Ούτε το mystylerocks. ούτε το survivor, ούτε το nexttopmodel, ούτε το shoppingstar...

 Ούτε το mystylerocks. ούτε το survivor, ούτε το nexttopmodel, ούτε το shoppingstar...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το ξέρουμε, θα τα δουν ελάχιστοι, αλλά δεν πειράζει, τέτοια τηλεόραση θέλουμε...

23 Οκτωβρίου 2018

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Δύο εξαίσιες σειρές ντοκιμαντέρ προγραμμάτισε η ΕΡΤ αλλά, είναι γνωστό, τα ποσοστά της θα είναι μονοψήφια. Οι πιο πολλοί, σχεδόν όλοι δηλαδή, θα βλέπουν άλλα. Και θα βγαίνουν μετά οι δημοσιογράφοι, ειδικά οι νεοφιλελεύθεροι και θα κατηγορούν την ΕΡΤ για την ανυποληψία της ζητώντας να μπει λουκέτο στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα μια και κανείς δεν το(ν) βλέπει.

Η πρώτη σειρά ντοκιμαντέρ πέντε επεισοδίων, έχει τίτλο «Tην ημέρα που…» (The Day When...), παραγωγής Γαλλίας 2016, και θα τη δούμε στην ΕΡΤ1 από αύριο Τετάρτη έως και την Κυριακή. καθημερινά στις 6 παρά 10 το απόγευμα. «Την ημέρα που... ο Στάλιν κέρδισε τον πόλεμο», «Την ημέρα που... ο Χίτλερ έχασε τον πόλεμο», «Την ημέρα που... ο Τσόρτσιλ κήρυξε τον πόλεμο» κ.ο.κ.

Η δεύτερη είναι η σειρά ντοκιμαντέρ «Η Ιστορία πίσω από το μύθο» που θα μεταδίδεται Σαββατόβραδο στις 23:45 και αναφέρεται σε ιστορικά γεγονότα, ανθρώπινα δράματα και μυθικά πεπρωμένα. Πρώτη εκπομπή αφιερωμένη στην Λιλί Μαρλέν (για τον περισσότερο κόσμο είναι η Μαρλέν Ντίτριχ) κι έχει τίτλο «Λιλί Μαρλέν: Ναζιστικός ύμνος ή άσμα ελευθερίας;». Γαλλικό και αυτό επίσης.

Και είναι κι άλλα εξίσου ενδιαφέροντα που προγραμματίζονται για αυτές τις μέρες. Παράδειγμα το Σάββατο και την Κυριακή στις 4 το απόγευμα θα προβληθούν τα «Κρυμμένα ίχνη», αμερικάνικης παραγωγής. «Η απόβαση στη Νορμανδία – 6 Ιουνίου 1944» το ένα και «Το βουνό του Χίτλερ» το άλλο.

Ξέρω, ξέρω, τα ποσοστά τους θα είναι μικρά, πάρα πολύ μικρά, θα θυμίζουν πολικές θερμοκρασίες. Η λύση είναι μία επομένως: να κλείσει η ΕΡΤ.