NEA AΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ

NEA AΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Focus, οι ακροατές αφενός επιστρέφουν στο ραδιόφωνο, αφετέρου, αρχίζουν να ακούν (και) ενημερωτικούς σταθμούς. Πολύ καλά νέα αυτά για το ραδιόφωνο, που δεν κουράζει τα μάτια, δεν λερώνει τα χέρια...

06 Απριλίου 2010@ Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Focus, οι ακροατές αφενός επιστρέφουν στο ραδιόφωνο, αφετέρου, αρχίζουν να ακούν (και) ενημερωτικούς σταθμούς. Πολύ καλά νέα αυτά για το ραδιόφωνο, που δεν κουράζει τα μάτια, δεν λερώνει τα χέρια...

@ Τελικά, έπειτα κι από το δικό μας ρεπορτάζ, η ΕΕΤΤ, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές, πραγματοποίησε επιχείρηση εντοπισμού και διακοπής λειτουργίας παράνομων σταθμών, που εξέπεμπαν από τη περιοχή του Ποικίλου όρους Αττικής. Έτσι, εντοπίσθηκε ένας ραδιοφωνικός σταθμός - χωρίς διακριτικό τίτλο, άρα «πειρατής» πέρα για πέρα - ο οποίος εξέπεμπε παράνομα στη συχνότητα 108,00MHz.

@ Φυσικά και δεν βρήκαν σε ποιον ανήκει, παρά μόνο, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, η Ελληνική Αστυνομία, με τη συνδρομή τεχνικών πραγματογνωμόνων της ΕΕΤΤ και παρουσία δικαστικού λειτουργού, προέβη στην κατάσχεση όλου του εξοπλισμού εκπομπής. Άντε, και στους υπόλοιπους «πειρατές» ευχόμαστε, που λυμαίνονται την μπάντα.

@ Αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο του σταθμού OASIS. Πρόεδρος ο Βασίλης Κοσμόπουλος, αντιπρόεδρος ο Κοσμάς Σφαέλος, μέλος ο Στέφανος Αναστασιάδης.

@ Έγραφε την προηγούμενη εβδομάδα το site enimerosi24.gr «ότι ειδικά στις πρωινές εκπομπές του ΒΗΜΑ FM 99,5 τα μηνύματα που δέχονται οι παραγωγοί είναι άκρως υβριστικά και χλευαστικά. Κυρίως τους κατηγορούν για διαπλοκή, αλλά και για φερέφωνα της Ντόρας Μπακογιάννη». Τους έστειλα, λοιπόν, ένα email που τους ενημέρωνα, χωρίς να τους απειλώ ή να τους μαλώνω, ότι αυτό – και όχι μόνο στη δική μου εκπομπή, αλλά και στις υπόλοιπες, μέχρι και τις 12 – δεν υφίσταται και τους ζητούσα επανόρθωση. Και δεν υπάρχει περίπτωση να έχει συμβεί και να ξεχνούσα ότι κάποιος θα με κατηγορούσε ως φερέφωνο της Ντόρας. Το site, λοιπόν, ούτε ανέβασε τη δική μου ηλεκτρονική επιστολή, αλλά ούτε και αφαίρεσε την ανάρτησή του, ως όφειλε. Αυτό το γράφω για να δείτε πώς ενημερώνουν κάποιοι, αλλά και για να εκτιμήσετε ότι ο καθένας μπορεί να σχολιάσει εδώ στο e-tetRadio.gr.

@ Αν στο enimerosi24.gr μπορούσε να σχολιάσει ο καθένας, όταν θα ανέβαινε αυτό το ψευδές κείμενο, θα έγραφα το σχόλιό μου ενυπόγραφα και όλοι θα μάθαιναν την αλήθεια. Αλλά για ποια αλήθεια μπορούμε να μιλάμε, όταν αυτό το site υποστηρίζει ΜΟΝΟ τον Flash – γιατί, άραγε;

@ Άκου εκεί, φερέφωνο της Ντόρας...

@ Τα περί διαπλοκής δεν το συζητάω καν...

@ Ζημιογόνοι και οι 19 περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ. Θυμηθείτε ότι ο συνολικός προϋπολογισμός της ΕΡΑ είναι 15 εκατ. ευρώ. Θυμηθείτε, επίσης, ότι οι περιφερειακοί σταθμοί δεν παράγουν 24ωρο πρόγραμμα.

@ Πάντως, ο πρόεδρος της ΕΡΤ, κ. Γ. Γαμπρίτσος, έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα με ευχές για το Πάσχα προς όλους τους εργαζόμενους, όπου - ανάμεσα στα άλλα - είπε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω για την πολύ καλή μέχρι τώρα συνεργασία μας και να σας διαβεβαιώσω ότι μαζί θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που βρίσκονται μπροστά μας και θα εργαστούμε μεθοδικά με στόχο την εξυγίανση και την καταξίωση της ΕΡΤ, όπως της αξίζει».

@ Αμήν, mr President…

@ Γράφοντας για πρόεδρο, ένας άλλος, εκείνος της ΕΣΗΕΑ, δεν θα οδηγήσει την ένωση σε εκλογές. Θα μου πεις, «μα, ο ίδιος δεν είχε δεσμευθεί να οδηγήσει την ΕΣΗΕΑ σε πρόωρες  εκλογές;». Ε, και; Είπαμε-ξείπαμε...

