Τα ειδικά προγράμματα των καναλιών για το Πάσχα (συνεχή update)

Τα ειδικά προγράμματα των καναλιών για το Πάσχα (συνεχή update)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Εκπομπές, σειρές, ταινίες, παιδικά και Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας.

27 Απριλίου 2024

ΑΝΤ1

«Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΑΡΕΤ» (Μεγάλη Πέμπτη-Μεγάλο Σάββατο, 21.00)
Θρησκευτικό δράμα, 1977
Σκηνοθεσία: Φράνκο Τζεφιρέλι
Παίζουν: Ρόμπερτ Πάουελ, Αν Μπάνκροφτ, Ολίβια Χάσεϊ, Έρνεστ Μποργκνάιν, Κλαούντια Καρντινάλε, Τζέιμς Μέισον,Τζέιμς Φαρεντίνο, Λόρενς Ολίβιε, Άντονι Κουίν, Ρόντ Στάιγκερ, Ντόναλντ Πλέζανς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Πίτερ Ουστίνοβ, Μάικλ Γιόρκ

Η πιο μεγαλοπρεπής θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της τηλεόρασης, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», είναι ένα επιβλητικό έργο, σκηvoθετημέvo με μαεστρία και απλότητα από τov κορυφαίο δημιουργό Φράvκo Τζεφιρέλι.
Ο Ιταλός σκηvoθέτης απέδωσε με ευλάβεια και θρησκευτική προσήλωση τα Πάθη του Κυρίου, αναπαριστώντας τα γεγονότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα τoυ θέματος.
Ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης χρησιμοποίησε ένα εξαιρετικό καστ, όπως τον Σερ Λόρενς Ολίβιε, την Αv Μπάvκρoφτ, την Ολίβια Χάσεϊ, τον Άντονι Κoυίv, τον Μάικλ Γιoρκ και, φυσικά, τον Ρόμπερτ Πάουελ στov ρόλο τoυ Ιησού.

«Η ΕΞΟΔΟΣ: ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ» (Μεγάλη Πέμπτη, 00.00)
Δραματική ταινία αμερικάνικης παραγωγής, 2014
Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ
Παίζουν: Κρίστιαν Μπέιλ, Τζόελ Έγκερτον, Ααρον Πολ, Σιγκούρνι Γουίβερ, Ιντίρα Βάρμα, Μαρία Βαλβέρδε, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Τζον Τορτούρο, Μπεν Μέντελσον

Ο Μωυσής και ο Ραμσής γεννήθηκαν μαζί, μεγάλωσαν σαν αδέρφια και γαλουχήθηκαν σαν πρίγκιπες. Μια προφητεία αποκαλύπτει ότι ο Μωυσής δεν είναι Αιγύπτιος, αλλά έχει Εβραϊκές ρίζες, αυτό θα ταράξει τη σχέση των δύο με αποτέλεσμα την απέλασή του. Το ταξίδι του στις αχανείς έρημους της Αιγύπτου θα είναι βίαιο και γεμάτο κακουχίες αλλά θα τον οδηγήσει στην περιοχή της Μιντιαν. Εκεί, για πρώτη φόρα, θα επικοινωνήσει με τον Θεό, ο οποίος είναι διαφορετικός από αυτόν που δοξάζουν οι Αιγύπτιοι. Ο Μωυσής πρέπει να εκπληρώσει το Θεϊκό σχέδιο που του ανατέθηκε, και το οποίο δεν είναι άλλο από το να διασώσει τους χιλιάδες Εβραίους σκλάβους. Ο Μωυσής θα οδηγήσει 400.000 σκλάβους ένα βήμα πιο κοντά στη λύτρωσή τους. Όμως, θα συναντήσει την ισχυρή αντίσταση του Φαραώ της Αιγύπτου, Ραμσή.

«ΜΑΡΙΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ» (Μεγάλη Παρασκευή, 00.00)
Δραματική ταινία, 2018
Σκηνοθεσία: Γκαρθ Ντέιβις
Παίζουν: Ρούνι Μάρα, Γιόακιν Φίνιξ, Τσιετέλ Ετζιοφόρ, Ταχάρ Ραχίμ

Η νεαρή Μαρία από τα Μάγδαλα, αναζητά έναν νέο τρόπο ζωής στην κατακτημένη από τους Ρωμαίους Ιουδαία που διοικείται από τον Πόντιο Πιλάτο. Λόγω του ανεξάρτητου πνεύματος της , η κοπέλα θεωρείται τρελή και επικίνδυνη από τους οικείους της, αλλά εκείνη αψηφά τις ιεραρχίες και τις αξίες της παραδοσιακής οικογένειας και γίνεται μέλος ενός κοινωνικού κινήματος με επικεφαλής τον Ιησού το Ναζωραίο. Η Μαρία ακολουθεί τον «θεραπευτή» και «προφήτη», θα τον ακούσει, θα τον βοηθήσει, θα τον υποστηρίξει, θα του συμπαρασταθεί στον Γολγοθά, θα δει πρώτη την Ανάστασή του και θα κηρύξει τη διδασκαλία του, παρότι στην εξέλιξη της Χριστιανικής θρησκείας η προσωπικότητα και η συμβολή της θα διαστρεβλωθούν.

ΑΝΤ1+

Το ΑΝΤ1+, η ελληνική streaming πλατφόρμα, φροντίζει αυτό το Πάσχα να είναι κοντά σε όλη την οικογένεια με επιλεγμένες ξένες σειρές, αλλά και πλούσιο παιδικό κινηματογραφικό περιεχόμενο! Βραβευμένες ξένες σειρές, με all star cast και ιστορίες που συναρπάζουν, προσφέρουν την ευκαιρία να τις απολαύσει όλη η οικογένεια μαζί, σε οποιαδήποτε συσκευή, οποιαδήποτε στιγμή στο ΑΝΤ1+.

