«Ερημη Χώρα», η πρώτη παραγωγή του ERTFLIX

«Ερημη Χώρα», η πρώτη παραγωγή του ERTFLIX
Ακολουθήστε μας στο Google news

Έρχεται την 1η Δεκεμβρίου

14 Νοεμβρίου 2023

Η «Έρημη Χώρα», η νέα μίνι σειρά των 8 επεισοδίων αποτελεί την πρώτη παραγωγή του ERTFLIX και θα ανέβει στη streaming πλατφόρμα της δημόσιας τηλεόρασης σε δύο δόσεις, τα τέσσερα πρώτα επεισόδια την 1η Δεκεμβρίου και τα επόμενα 4 στις 15 Δεκεμβρίου.

Σενάριο & Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκικαπέππας
Παίζουν: Γιώργος Κέντρος, Γιώργος Καραμίχος, Δανάη Σκιάδη, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Αννα Μαρία Μαρινάκη, Γιώργος Γιαννόπουλος.

Τα δύο πρώτα επεισόδια προβλήθηκαν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Μιλώντας εκεί ο Γιώργος Γκικαπέππας είπε ότι πρόκειται για σειρά «που υπακούει σε μια μορφή που αγαπάω εγώ, σε ένα είδος κατ’ επείγον που αναγκάζει τους ήρωες να λειτουργούν απέναντι σε μια κρισιμότητα. Δηλαδή έρχεται ένα γεγονός, το οποίο δεν έχεις το χρόνο να το πολυσκεφτείς. Μέσα σε αυτή τη διαδικασία λειτουργείς υποσυνείδητα, οπότε προκύπτουν πράγματα τα οποία πολλές φορές προδίδουν πολλές πτυχές του χαρακτήρα σου. Αυτό έπρεπε να βρω με τους ηθοποιούς. Τι είναι αυτό που τους προδίδει ποιο είναι το παρελθόν τους και πως μπαίνουν σ αυτή την ιστορία για να διαχειριστούν το ζήτημα που έχουν»..

Το story: Η Εύα, μια 10χρονη Ελληνορουμάνα που πάσχει από εκλεκτική αλαλία και χάνει σε μια μέρα και τους δυο γονείς της, ο Λουκάς, ο 65χρονος μοναχικός ρατσιστής παππούς της που αρνείται πεισματικά την επιμέλειά της, η Μαρίνα, μια 40χρονη κοινωνική λειτουργός που προσπαθεί να μην οδηγηθεί η Εύα σε ίδρυμα, και ο Μάνος, ένας 45χρονος εισαγγελέας ανηλίκων που ζει έναν «άγονο» γάμο που καταρρέει, εμπλέκονται σε μια περιπέτεια κηδεμονίας που θα τους φέρει αντιμέτωπους με τους δαίμονές τους, αλλά ταυτόχρονα θα α αναγκάσει την παγωμένη καρδιά τους να ξυπνήσει ξανά.