@ Πάμε τώρα γι’ άλλα. Και δεν το λέω εγώ αυτό. Οι εργοδότες το λένε, τρίβοντας τα χέρια τους από ικανοποίηση... Άδικο έχω;

@ Εν αναμονή της επόμενης συνάντησης της ΕΤΕΡ με τους ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών. Αν και σε αυτή τη συνάντηση δεν υπάρξει δέσμευση για υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας, έρχονται απεργίες.

@ Το Ε.Σ.Ρ. αγρίεψε και κάνει αυστηρότερους ελέγχους, ζητώντας υπομνήματα για
τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ FM STEREO» Νομού Κορινθίας, για παροχή διευκρινίσεων σχετικά με αίτηση θεραπείας κατά της 16/19.1.2010 απόφασης του Ε.Σ.Ρ.
τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΜΕΛΩΔΙΑ FM 102,7» Νομού Ρεθύμνου, για παροχή διευκρινίσεων σχετικά με αίτηση θεραπείας κατά των 5/12.1.2010 και 209/12.5.2009 αποφάσεων του Ε.Σ.Ρ.
Τον ραδιοφωνικό σταθμό «STAR FM 93,3» Νομού Γρεβενών, για παροχή διευκρινίσεων σχετικά με τη συχνότητα και το κέντρο εκπομπής που εξέπεμπε την 1/11/1999.
Ταυτόχρονα, το Ε.Σ.Ρ. αποφάσισε την κράτηση των υποθέσεων του:
ραδιοφωνικού σταθμού «ΤΟ ΆΛΦΑ ΚΑΙ ΤΟ ΩΜΕΓΑ 107,3 ΜΗΖ» Νομού Κορινθίας, για παροχή διευκρινίσεων σχετικά με αίτηση θεραπείας κατά της 17/19.1.2010 απόφασης του Ε.Σ.Ρ.
ραδιοφωνικού σταθμού «ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ FM STEREO» Νομού Καβάλας, σχετικά με αίτηση χορήγησης βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας.
ραδιοφωνικού σταθμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ FM 106» Νομού Καβάλας, σχετικά με αίτηση χορήγησης βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας.
ραδιοφωνικού σταθμού «CRACK FM 92,9» Νομού Κοζάνης, σχετικά με έγκριση μεταβίβασης του σταθμού.
Επίσης, δεν ενέκρινε τη μεταβίβαση του ραδιοφωνικού σταθμού «VILLAGE FM» Νομού Χανίων, ενώ ενέκρινε τη μεταβίβαση του ραδιοφωνικού σταθμού «ΚΟΣΜΟΣ FM» (Νομού Χανίων) από τον κ. Καρίπογλου στον κ. Σκουλούδη αντί του ποσού των 7.000€.
Απορρίφθηκε η αίτηση θεραπείας του Ρ/Σ ΚΑΝΑΛΙ 1 (Ν. Ευβοίας). Δεν χορηγείται, δηλαδή, στον εν λόγω σταθμό βεβαίωση νομίμου λειτουργίας.

@ Η Ελληνοφρένεια ανανέωσε για έναν ακόμη χρόνο – κάνοντας ενεργοποίηση μιας option – τη συνεργασία της με τον ΣΚΑΪ 100,3. Θύμιο, Αποστόλη, καλή επιτυχία...

@ Το Πάσχα έφυγε, αλλά και ο Άννας και ο Καϊάφας, όπως και οι τελώνες και Φαρισαίοι, είναι ακόμα εδώ. Βέβαια, έχουν άλλες αρμοδιότητες και δεν σταυρώνουν κάποιον, μπορούν, όμως να δίνουν παράταση στο χάος της αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών, μέχρι το τέλος του 2010. Τότε, θα πρέπει να εκδοθούν οι σχετικές προκηρύξεις για την αδειοδότηση της αναλογικής ραδιοφωνίας.

@ Το Πάσχα έφυγε, αλλά η Εβδομάδα των Παθών, η πορεία προς το Γολγοθά, η Σταύρωση δίχως Ανάσταση, συνεχίζεται για κάποιους. Οι συνάδελφοί μας στον Ξένιο, όχι μόνο είναι απλήρωτοι συνεχώς από τον περασμένο Απρίλιο (2009) και οι συνάδελφοί μας του Επικοινωνία έχουν 2 μήνες απλήρωτοι, αλλά δεν κατεβλήθη ούτε το δώρο του Πάσχα. Κι ας υπάρχουν καταδικαστικές δικαστικές αποφάσεις εναντίον της διοίκησης του ραδιοσταθμού. Νόμους έχουμε στην Ελλάδα, όπως και Δικαιοσύνη. Στην εφαρμογή των νόμων πάσχουμε.

@ Ξέρετε οι διοικούντες τι προφασίστηκαν για να μην πληρώσουν; Τη μη ύπαρξη φορολογικής ενημερότητας... Ναι, καλά διαβάσατε.

@ Κύριοι δήμαρχοι τώρα – κι αφού δεν επιτρέπεται να μη γνωρίζετε ουσιώδη θέματα, όπως το αν έχετε φορολογική ενημερότητα και να εμπαίζετε έτσι τους εργαζόμενους – σύμφωνα με τη ΕΤΕΡ, οι κινητοποιήσεις και άλλες συνδικαλιστικές και πολιτικές δράσεις είναι μονόδρομος για να προστατέψουν τους εργαζόμενους και να επιβάλουν στοιχειώδη σεβασμό των δικαιωμάτων τους.

Για μονόδρομους, παράδρομους και αδιέξοδα, εδώ: [email protected]