Πόσες είναι τελικά οι συμβάσεις στην ΕΡΤ που δεν ανανεώνονται;

Πόσες είναι τελικά οι συμβάσεις στην ΕΡΤ που δεν ανανεώνονται;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα σωματεία ΠΑΣΥΜΗΤΕ – ΠΣΥΠ ΕΡΤ – ΣΕΚΟΧΕΡΤ διαμαρτύρονται.

29 Δεκεμβρίου 2023

Διαμαρτύρονται για πολλά και, μεταξύ άλλων, για τις συμβάσεις κατηγορώντας τη Διοίκηση της ΕΡΤ ότι αποφάσισε «για ορισμένους ετήσια ανανέωση, για ορισμένους εξάμηνη ή τρίμηνη ανανέωση, και για άλλους συμβασιούχους ηχολήπτες, μοντέρ, εικονολήπτες, μουσικούς και ενοικιαζόμενους να τους στείλουν Χριστουγεννιάτικο ‘‘δώρο’’ τη διακοπή της σύμβασης και Πρωτοχρονιάτικο ‘‘μποναμά’’ την ΑΝΕΡΓΙΑ».

Οι συμβασιούχοι είναι περίπου 500 άτομα και, όπως σωστά επισημαίνουν τα σωματεία, «όσοι εργάζονται με συμβάσεις έργου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ΕΡΤ και ΌΧΙ έκτακτες ή εποχικές. Έδωσαν τις κατάλληλες εντολές, πήραν τις αντίστοιχες εισηγήσεις από τους πρόθυμους υπηρεσιακούς παράγοντες –χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση στους θιγόμενους - και προχώρησαν στο ‘‘θεάρεστο’’ έργο τους με τις απολύσεις ΝΤΡΟΠΗ».

Και καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους: «Ενώ γνωρίζουν τις ανάγκες αποφάσισαν σε αυτές τις λίστες ομηρίας των συναδέλφων μας να μην συμπεριληφθεί κανένας επιπλέον, ώστε να συμπληρωθούν κάπως τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις και τις αναγκαστικές λύσεις των συμβάσεων τακτικού προσωπικού, που συνεχίστηκε και φέτος, όπως και πέρσι. Δεν εξάντλησαν το εκδικητικό τους μένος προς τους συναδέλφους μας, που τους ζητούν να επιστρέψουν αδιανόητα ποσά από δεδουλευμένη εργασία, συνεχίζουν και στρέφουν την εργοδοτική αναλγησία στη πιο ευάλωτη κατηγορία εργαζομένων«.