«Years and years» μια καθηλωτική, κοινωνική, σειρά επιστημονικής φαντασίας, με πρωταγωνίστρια τη μοναδική Αν Ριντ. Μια σειρά που αγγίζει όλα όσα μας απασχολούν στην καθημερινότητα, αλλά και προβληματισμούς που πηγάζουν από τα social media, την τεχνολογική εξέλιξη, την πολιτική, τον λαϊκισμό και το μεταναστευτικό.

«Best Interests» με πρωταγωνιστές τους Σάρον Χόργκαν και Μάικλ Σιν. Μια αριστοτεχνική και βαθιά συγκινητική σειρά, στην οποία αποτυπώνονται οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο γονιός ενός παιδιού με αναπηρία, σε έναν κόσμο που απαιτεί καθημερινή μάχη.

«The End» μια σειρά με κεντρικούς ήρωες τα μέλη μιας οικογένειας, που αναζητούν την ευτυχία σε ό,τι έχει πραγματική σημασία.

«Little Women» η κλασική ιστορία της Λουίζα Μέι Άλκοτ διηγείται τους έρωτες, τις απώλειες και τις δυσκολίες της ενηλικίωσης των τεσσάρων αδελφών Μάρτς, κατά τη διάρκεια του αμερικανικού πολέμου.

«Home economics», ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά trends με τον Τόφερ Γκρέις στον πρωταγωνιστό ρόλο. Η κωμική σειρά πραγματεύεται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τρία αδέλφια, με οικονομικά άνισους τραπεζικούς λογαριασμούς. Ιστορίες από την οικογενειακή καθημερινότητα, που ο καθένας μπορεί να ταυτιστεί.

Παράλληλα, το ΑΝΤ1+ καλεί τους μικρούς μας φίλους να απολαύσουν τον αγαπημένο τους ήρωα, τον «Τριγωνοψαρούλη», μέσα από το πρώτο σύγχρονο ελληνικό animation με 3D γραφικά! Το πιο τρυφερό και καλοπροαίρετο ψαράκι, μαζί με την ψαροπαρέα του, ξεκινούν τις θαλασσοπεριπέτειες και ξετρελαίνουν όλη την οικογένεια! «Αστερίξ: Το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού», «Στρουμφάκια», αλλά και όλες οι ιστορίες των «Angry birds» και του «Shaun the Sheep», ταξιδεύουν σε νέες περιπέτειες, μικρούς και μεγάλους, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+.

COSMOTE CINEMA KIDS

Το COSMOTE CINEMA KIDS επιστρέφει και φέτος στην COSMOTE TV με 50 μεταγλωττισμένες παιδικές ταινίες. Το pop-up κανάλι θα είναι διαθέσιμο καθ’ όλη τη διάρκεια των σχολικών διακοπών του Πάσχα, από την Παρασκευή 26/4 έως και την Κυριακή 12/5. Το πρόγραμμά του θα ξεκινά καθημερινά στις 18.00 με την προβολή ενός επεισοδίου της σειράς κινουμένων σχεδίων που αναβιώνει το θέατρο σκιών, «Καραγκιόζης», σε συμπαραγωγή COSMOTE TV, ενώ από τις 18.15 θα ακολουθούν 3 ταινίες back-2-back. Αμέσως μετά την προβολή τους στο κανάλι, επιλεγμένες ταινίες θα διατίθενται για θέαση on demand.

Το COSMOTE CINEMA KIDS θα φιλοξενήσει δημοφιλείς παιδικές ταινίες σε Α΄ τηλεοπτική προβολή, όπως «Η Μικρή Εξωγήινη» (Παρασκευή 26/4, 21.20) και «Απλώς Υπέροχη» (Σάββατο 27/4, 21.20). Ανήμερα του Πάσχα, οι μικροί τηλεθεατές θα απολαύσουν την πρεμιέρα της ταινίας «Οι Αχώριστοι», από τους δημιουργούς του Toy Story (5/5, 21.00), ενώ τη Δευτέρα του Πάσχα θα δουν το 3ο μέρος της μουσικής ταινίας «Μπάντι, ο Ροκ Σταρ» (6/5, 21.25).

Στο τηλεοπτικό «μενού» του pop-up καναλιού βρίσκονται, επίσης, αγαπημένοι ήρωες, όπως «Ο Απίθανος Μορίς» (Παρασκευή 26/4, 19.45), ο Tad με «Το Μυστικό του Βασιλιά Μίδα» (Κυριακή 28/4, 21.10) και η «Μιράι, Η Μικρή μου Αδελφή» σε ταξίδια στο χρόνο (Μ. Τετάρτη 1/5, 21.20). Το Μ. Σάββατο μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις περιπέτειες του Μπομπ Σφουγγαράκη («Μπομπ Σφουγγαράκης: Η ταινία» - 4/5, 18.15 & «Μπομπ Σφουγγαράκης: Έξω απ' τα Νερά του» - 4/5, 19.40), αλλά και τα αγαπημένα Χελωνονιντζάκια («Χελωνονιντζάκια: Μεταλλαγμένος Χαμός» - 4/5, 21.25). Ανήμερα του Πάσχα έρχονται τα κουταβάκια με τις υπερδυνάμεις «Paw Patrol: Η Σούπερ Ταινία» (5/5, 19.30), δίνοντας τη σκυτάλη στον υποψήφιο για Όσκαρ γιγάντιο ταύρο με τη μεγάλη καρδιά «Φερδινάνδο» (Δευτέρα του Πάσχα 6/5, 19.35) και το προτεινόμενο για Χρυσή Σφαίρα «Το Βιβλίο της Ζωής» (Τρίτη 7/5, 18.15).

