είδος συνδικαλισμού. Αυτό που κρατάει καθηλωμένο τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα χρόνια τώρα απαξιώνοντάς τον όλο και περισσότερο. Εχει κι έναν διευθύνοντα σύμβουλο (Κωστόπουλος) που εκ των πραγμάτων αδυνατεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις, το πράγμα χειροτερεύει διαρκώς.

Είναι φανερό πως στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής έχουν αποφασίσει να «φάνε» τον Θαλασσινό. Δεν τόλμησαν να συγκρουστούν με το καθεστώς της ΕΡΤ και συνθηκολόγησαν. Και ιδού ο τραγικός φορέας που έστησαν.

Ήταν μία μεγάλη ευκαιρία να φτιάξουν μετά το χουντικό λουκέτο των Σαμαρά-Βενιζέλου μία σύγχρονη και δημιουργική ΕΡΤ. Αλλά έφτιαξαν μία ΕΡΤ για την οποία χαίρονται οι εχθροί της. Και πολύ περισσότερο οι νεοφιλελεύθεροι εκείνοι και οι ακροδεξιοί που επιθυμούν διακαώς το κλείσιμό της. Νερό στο μύλο τους.