Η «Καθημερινή» στηρίζει πρωτοσέλιδα τον σκιτσογράφο της Ηλία Μακρή

Η «Καθημερινή» στηρίζει πρωτοσέλιδα τον σκιτσογράφο της Ηλία Μακρή
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μετά την επίθεση του Παύλου Πολάκη.

24 Ιανουαρίου 2024


Είναι γνωστά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και ο θόρυβος που σηκώθηκε. Ο Ηλίας Μακρής δημοσίευσε στην «Καθημερινή» το σκίτσο που βλέπετε παραπάνω. Δεν είναι και το πιο επιτυχημένο, ούτε και χαρακτηρίζεται από την υψηλή του αισθητική. Είναι ένα σκίτσο όμως και ως γνωστόν οι σκιτσογράφοι έχουν μία ελευθερία περισσότερη απ' όλους μας μια και είναι, συν τοις άλλοις, καλλιτέχνες.

Το σκίτσο προκάλεσε την αντίδραση του Παύλου Πολάκη. Την απαράδεκτη αντίδρασή του. Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που συμβαίνει κάτι τέτοιο και δεν μας εκπλήσσει. Τα ίδια κάνει χρόνια τώρα. Ανέβασε στα social μέχρι και φωτογραφία του σκιτσογράφου. Πρακτικές άλλων καθεστώτων.

Έγραψε λοιπόν στο facebook ο βουλευτής και υπερσυντονιστής τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ:
Εκτός από τα σιχάματα της «δημοσιογραφίας» υπάρχουν και τα βοθρολύματα της «γελοιογραφίας». Μάλλον ζητάει αύξηση και δείχνει χαρακτήρα εναντίον μου αυτό το βδέλυγμα! Ηλιας Μακρης γελοιογράφος, λέει, της «σοβαρής» Καθημερινής! Τράβα στο Μακελειό λυξονταρμα, εκεί θα έχεις πέραση ! ΥΓ1: Δεν δημοσιεύω τα σκίτσα σου, μόνο τη φάτσα σου που καταλαβαίνει κανείς πολλά…… Θα σου ταχυδρομήσω δυο δίευρα για τις δυο «Γελοιογραφίες» σου που μου έστειλαν και με αφορούν… Τόσο αξίζει η τέχνη σου… Τώρα που ασχολήθηκα ίσως σου δώσουν κι αύξηση ΥΓ2: Βάζω και μια ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη που μάλλον γράφτηκε για σένα και το μεροκάματο σου...


Ο Ηλίας Μακρής απάντησε με το παρακάτω σκίτσο. Απλά κι εύστοχα.

 

Το καλύτερο ωστόσο το έκανε η «Καθημερινή». Σήμερα δημοσίευσε ξανά το σκίτσο και μάλιστα στην πρώτη της σελίδα.