-------------------------

ΕΡΤ1

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29/04/2023

Τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου στις 14.00, η «ΠΟΠ Μαγειρική» και ο καταξιωμένος σεφ της εκπομπής, Ανδρέας Λαγός, υποδέχονται μία εκλεκτή καλεσμένη, την τραγουδίστρια, ηθοποιό και YouTuber Εβελίνα Νικόλιζα. Μαζί μαγειρεύουν δύο πολύ νόστιμα νηστίσιμα πιάτα, ρεβίθια και ταχίνι και κρέμα με κουβερτούρα και φυτικό γάλα.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 30/04/2024

Στις 14.00, την κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» επισκέπτεται ο τραγουδιστής και παρουσιαστής, Παναγιώτης Ραφαηλίδης. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο γευστικές συνταγές, η μία σουπιές με σπανάκι και χόρτα και η άλλη -επειδή η νηστεία θέλει και το γλυκό της- κομπόστα από ξερά φρούτα.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 01/05/2024

Στις 21.00 μεταδίδεται το θρησκευτικό δράμα «Ο παράδεισος είναι αληθινός» σε σκηνοθεσία Ράνταλ Γουάλας. Βασισμένη στο ομότιτλο best seller των New York Times, το «Heaven is for real» με τον υποψήφιο για Όσκαρ και βραβευμένο με Emmy, Κρεγκ Κινίαρ, η ταινία μεταφέρει στην οθόνη την αληθινή ιστορία που έχει εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο -την εξαιρετική εμπειρία ενός μικρού αγοριού που άλλαξε τη ζωή του και την αναζήτηση του πατέρα του για το θάρρος και την πεποίθηση να μοιραστεί την ανακάλυψη του γιου του με τον κόσμο.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 02/05/2024

Στις 14.00, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στην κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» την αγαπημένη ηθοποιό, σκηνοθέτη, σεναριογράφο και συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Κάρμεν Ρουγγέρη. Μαζί μαγειρεύουν ένα γευστικότατο μπριάμ με φασολάκια, αγκινάρες και αρακά, αλλά και ένα διαφορετικό λαχταριστό ψωμί με ελιές, λιαστή ντομάτα, κρεμμύδι και μυρωδικά.

Στις 20.10, η Μάγια Τσόκλη περνάει «Μία μέρα στη Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών». Στο βάθος της χαράδρας του Μενοικίου Όρους, βορειοανατολικά της πόλης των Σερρών, όπου στέκει, οκτώ αιώνες τώρα, ένα μνημείο εκπληκτικής ομορφιάς της βυζαντινής τέχνης. Μια μικρή οχυρωμένη πολιτεία, αποτέλεσμα απέραντης πίστης, διαδοχικών προσθηκών, λεηλασιών, ανακαινίσεων, καταστροφών, επεμβάσεων, ανθρώπινου μόχθου...

Στις 22.45, μεταδίδεται το βιογραφικό ιστορικό δράμα «Παύλος, ο Απόστολος του Χριστού» (Paul, Apostle of Christ), σε σκηνοθεσία Άντριου Χάιατ με τους Τζιμ Καβίζελ, Τζέιμς Φόκνερ, Ολιβιέ Μαρτίνεζ, Τζοάν Γουόλεϊ κ.ά. Υπόθεση: Ρώμη, 67 μ.Χ. Ο Λουκάς, ως φίλος και γιατρός, ρισκάρει τη ζωή του όταν επιχειρεί να μπει στην πόλη της Ρώμης για να επισκεφθεί τον Παύλο, ο οποίος κρατείται αιχμάλωτος στο πιο σκοτεινό και ζοφερό κελί της φυλακής του Νέρωνα. Οι δύο άνδρες παλεύουν ενάντια σε έναν αποφασισμένο αυτοκράτορα και τις αδυναμίες του ανθρώπινου πνεύματος, προκειμένου να ζήσουν το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού και να διαδώσουν το μήνυμά τους στον κόσμο.
Η ταινία θα μεταδοθεί σε επανάληψη τη Μεγάλη Παρασκευή στις 10.00 το πρωί.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/05/2024

Το ντοκιμαντέρ «Όλην Εκείνην την Aχόρταστον Mαγείαν» μεταδίδει η ΕΡΤ1 το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής στις 13.00. Η ταινία του Παναγιώτη Κουντουρά μάς μεταφέρει με σεβασμό το ιδιαίτερο κλίμα κατάνυξης και πένθους που κυριαρχούν και χαρακτηρίζουν τη Μεγάλη Εβδομάδα στη Σκιάθο, όπου ακολουθείται το αγιορείτικο τελετουργικό της ακολουθίας του Επιταφίου. Πρωταγωνιστές είναι οι κάτοικοι της Σκιάθου, άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών που βιώνουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο το αγιορείτικο εθιμοτυπικό. Το έαρ συνεορτάζει κι ένα ολόκληρο νησί βιώνει με μοναδικό τρόπο «Όλην εκείνην την αχόρταστον μαγείαν» του Θείου Δράματος.

Στις 14.00, το στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» επισκέπτεται ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Καμπόλης. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό, δημιουργούν δύο νηστίσιμα πιάτα, αρχικά ζυμαρικά με σάλτσα από πατάτα και μύδια κι ένα θρεπτικό και παραδοσιακό σταρόζουμο.

Στις 15.30, η ΕΡΤ1 μεταδίδει το βιογραφικό ιστορικό δράμα «Ο Βαραββάς» (Barabbas), σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Φλέτσερ, με τους Άντονι Κουίν, Άρθουρ Κένεντι, Σιλβάνα Μανγκάνο, Τζακ Πάλανς, Βιτόριο Γκάσμαν, Χάρι Άντριους. Η ταινία που είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Περ Λάγκερκβιστ, αφηγείται τη ζωή του ληστή Βαραββά, όπως αναφέρεται στο Κατά Μάρκον Ευαγγέλιον, καθώς και σε άλλα Ευαγγέλια της Εκκλησίας.

Στις 19.10, η σειρά ντοκιμαντέρ «Ιστορικά προσκυνήματα» επισκέπτεται την Πάτμο, το νησί του Αιγαίου το οποίο αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους Χριστιανούς, ιδιαίτερα η σπηλιά της Αποκάλυψης, όπου σχίστηκε ο βράχος σε τρεις μικρότερες σχισμές που συμβολίζουν την Αγία Τριάδα, και από εκεί ακουγόταν η φωνή του Θεού όταν υπαγόρευε στον Ιωάννη το κείμενο της Αποκάλυψης. Αφήγηση: Έλενα Μαραγκού.

