Αποχαιρετισμός στη βραβευμένη δημοσιογράφο Όλγα Λαοπόδη-Ιωάννου

Αποχαιρετισμός στη βραβευμένη δημοσιογράφο Όλγα Λαοπόδη-Ιωάννου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Εφυγε από τη ζωή στις 15 Οκτωβρίου 2023.

18 Οκτωβρίου 2023

Σταδιοδρόμησε με μεγάλη επιτυχία στον περιοδικό Τύπο επί 44 χρόνια. Ήταν σύζυγος του ζωγράφου Γιώργου Ιωάννου με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, τη Δήμητρα και τον Δημήτρη.

Όπως άλλες σημαντικές φυσιογνωμίες του περιοδικού Τύπου ξεκίνησε την καριέρα της στο περιοδικό ΓΥΝΑΙΚΑ, όπου εργάστηκε επί 13 χρόνια. Το 1976 μεταπήδησε στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ όπου έγραφε ως «Κυρία Ε», ενώ σύντομα ανέλαβε μαζί με τη Λιλάντα Λυκιαρδοπούλου την αρχισυνταξία του πολυσέλιδου ένθετου «Σύγχρονη Ζωή» με επιλογές από την πολιτιστική επικαιρότητα.Ανάμεσα στους συνεργάτες του ήταν ο Αλέξης Κωστάλας, ο Γιάννης Πετρίδης, η Μαλβίνα Κάραλη, η Τέτη Σαραντοπούλου και η Μαρία Μαραγκού. Αργότερα, η Όλγα Λαοπόδη-Ιωάννου εργάστηκε στο ΠΑΝΘΕΟΝ, ενώ διηύθυνε το εξαμηνιαίο περιοδικό ΠΑΝΘΕΟΝ ΓΑΜΟΣ για 25 περίπου χρόνια. Το 1994 ανέλαβε τη διεύθυνση του περιοδικού ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ, που επί 15 χρόνια πρόσφερε πολύτιμη βοήθεια στις νέες μητέρες
με πρωτότυπες έρευνες και ημερίδες μεταξύ άλλων.

Η Όλγα Λαοπόδη-Ιωάννου υπήρξε η πρώτη δημοσιογράφος του περιοδικού Τύπου που βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Μπότση (2008). Έχει καταγράψει ιστορίες για τη δημοσιογραφική της πορεία στο μπλογκ της Editorials.

Η πολιτική κηδεία της θα γίνει στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 στις 12:00. Η οικογένεια αντί στεφάνου παρακαλεί να γίνει δωρεά του αντίστοιχου ποσού στην ψυχογηριατρική εταιρεία ΝΕΣΤΩΡ.