H ζωή του Γιάννη Πετρίδη σε ένα podcast

H ζωή του Γιάννη Πετρίδη σε ένα podcast
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στο «Μυθιστόρημα», με τον Αντώνη Τζαβάρα.

11 Ιανουαρίου 2024

Στη σειρά αυτή των podcasts που υπάρχει στο ERTecho μουσικοί, ηθοποιοί, συγγραφείς και δημιουργοί απ’ όλο το φάσμα των τεχνών και της έμπνευσης, εξιστορούν στον Αντώνη Τζαβάρα στιγμιότυπα και γεγονότα της ζωής τους.

Σειρά παίρνει τώρα ο Γιάννης Πετρίδης. Η εκπομπή του είναι η μακροβιότερη ραδιοφωνική μουσική εκπομπή στον κόσμο. Η δισκοθήκη του και συνολικά το αρχείο του, με ταινίες και βιβλία για τη μουσική, συναποτελούν μια από τις μεγαλύτερες μουσικοφιλικές ιδιωτικές συλλογές στον κόσμο. Ο ίδιος συγκαταλέγεται στους λίγους κι εκλεκτούς σε όλον τον κόσμο που έχουν δικαίωμα ψήφου στο Rock n’ Roll Hall of Fame.

Βάσει καριέρας και βιογραφικού, ο Γιάννης Πετρίδης είναι παγκόσμιο μέγεθος. Ταυτόχρονα -και με πολύ ουσιαστικό τρόπο- παραμένει ένα ζωτικό και πολύ ενεργό κύτταρο της σύγχρονης ελληνικής κουλτούρας. Είναι ο άνθρωπος που μας έμαθε ν’ ακούμε ξένη μουσική, συστήνοντάς μας ολόκληρα είδη και ρεύματα, όταν ακόμα εκείνα ήταν εν τη γενέσει τους, σε χώρες και παραδόσεις πολύ μακρινές από τη δική μας.

Στο podcast αφηγείται ιστορίες από τη συγκλονιστική διαδρομή και την απίθανη ζωή του και -για πρώτη ίσως φορά- ξεχωρίζει τα ελληνικά τραγούδια που τον καθόρισαν.