Στις 20.10, στο πλαίσιο της εκπομπής «Στους δρόμους των Ελλήνων», η Μάγια Τσόκλη επισκέπτεται τη Νέα Υόρκη και ζει τη «Μεγάλη Εβδομάδα στην άλλη Ελλάδα».

Στις 21.10, θα παρακολουθήσουμε την κοινωνική δραματική περιπέτεια «Αδελφός Άννα» σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Γρηγορίου με τους Πέτρος Φυσσούν, Ξένια Καλογεροπούλου, Μάνος Κατράκης, Βύρων Πάλλης, Χαριτίνη Καρόλου κ.ά. Ο Ανδρέας, ανιψιός τού προ οκταετίας αποβιώσαντος ηγούμενου της Μονής Διονυσίου, καταφτάνει στο Άγιον Όρος με μια ομάδα αρχαιοκαπήλων, με σκοπό να κλέψουν έναν ολόχρυσο και γεμάτο πολύτιμους λίθους σταυρό, γνωστό ως Σταυρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μία Εβραιοπούλα, η Άννα -την οποία ο πατέρας της είχε εμπιστευτεί από μωρό στον ασκητή Βασίλειο- συνεχίζει να παριστάνει το καλογεροπαίδι. Καταφέρνει να ανακαλύψει σταδιακά την όλη σκευωρία και κινητοποιείται για τη ματαίωση της κλοπής.

Στις 22.40, μεταδίδεται το βιβλικό ιστορικό δράμα «Ανάσταση» (Risen) σε σκηνοθεσία Κέβιν Ρέινολντς, με τους Τζόζεφ Φάινς, Τομ Φέλτον, Κλιφ Κέρτις, Πίτερ Φερθ, Στίβεν Χάγκαν, Μαρία Μπότο, Μις Μπόικο. Στην ταινία ο σκηνοθέτης Κέβιν Ρέινολντς εξετάζει από τη δική του οπτική τα γεγονότα που προηγήθηκαν και αυτά που ακολούθησαν μετά την Ανάσταση του Ιησού Χριστού. Η ταινία ξεχωρίζει για την ανατρεπτική της οπτική, καθώς αντιμετωπίζει την πασίγνωστη ιστορία της Ανάστασης ως ένα μυστήριο, το οποίο καλείται να λύσει ένας καχύποπτος Ρωμαίος στρατιώτης.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 04/05/2024

Στις 10.00, η εκπομπή «Δύο στη 1» μάς κρατάει συντροφιά με εξαιρετικούς καλεσμένους στο στούντιο και ρεπορτάζ απ’ όλη την Ελλάδα για να γνωρίσουμε τα ήθη και τα έθιμα του Μεγάλου Σαββάτου. Η Ζωή Κρονάκη και ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου υποδέχονται τον Αρχιμανδρίτη Αρίσταρχο Γκέκα, με τον οποίο συζητούν για τους συμβολισμούς της Μεγάλης Εβδομάδας και τα ήθη και έθιμα αυτών των ημερών. Η εκπομπή ταξιδεύει στο Ναύπλιο και στην Κέρκυρα και μας παρουσιάζει τα πασχαλινά τοπικά έθιμα. Στην παρέα της εκπομπής έρχεται και ο δημιουργός πολλών τηλεοπτικών επιτυχιών, Μανούσος Μανουσάκης, ο οποίος αποκαλύπτει τα πάντα για τη νέα κοινωνική αστυνομική σειρά της ΕΡΤ, «Το δίχτυ».

Στις 13.00, προβάλλεται η ελληνική ταινία «Κυριακάτικο ξύπνημα», αισθηματική κομεντί παραγωγής 1954, σε σκηνοθεσία και σενάριο Μιχάλη Κακογιάννη.

Στις 16.00, έρχονται οι «Μπαμπά-δες». Ο Τάσος Ιορδανίδης συναντά τον φίλο του Γιώργο Αγγελόπουλο, ο οποίος μιλάει για την κόρη του και πόσο έχει αλλάξει τη ζωή του ο ερχομός της. Ακόμη, αναφέρεται και στη δύσκολη περίοδο που έχασε τη μητέρα του ενώ παντρευόταν και περίμενε την κόρη του. Ο σεφ Δημήτρης Τσίκιλης φτιάχνει μια εναλλακτική vegan μαγειρίτσα με μανιτάρια. Ο Τάσος Ιορδανίδης επισκέπτεται το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, για να συναντήσει την παρουσιάστρια της εκπομπής «Δύο στις 10» Ζωή Κρονάκη, η οποία μιλάει για τα παιδιά της, τον σύζυγό της και τις ισορροπίες που διατάραξε, στην παιδική της ηλικία, το διαζύγιο των γονιών της.

Αμέσως μετά, στις 17.00, στο «ΕΡΤ Backstage» ο Φωκάς Ευαγγελινός μοιράζεται το top 5 των συμμετοχών του στη Eurovision. Στη συνέχεια, μαθαίνουμε όσα συνέβησαν στα παρασκήνια του εορταστικού επεισοδίου της εκπομπής «Νύχτα στάσου», που θα παρακολουθήσουμε το βράδυ της Ανάστασης. Μέσα από το Αρχείο της ΕΡΤ, κάνουμε αναδρομή σε παλαιότερες εποχές και βλέπουμε πώς γιόρταζαν το Πάσχα οι Έλληνες. Επίσης, θυμόμαστε ξανά το timeline των ελληνικών συμμετοχών στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Οι ανταποκριτές της ΕΡΤ απ’ όλη την Ελλάδα μοιράζονται πασχαλινά έθιμα της περιοχής, από την οποία μεταδίδουν. Και τέλος, η εκπομπή προτείνει όλες τις ταινίες και τις σειρές που μπορούμε να απολαύσουμε στο ΕRTFLIX τις ημέρες των πασχαλινών διακοπών.

Στις 19.15, στο εορταστικό «Πες τη λέξη», ο Γιώργος Καραμίχος υποδέχεται την ηθοποιό Χρύσα Κλούβα, την τραγουδίστρια και ηθοποιό Νίνα Φώσκολου και τους τραγουδιστές Πέτρο Ίμβριο και Γιώργο Δασκουλίδη.

