H Βασιλική που κακοποιήθηκε σεξουαλικά στα 16 της (πριν τρία χρόνια) βγαίνει στο «MEGA Stories»

H Βασιλική που κακοποιήθηκε σεξουαλικά στα 16 της (πριν τρία χρόνια) βγαίνει στο «MEGA Stories»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αυτή η εκπομπή θα είναι πολύ δυνατή.

20 Νοεμβρίου 2023

Τρία χρόνια μετά τη σεξουαλική της κακοποίηση στις 5 Απριλίου 2020 όταν ήταν 16 ετών, η Βασιλική με θάρρος και απόλυτη συνείδηση αποφασίζει να σπάσει τη σιωπή της και να μιλήσει στο «MEGA Stories» για την ημέρα που την άλλαξε, αλλά η ίδια δεν επέτρεψε να ορίσει τη ζωή και το μέλλον της. Την ημέρα που ένας 54χρονος Έλληνας επιτέθηκε και κακοποίησε σεξουαλικά τη μαθήτρια από ένα κατά τα άλλα φιλήσυχο μικρό χωριό της Πέλλας.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου ταξίδεψε στον τόπο όπου γεννήθηκε, γαλουχήθηκε, μεγάλωσε και βιάστηκε η 19χρονη σήμερα Βασιλική. Εκεί συνάντησε τη γυναίκα-θύμα της έμφυλης βίας, η οποία όχι μόνο αποφάσισε να μιλήσει με δύναμη για την κακοποιητική εμπειρία της, αλλά να αποδομήσει και να σπάσει ένα μεγάλο και μέχρι πρότινος αξεπέραστο κοινωνικό ταμπού. Η Βασιλική περιγράφει τη ζοφερή στιγμή που ανίσχυρη παραδόθηκε στο μένος του βιαστή της, αλλά και όσα έζησε κατόπιν, διεκδικώντας με πυγμή και κερδίζοντας τελικά τη δικαίωσή της.

Η εκπομπή συνάντησε, ακόμα, τη μητέρα της Βασιλικής, η οποία στάθηκε σύμμαχος της κόρης της σε όλη την επώδυνη διαδρομή αλλά και τη συνήγορό της, Μελίνα Πελίδου, μαζί με την οποία η 19χρονη κακοποιημένη γυναίκα ιχνηλάτησε τον δύσβατο δρόμο προς τη δικαίωση. Η 25η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών.

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 00:10, στο MEGA, η ιστορία της ξεδιπλώνεται…