Πολιτική και δημοσιογραφία με μηνύσεις, αγωγές και… αυτόφωρα δε γίνεται

Πολιτική και δημοσιογραφία με μηνύσεις, αγωγές και… αυτόφωρα δε γίνεται
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δυστυχώς, καταπώς φαίνεται απουσιάζει η ψυχραιμία και επικρατει η λογική του... εντυπωσιασμού και της ακραίας πόλωσης απ' όλες τις πλευρές.

04 Σεπτεμβρίου 2018

Του Σωτήρη Μανιάτη

Και μπορεί εδώ και αρκετά χρόνια αυτό να έχει γίνει ειδικά για κομματικά και κυβερνητικά στελέχη… συνήθεια αλλά κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα φρένο και όχι να επεκτείνεται η ίδια λογική και από δημοσιογράφους και μέσα Ενημέρωσης…

Οι πολιτικοί θα πρέπει να καταλάβουν επιτέλους ότι η βιομηχανία αγωγών εναντίον μέσων Ενημέρωσης και δημοσιογράφων λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο ως μηχανισμός φίμωσης, λογοκρισίας και εκφοβισμού. Γίνονται... λάθη, υπάρχουν υπερβολές από ορισμένα ΜΜΕ αλλά υπάρχουν και τρόποι επανόρθωσης. Και πρέπει να γίνονται από τη στιγμή που διαπιστώνονται με τον ίδιο τρόπο που έγινε και η αρχική δημοσίευση.

Αλλά και οι δημοσιογράφοι που συχνά λοιδορούνται, δυσφημίζονται, δέχονται ανεπίτρεπτες επιθέσεις από κομματικά και κυβερνητικά στελέχη δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούν την ίδια τακτική εναντίον πολιτικών. Οι αγωγές, οι μηνύσεις, η αυτόφωρη διαδικασία για όσα είπε κάποιο πολιτικό στέλεχος δημιουργούν ακριβώς τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Εκτός κι αν από ορισμένους η επιδίωξη είναι η ακραία πόλωση με κάθε κόστος.

Και τα πολιτικά στελέχη πάντως καλό θα είναι πριν κάνουν δηλώσεις και... κρίσεις να είναι πλήρως ενημερωμένα, να παραδέχονται τα λάθη τους και ενίοτε να ανακαλούν και να μην κρύβονται πίσω από την ιδιότητά τους…