Στις 20.10, παρακολουθούμε σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, την οικογενειακή ταινία κινούμενων σχεδίων «Γιάκαρι».
Ενώ η φυλή του ετοιμάζεται να ακολουθήσει τη μετανάστευση των βισώνων, ο Γιάκαρι, ένα νεαρό αγόρι των Σιου, ξεκινάει μόνος να βρει τον Μικρό Κεραυνό, ένα αδάμαστο, άγριο άλογο. Στο ταξίδι του, ο Γιάκαρι θα δεχθεί την επίσκεψη του Μεγάλου Αετού, του ζώου τοτέμ του. Ο Μεγάλος Αετός θα δώσει στον Γιάκαρι το φτερό-σύμβολο γενναιότητας των Σιου, καθώς και την ικανότητα να μιλάει με τα ζώα. Ο Γιάκαρι και ο Μικρός Κεραυνός θα ζήσουν μια μεγαλειώδη περιπέτεια μέχρι να βρουν τον δρόμο της επιστροφής. Το ταξίδι τους, όμως, σ' ένα συναρπαστικό αλλά συνάμα επικίνδυνο τοπίο, θα σφραγίσει για πάντα την παντοτινή φιλία μεταξύ του πιο γενναίου νεαρού αγοριού των Σιου και του αλόγου που τρέχει σαν τον άνεμο.

Στις 21.30, διασκεδάζουμε με την κωμωδία «Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος», σε σκηνοθεσία και σενάριο Γιάννη Δαλιανίδη, με πρωταγωνιστές τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Τζένη Καρέζη, Διονύση Παπαγιανόπουλο, Ρίκα Διαλυνά, Σταύρο Ξενίδη, Κώστα Παπαχρήστο, Νίκο Φέρμα.

Στις 23.00, η μουσική εκπομπή «Νύχτα Στάσου» γιορτάζει την Ανάσταση με πασίγνωστα λαϊκά και δημοτικά τραγούδια, συντροφιά με πρόσωπα της ΕΡΤ -και όχι μόνο-, που μιλούν για το «δικό» τους Πάσχα. Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος υποδέχονται τον Ζαφείρη Μελά, τον Κώστα Σκαφίδα, την Κατερίνα Κόρου, την Αρετή Κετιμέ και τον Πάνο Μπλέτζα, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν αγαπημένα αειθαλή τραγούδα σε μια γιορτή αυθεντικής ψυχαγωγίας και γνήσιας ελληνικής διασκέδασης. Η Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου ερμηνεύει τρυφερά το τραγούδι του Απόστολου Καλδάρα «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι» και δίνει το δικό της στίγμα στη βραδιά «ανοίγοντάς» την. Η Λίνα Νικολακοπούλου μιλάει για τις ιστορίες πίσω από πολύ γνωστά τραγούδια της, που ερμηνεύονται, όπως τα «Μένω εκτός» σε μουσική του Ara Dinkjian, «Καρδιά μου εγώ» σε μουσική Χρήστου Νικολόπουλου και το «Δι' ευχών» σε μουσική Νίκου Αντύπα. Ο Κώστας Μπαλαχούτης, ιστορικός ερευνητής της εκπομπής, φωτίζει με τα στοιχεία που παραθέτει τα τραγούδια της εορταστικής βραδιάς προσφέροντας πλούσιο υλικό τεκμηρίωσης. Στην παρέα της εκπομπής οι Ευσταθία Τσαπαρέλη, Ξένια Ντάνια, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ελεάνα Στραβοδήμου από την επιτυχημένη σειρά «Η παραλία», οι Μανώλης Γεραπετρίτης, Λουκία Παπαδάκη, Θανάσης Πατριαρχέας από το ερωτικό δράμα εποχής «Ηλέκτρα», οι Μαρία Αντουλινάκη, Θάνος Μπίρκος και Κατερίνα Σούσουλα.

Στις 23.50, μεταδίδεται η Ακολουθία της Αναστάσεως, σε απευθείας σύνδεση με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 05/05/2024

Στις 10.00, στην εκπομπή «Δύο στις 10», η Ζωή Κρονάκη και ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου μάς ταξιδεύουν στην πασχαλινή Νάξο για ένα ξεχωριστό νησιωτικό γλέντι με φίλους. Η Στελλίνα Κονιτοπούλου μαζί με τους μουσικούς της αναλαμβάνουν να μας διασκεδάσουν και όλοι υπόλοιποι σέρνουν τον χορό. Στην παρέα της εκπομπής έρχεται ο δημοσιογράφος Χρήστος Νέζος και ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης. Ένα εορταστικό τραπέζι με τοπικά εδέσματα, κέφι, τραγούδι και χορό έχει στηθεί για τους τηλεθεατές της εκπομπής, την Κυριακή του Πάσχα.

Στις 16.00, στις «Μαμά-δες», η Τζένη Θεωνά σε γιορτινή διάθεση, συναντά τη Μαντώ Γαστεράτου, η οποία μιλάει για τα δύο παιδιά της και για την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής της, όταν έμαθε ότι είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί. Η Μαματσίτα φτιάχνει ένα υπέροχο εύκολο γλυκό, χρησιμοποιώντας πασχαλινά γλυκά που μας έχουν μείνει, ενώ η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου μάς εξηγεί γιατί τις ημέρες αυτές επιλέγουμε να τις περνάμε με τους δικούς μας ανθρώπους και τι προσφέρει αυτό στο δέσιμο της οικογένειας για μικρούς και μεγάλους. Στη συνέχεια, ο ηθοποιός Θανάσης Πατριαρχέας έρχεται στη στήλη «Μπαμπά μίλα» και μιλάει για τα παιδιά, τη σύζυγό του Βίβιαν και την τηλεόραση.

