Αύριο-μεθαύριο το Mega θα χαθεί από τις οθόνες μας

 Αύριο-μεθαύριο το Mega θα χαθεί από τις οθόνες μας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η απόφαση για το οριστικό «λουκέτο» στο MEGA έφυγε και πάλι από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης…

24 Οκτωβρίου 2018

Του Σωτήρη Μανιάτη

Η Ανεξάρτητη Αρχή κοινοποίησε εκ νέου στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και στην Digea την απόφασή της σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία, έπειτα και από τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία τα στελέχη της Digea είναι υποχρεωμένα μέσα στις επόμενες δύο, τρεις ημέρες να κατεβάσουν το σήμα του καναλιού. Πολλοί θεωρούν πιθανόν να… τραβηχτούν τα καλώδια πριν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Κι έτσι το MEGA θα σβήσει από τις οθόνες μας πριν τα γενέθλιά του. Πριν μπει στο 30ο έτος λειτουργίας του καθώς ήταν το πρώτο ιδιωτικό κανάλι που άρχισε να εκπέμπει στις 29 Νοεμβρίου του 1989.

Η… τραγική ειρωνεία είναι ότι την ίδια ώρα που από το ΕΣΡ έφευγε και πάλι η κοινοποίηση για το κλείσιμο του MEGA, οι απλήρωτοι επί μια διετία συνάδελφοι του καναλιού έστελναν κανονικά το πρόγραμμα για την επόμενη εβδομάδα (3-9/11/2018). Συνοπτικό και αναλυτικό. Κανονικότατα. Κάνουν δηλαδή ακριβώς αυτό που πράττουν όλα αυτά τα χρόνια της MEGAλης τους περιπέτειας παρότι εγκαταλείφθηκαν από τους μεγαλομετόχους του καναλιού, έμειναν απλήρωτοι, χωρίς δεδουλευμένα και δίχως αποζημιώσεις. Συνεχίζουν να κάνουν τη δουλειά τους καθώς πρόκειται για το «σπίτι» τους. Παραμένοντας επαγγελματίες μέχρι και την τελευταία στιγμή παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν καθημερινά συνεχίζουν να κρατούν το άλλοτε Μεγάλο Κανάλι στον «αέρα». Και μέχρι σήμερα έστω και με επαναλήψεις το MEGA καταφέρνει να πιάνει τηλεμερίδια που φθάνουν ακόμα και σε διψήφιο αριθμό.

Και η άλλη… τραγική ειρωνεία είναι ότι ένας εκ των μεγαλομετόχων του MEGA, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πριν από λίγες μέρες κατέθεσε αίτηση στο ΕΣΡ για άδεια εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου ενημερωτικού χαρακτήρα και εγγυητική επιστολή 3,5 εκατ. ευρώ. Και κατά πάσα πιθανότητα θα την πάρει αλλά σε 4-5 μήνες και μέχρι τότε το MEGA θα είναι κλειστό. Αν το είχε πράξει νωρίτερα σήμερα το κανάλι μπορεί και να παρέμενε στον «αέρα». Εκτός κι αν δεν θέλει κανείς πλέον να αναλάβει τα χρέη του, αλλά προτιμούν να διεκδικήσουν μόνο περιουσιακά του στοιχεία (ταινιοθήκη κ.α.) προφανώς με όσο λιγότερα χρήματα γίνεται. Το MEGA πάντως ακόμα και όταν το σήμα του κατέβει από τη Digea μπορεί να συνεχίσει να εκπέμπει από τις δύο ψηφιακές συνδρομητικές πλατφόρμες, COSMOTE TV και NOVA. Θα δούμε τι θα πράξουν κι αυτές…