Η δυναμική της Ελευθεροτυπίας στα social media

Η δυναμική της Ελευθεροτυπίας στα social media
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι «έτοιμοι» followers στους οποίους θα βασιστεί η εφημερίδα, στο νέο της ξεκίνημα.

30 Μαρτίου 2024

Όπως είναι ήδη γνωστό από τις αρχές του μήνα, η Ελευθεροτυπία ετοιμάζεται να επιστρέψει στον έντυπο («παραδοσιακό» και ηλεκτρονικό) ανταγωνισμό, αυτή τη φορά υπό την «σκέπη» της Άλτερ Έγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη. Παρά το γεγονός ότι έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους εδώ και κάτι παραπάνω από 13 χρόνια (ή 9 κατά μία άλλης της εκδοχή), η έντυπη και η ηλεκτρονική έκδοση της «Ε» -εκτός απροόπτου- δεν θα ξεκινήσουν από το μηδέν, τουλάχιστον όσον αφορά τα social media.

Όταν η κυκλοφορία του επαναληπτικού φύλλου της σταμάτησε, στα τέλη του 2014, η Ελευθεροτυπία είχε ήδη «χτίσει» μια αξιόλογη βάση από ακόλουθους στα τότε δημοφιλέστερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσα από τους επίσημους λογαριασμούς της. Στο Facebook η εφημερίδα και το portal της μετρούν 93,5 χιλιάδες like, εκ των οποίων followers είναι 91 χιλιάδες, στο X/Twitter έχει 38,7 χιλιάδες followers και στο YouTube έχει πάνω από 2 χιλιάδες subscribers. Νούμερα ικανά για να προσελκύσουν ξανά μεγάλο αριθμό επισκεπτών για το enet.gr.

Όσο για τις άλλες δύο εφημερίδες της Άλτερ Έγκο, το Βήμα έχει 91 χιλιάδες like στο Facebook, 273,5 χιλιάδες followers στο X/Twitter, 38 χιλιάδες followers στο Instagram και κάτι παραπάνω από χίλιους subscribers στο YouTube, και τα Νέα έχουν 163 χιλιάδες like στο Facebook, 208,6 χιλιάδες followers στο X/Twitter, 30,3 χιλιάδες followers στο Instagram και 464 subscribers στο YouTube. Τέλος, το βασικό portal του ομίλου, το in.gr, έχει 249 χιλιάδες like στο Facebook, 190,1 χιλιάδες followers στο X/Twitter και 47 χιλιάδες followers στο Instagram.