Στις 17.00, η εκπομπή «Φτάσαμε» μας ταξιδεύει σ' ένα παράξενα γοητευτικό νησί, με δύο φυσικά λιμάνια, μυστηριώδεις αρχαίους οικισμούς και μια από τις ομορφότερες Χώρες των Κυκλάδων. Ο Ζερόμ Καλούτα καλωσορίζει τους τηλεθεατές στην Αμοργό της άγριας ομορφιάς και του απέραντου γαλάζιου.

Στις 21.00, θα απολαύσουμε σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση, την περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας «Ghostbusters: Afterlife / Ghostbusters: Legacy», συμπαραγωγής ΗΠΑ, Καναδά 2021 με πρωταγωνιστές τους Κάρι Κουν, Πολ Ραντ, Φιν Γουόλφχαρντ, ΜακΚένα Γκρέις, Μπιλ Μάρεϊ, Νταν Ακρόιντ, Έρνι Χάντσον, Σιγκούρνι Γουίβερ, Άνι Ποτς. Χωρίς επιλογές και χρήματα, η ανύπαντρη μητέρα Κάλι φτάνει στη μικρή πόλη Σάμερβιλ της Οκλαχόμα, μαζί με τα δύο έφηβα παιδιά της, τη Φοίβη και τον Τρέβορ. Και τώρα, δεν υπάρχει επιστροφή. Καθώς η οικογένεια προσπαθεί να εγκατασταθεί στο ερειπωμένο σπίτι του εκκεντρικού μακαρίτη πατέρα της Κάλι, απροσδόκητα μυστικά κρυμμένα σε κοινή θέα, μυστηριώδης εξοπλισμός και ένα παράξενο όχημα που σαπίζει στον αχυρώνα φαίνεται να σχετίζονται με την αινιγματική σεισμική δραστηριότητα της περιοχής και με κάτι ακόμη πιο συγκλονιστικό: το ξεχασμένο από καιρό περιστατικό με το Stay-Puft Marshmallow Man στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1980. Όμως, δεν έχει υπάρξει ούτε μία εμφάνιση φαντασμάτων μετά τα παράξενα γεγονότα του «Γκόστμπαστερς 2» (1989). Μήπως η ιστορία επαναλαμβάνεται; Θα μπορέσει η Φοίβη να συνδέσει τις τελείες, να δώσει φωνή στον παππού της και να ανακαλύψει τη σχέση της οικογένειας με τους αυθεντικούς Γκόστμπαστερς (1984);

Ακολουθεί στις 23.10, το πολυβραβευμένο κοινωνικό-αισθηματικό δράμα, «Αυτή η νύχτα μένει» σε σκηνοθεσία Νίκου Παναγιωτόπουλου, με πρωταγωνιστές τους Νίκο Κουρή, Αθηνά Μαξίμου, Ζωή Ναλμπάντη, Κώστα Μακρόπουλο, Θανάση Βισκαδουράκη, Γιάννη Ροζάκη, Γιώργο Διαλεγμένο και Θάνο Αλεξανδρή.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 06/05/2024

Στις 10.00, το «Πρωίαν σε είδον» γιορτάζει το Πάσχα με καλεσμένους, βόλτες στο κέντρο της Αθήνας, με το ημερολόγιο του Πάσχα, φτιαγμένο από το Αρχείο της ΕΡΤ αλλά και με πολλές μαντινάδες. Ο Νίκος Ζωιδάκης, ο σπουδαίος λυράρης από την Κρήτη, μιλάει για τη ζωή του, τραγουδάει και δημιουργεί μαντινάδες που κάνουν τη Δευτέρα του Πάσχα μια ξεχωριστή γιορτή. Ο Φώτης και η Τζένη υποδέχονται τον drummer Άγγελο Πεντάρη, έναν άνθρωπο-πρότυπο, που εμπνέει και δίνει δύναμη με τη συγκλονιστική ιστορία του. Προσωπικές εξομολογήσεις, εορταστικά γκάλοπ αλλά και δημοτικά και νησιώτικα τραγούδια ομορφαίνουν το πρωινό της Δευτέρας του Πάσχα. Η σεφ Γωγώ Δελογιάννη ετοιμάζει το πιο νόστιμο γλυκό.

Η παρέα της «ΠΟΠ Μαγειρικής», στις 13.00, προσκαλεί τους τηλεθεατές σ' ένα παραδοσιακό τρικούβερτο γλέντι στην ανθισμένη εξοχή. Κουζίνες, ψησταριές και σούβλες έχουν πάρει... φωτιά και υπό την επίβλεψη του εξαιρετικού σεφ Ανδρέα Λαγού ετοιμάζονται τα εορταστικά εδέσματα που απαιτεί η ημέρα. Φυσικά, γλέντι χωρίς τραγούδι και χορό δεν γίνεται! Οι αγαπημένοι τραγουδιστές Γωγώ Τσαμπά και Βαγγέλης Κονιτόπουλος, με τις ορχήστρες τους, θα μας ξεσηκώσουν με παραδοσιακά δημοτικά και νησιωτικά τραγούδια. Ο χοροδιδάσκαλος Γιώργος Φραγκάκης με τους χορευτές του θα «ανοίξουν» τον χορό και θα ακολουθήσουν και οι προσκεκλημένοι της εκπομπής. Η Μαρία Φραγκάκη, η Κατερίνα Τσάβαλου, η Ζωή Κρονάκη, η Πηγή Δεβετζή, ο Σόλων Τσούνης, ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης, ο Κώστας Λασκαράτος, η Αλεξάνδρα Καϋμένου, η Χριστίνα Βραχάλη και πολλοί άλλοι καλεσμένοι θα γιορτάσουν την Ανάσταση παρέα με τους φίλους της «ΠΟΠ Μαγειρικής», από άκρη σε άκρη, σε όλη την Ελλάδα!

