H τέλεια διαφήμιση για την κωμική σειρά «Φόνοι στο Καμπαναριό» του Alpha

H τέλεια διαφήμιση για την κωμική σειρά «Φόνοι στο Καμπαναριό» του Alpha
Ακολουθήστε μας στο Google news

Προσφεύγει στο ΕΣΡ το (χριστιανικό) κόμμα ΝΙΚΗ, ανακοίνωση έβγαλε και η Εκκλησία Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών.

24 Οκτωβρίου 2023

Αντιδράσεις προκαλεί η προβολή της σειράς «Φόνοι στο Καμπαναριό» που ξεκίνησε στον Alpha την προηγούμενη Παρασκευή. «To κουβάρι του μυστηρίου της πιο θεϊκής κωμωδίας άρχισε να ξετυλίγεται στον Alpha, σε μία αστυνομική κωμωδία με λίγα αποδεικτικά στοιχεία, πολλούς υπόπτους και αμέτρητες ξεκαρδιστικές καταστάσεις» μας έλεγε, χαρακτηριστικά, το κανάλι με Δελτίο Τύπου.

Το κόμμα ΝΙΚΗ λοιπόν ζήτησε με ανακοίνωσή του τη παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για να διακοπεί η προβολή της σειράς: «Με την επίφαση μιας δήθεν ελευθερίας έκφρασης, απροκάλυπτα προσβάλλεται, υβρίζεται και διαπομπεύεται ο μοναστικός βίος. Η μοναστική μας παράδοση, δεν είναι απλώς ένα κόσμημα του ελληνορθόδοξου πολιτισμού μας. Αποτελεί τη δοκιμασμένη ανά τους αιώνες παλαίστρα, από την οποία αναδεικνύονται Άγιοι σε κάθε εποχή. Στέκεται πηγή για το πνευματικό ξεδίψασμα εκατομμυρίων Ελλήνων, που εκεί βρίσκουν αποκούμπι, παρηγοριά, δύναμη, πίστη, τον ίδιο τον εαυτό τους, ώστε να επιβιώσουν και να σταθούν ως άνθρωποι, ως οικογενειάρχες και ως πολίτες, μέσα στον κόσμο».

Και καταλήγει: «Η ΝΙΚΗ αναμένει από το ΕΣΡ να πράξει τα δέοντα με βάση την ευθύνη και αρμοδιότητά του που προσδιορίζεται από το Σύνταγμα (άρθρο 15 παρ. 2), το οποίο προβλέπει τον άμεσο έλεγχο του κράτους επί της τηλεοράσεως με σκοπό, μεταξύ άλλων, "την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας, καθώς και τον σεβασμό της αξίας του ανθρώπου».

Έβγαλε ανακοίνωση και η Ιερά Μητρόπολη (Εκκλησία Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών) Αττικής και Βοιωτίας, στην οποία ο μητροπολίτης Χρυσόστομος αναφέρει πως ουδέποτε έδωσε την άδεια να πραγματοποιηθούν γυρίσματα της σειράς σε μοναστήρι που ανήκει στη δική του ευθύνη. «Οὐδέποτε ἀπὸ τὴν Ἱ. Μητρόπολη Ἀττικῆς καὶ Βοιωτίας, καὶ πολὺ περισσότερο ἀπὸ ἐμένα προσωπικῶς, παρεσχέθη ἄδεια γιὰ τὴν διάθεση τῆς Μονῆς σὲ τηλεοπτικὴ παραγωγὴ καὶ μάλιστα τέτοιου περιεχομένου. Ὄχι ἁπλῶς δὲν δώσαμε ἄδεια, ἀλλὰ οὐδέποτε ἐρωτηθήκαμε ἀπὸ κάποιον καὶ μάλιστα οὐδέποτε κάποιος μᾶς ἀνέφερε τὸ γεγονός, τὸ ὁποῖο μάθαμε ἀπὸ δημοσίευση στὸ διαδίκτυο καὶ δοκιμάσαμε βαθύτατη θλίψη. Ἡ Μητρόπολή μας οὐδέποτε εἶχε λόγο γιὰ τὰ τῆς Μονῆς, καίτοι βρίσκεται στὰ ὅρια αὐτῆς. Σημειωτέον δὲ ὅτι ἡ Μονὴ δὲν κατοικεῖται ἀπὸ Μοναχές».

Ο Alpha παρουσιάζει ως εξής το νέο του σίριαλ: Η ιστορία μας ξετυλίγεται ανάμεσα σε τρεις παράλληλους κόσμους. Ο… (απο)κόσμος της Μονής με τις πέντε μοναχές, ο… «λαϊκός κόσμος» των δύο ντετέκτιβ και ο «αμαρτωλός κόσμος» των κακών. Αν και θα βρεθούν σε κοινά μονοπάτια, άλλοι στο τέλος θα επιλέξουν αυτό της αρετής και άλλοι της κακίας. Είμαστε σίγουροι ποιος θα καταλήξει σε ποιο;

Σε σκηνοθεσία του Αντώνη Αγγελόπουλου και σενάριο των Νίκου Τσιάμη, Νίκου Μήτσα και Παναγιώτη Χριστόπουλου, οι «Φόνοι Στο Καμπαναριό» προβάλλονται κάθε Παρασκευή, στις 9 το βράδυ.
Πρωταγωνιστούν οι Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Ρένια Λουιζίδου, Άννη Θεοχάρη, Μένη Κωνσταντινίδου, Λυδία Τζανουδάκη, Γιωργής Τσουρής, Βαγγέλης Δαούσης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Κώστας Μαγκλάρας, Περικλής Αλμπάνης, Νικόλας Απέργης, Αντριάνα Ανδρέοβιτς.