Στις 15.00, στο εορταστικό «Στούντιο 4», η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος υποδέχονται έναν από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους του θεάτρου, τον Σταμάτη Φασουλή. Μία ημέρα πριν από τον Α' Ημιτελικό της Eurovision, θυμόμαστε όλες τις ελληνικές συμμετοχές που κέρδισαν μία θέση στη δεκάδα. Ο Σταμάτης Γονίδης μάς υποδέχεται στο καμαρίνι του και μας μιλάει για τα δύσκολα παιδικά χρόνια, για όλες τις φορές που παρεξηγήθηκαν οι δηλώσεις του, για το νέο του βιβλίο, αλλά και για το πόσο διαφορετικά βιώνει την πατρότητα με το μικρότερο παιδί του, που είναι 3,5 ετών. Ένας 19χρονος φοιτητής, ο Κωνσταντίνος Σκαφίδας, έρχεται στο «Στούντιο 4» και εντυπωσιάζει με τα μοναδικά του βίντεο που έχουν γίνει viral, στα οποία αναπαριστά εμβληματικές σκηνές από σειρές και εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης με φιγούρες Playmobil. Τέλος, στην κουζίνα του «Στούντιο 4», η Νεκταρία Κοκκινάκη ετοιμάζει αβγόπιτα με τα αβγά που περίσσεψαν από το Πάσχα.

Στις 20.15, στο εορταστικό «Switch», η Ευγενία Σαμαρά υποδέχεται σ' ένα επεισόδιο με φιλανθρωπικό χαρακτήρα τη Μαριάννα Τουμασάτου, τον Κρατερό Κατσούλη, τον Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, τη Μαριλού Κατσαφάδου και την Έλενα Ουζουνίδου. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουν να απαντήσουν σωστά στις ερωτήσεις της Ευγενίας, ώστε να διεκδικήσουν 1.000 ευρώ για τη Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό, έναν σύλλογο γονέων κηδεμόνων και φίλων ατόμων στο φάσμα του αυτισμού με διακριτικό τίτλο Μ.Α.μ.Α και έδρα τη Βέροια Ημαθίας. Ο σύλλογος εκπροσωπεί άτομα σε όλο το φάσμα του αυτισμού (χαμηλή, μέση, υψηλής λειτουργικότητας και Asperger) με βασικό σκοπό όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα του φάσματος, όλων των ηλικιών, να είναι αποδεκτά, να ενσωματωθούν στην κοινωνία, να τα εκτιμούν και να τα σέβονται γι' αυτό που είναι... έτσι όπως είναι.

Αμέσως μετά, στις 21.15 θα παρακολουθήσετε, την οικογενειακή ταινία κινούμενων σχεδίων, συμπαραγωγής ΗΠΑ-Αυστραλία-Hνωμένου Βασιλείου 2018 «Πίτερ Ράμπιτ» (Peter Rabbit). Όχι ένα, όχι δύο αλλά πέντε βιβλία, έγραψε η Μπέατριξ Πότερ για να φιλοξενήσει τις σκανταλιές του και να μετατρέψει τον Πίτερ Ράμπιτ στον διασημότερο λαγό της παιδικής λογοτεχνίας, θέση που καλά κρατεί εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Στην κινηματογραφική του μεταφορά, με τον γνωστό ηθοποιό Φάνη Μουρατίδη να δανείζει τη φωνή του στον σκανταλιάρη και υπερκινητικό Πίτερ, ο παράτολμος ήρωας τα βάζει με τον νέο ιδιοκτήτη της αγροικίας που μισεί τα κουνέλια, αγαπάει όμως τη φιλόζωη γειτόνισσά του.

-------------------------

ΕΡΤ2

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑÏΩΝ 28/04/2023

Τη σειρά ντοκιμαντέρ «Γυναικεία μοναστήρια», θα παρακολουθήσετε από την Κυριακή των Βαΐων έως και τη Μεγάλη Πέμπτη, στις 07.00. Η σειρά ταξιδεύει στην Ελλάδα και επισκέπτεται μικρούς παράδεισους, πνευματικές οάσεις, που το σύγχρονο κίνημα του ορθόδοξου γυναικείου μοναχισμού συντηρεί για να συναντά τον Θεό και να προσφέρει στους ορθόδοξους, τόπους περισυλλογής και εσωτερικού ησυχασμού.

Στις 08.30 θα παρακολουθήσετε Ύμνους της Κυριακής των Βαΐων από τη μουσική εκπομπή «Βυζαντινοί ύμνοι».

Στις 08.45, μεταδίδεται η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, σε απευθείας σύνδεση με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Την κοινωνική δραματική σειρά «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», που αποτελεί διασκευή του ομότιτλου μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη, παραγωγής 1975, θα παρακολουθήσετε από την Κυριακή των Βαΐων έως και τη Μεγάλη Παρασκευή, στις 13.00. Σκηνοθεσία: Βασίλης Γεωργιάδης. Τηλεοπτική διεύθυνση: Κώστας Λυχναράς. Παίζουν: Αλέξης Γκόλφης, Δήμος Σταρένιος, Γεωργία Βασιλειάδου, Κάτια Δανδουλάκη, Λυκούργος Καλλέργης, Αλίκη Αλεξανδράκη, Γιάννης Αργύρης, Ανδρέας Φιλιππίδης, Γιώργος Φούντας, Κώστας Γκουσγκούνης, Τζένη Φωτίου, Νίκος Χατζίσκος, Μαίρη Ιγγλέση, Νίκη Τριανταφυλλίδη, Βασίλης Τσάγκλος, Ελένη Ζαφειρίου Στάμυ Κακαρά, Νίκος Καλογερόπουλος, Νάσος Κεδράκας, Ηρώ Κυριακάκη, Φοίβος Ταξιάρχης κ.ά.

Στις 19.00, θα παρακολουθήσετε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, σε απευθείας σύνδεση με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, Θεσσαλονίκη.

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29/04/2023

Τη γαστρονομική σειρά εκπομπών «Γεύσεις από Ελλάδα» με τη Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, θα παρακολουθήσετε από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Πέμπτη, στις 08.30. Παρουσιάζονται νηστίσιμες συνταγές, καθώς και οι διατροφικές συνήθειες των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας. Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.
Τα επεισόδια έχουν ως εξής: «Ταχίνι - Μεγάλη Δευτέρα», «Θαλασσινά - Μεγάλη Τρίτη», «Τα αλάδωτα - Μεγάλη Τετάρτη», «H προετοιμασία της Λαμπρής - Μεγάλη Πέμπτη».

Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Μεγάλη Τετάρτη στις 18.40 και τη Μεγάλη Πέμπτη στις 18.30, η Έλλη Λαμπέτη διαβάζει αποσπάσματα των Ιερών Ευαγγελίων για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Πρόκειται για ένα σπάνιο ντοκουμέντο έξι εκπομπών, παραγωγής 1979, που σκηνοθέτησε ο Παντελής Βούλγαρης, στις οποίες η αξέχαστη ηθοποιός διαβάζει αποσπάσματα από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον και απαγγέλλει ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας.

Στις 19.00, μεταδίδεται η Ακολουθία του Νυμφίου, σε απευθείας σύνδεση με τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας.

Στις 21.30, από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Σαν παραμύθι», μεταδίδεται το επεισόδιο που είναι αφιερωμένο στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Νταού Πεντέλης. Το συγκεκριμένο επεισόδιο, παραγωγής 2006, σε σκηνοθεσία-σενάριο Νίκου Παπαθανασίου, αφηγείται τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν κατά τον 17ο αιώνα στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 30/04/2024

Στις 19.00, μεταδίδεται η Ακολουθία του Νυμφίου, σε απευθείας σύνδεση με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Πειραιώς.

Στις 21.30, μεταδίδεται το βυζαντινό θεατρικό δρώμενο «Χριστός Πάσχων».

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 01/05/2024

Στις 19.00, μεταδίδεται η Ακολουθία του Νιπτήρος, σε απευθείας σύνδεση με τον Ιερό Ναό Αγίων Μυροφόρων Πανοράματος Παλλήνης.

Στις 21.30, μεταδίδεται το βυζαντινό θεατρικό δρώμενο «Χριστός Πάσχων».

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 02/05/2024

Στις 19.00, μεταδίδεται η Ακολουθία των Αγίων Παθών, σε απευθείας σύνδεση με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Στις 23.30, μεταδίδεται το βυζαντινό θεατρικό δρώμενο «Χριστός Πάσχων».

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/05/2024

Στις 07.00, θα παρακολουθήσετε τη θρησκευτική εκπομπή «Ο Ρωμανός ο Μελωδός και το Θείο Δράμα». Πρόκειται για ένα μοναδικό ντοκουμέντο, παραγωγής 1977, που πραγματεύεται με εμβρίθεια, επιστημοσύνη, αλλά και με τον δέοντα θρησκευτικό σεβασμό τη ζωή και το πνευματικό έργο του μεγάλου ποιητή και υμνογράφου της Ανατολικής Εκκλησίας, Ρωμανού του Μελωδού. Σκοπός αυτής της θρησκευτικής εκπομπής, που αποτελεί ιδέα και παραγωγή του Γιώργου Σγουράκη, ήταν τότε να αποδοθεί ο ποιητικός λόγος του Ρωμανού στη δημοτική γλώσσα, έτσι ώστε να ήταν κατανοητός στον τηλεθεατή. Να παρουσιαστεί, δηλαδή, σε μεταφραστικό σχεδίασμα. Το δύσκολο αυτό εγχείρημα είχε αναλάβει ο σημαντικός σύγχρονος ποιητής μας Νίκος Καρούζος, ο οποίος για πρώτη φορά θα συνεργαζόταν με την Ελληνική Τηλεόραση. Ο Καρούζος, βασισμένος σε επιλογή αποσπασμάτων ύμνων του Ρωμανού, πραγματοποίησε το μεταφραστικό αυτό σχεδίασμα -το βασικότερο στοιχείο της εκπομπής- με απόλυτη επιτυχία. Το σχεδίασμα, πλαισιούμενο από την αφήγηση του Πέτρου Φυσσούν -που διάβασε τα κείμενα με τον χαρακτηριστικό λιτό του τρόπο και με τη θολή φωνή της μεγάλης αγρύπνιας- ο σκηνικός χώρος όπως τον δημιούργησε η σκηνογράφος Λίλη Ναζίρογλου, η ορχήστρα των βυζαντινής προέλευσης δημοτικών οργάνων (έγχορδα και πνευστά), η ενορχήστρωση των ύμνων από τον συνθέτη Χριστόδουλο Χάλαρη και οι μοναδικές ερμηνείες των ύμνων από τις γεμάτες ποιότητα και ήθος φωνές του Μανώλη Μητσιά, του Νίκου Ξυλούρη και της Δήμητρας Γαλάνη δημιούργησαν -με τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιώργου Καριπίδη και την τηλεσκηνοθεσία του Γιώργου Δάμπαση- ένα θέαμα και ακρόαμα συγκλονιστικό. Οι βυζαντινές εικόνες και τοιχογραφίες που συνοδεύουν την αφήγηση προέρχονται από το Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη και τον φωτογράφο αρχαιολογικών μνημείων Περικλή Παπαχατζιδάκη.

Στις 08.00, μεταδίδεται η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού, σε απευθείας σύνδεση με τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου.

Στις 12.00, θα παρακολουθήσετε από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Ταξιδεύοντας με τη Μάγια» το επεισόδιο με τίτλο «Το ορθόδοξο Πάσχα της Αιθιοπίας». Συνοδεύοντας την ελληνική ανθρωπιστική οργάνωση «Αποστολή Άνθρωπος», η Μάγια Τσόκλη ταξιδεύει στην επαρχία του Τιγκράι, στον Βορρά της Αιθιοπίας.

Στις 14.00, μεταδίδεται το επεισόδιο με τίτλο «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» από την εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου», με τη Σεμίνα Διγενή.

Στις 15.45, θα παρακολουθήσετε όλα τα επεισόδια της ιστορικής-θρησκευτικής σειράς, «Πόντιος Πιλάτος». Πρόκειται για μεταφορά του βιβλίου του Άγγελου Βλάχου, «Η 14η Νιζάν», παραγωγής 1987. Σκηνοθεσία-σενάριο: Κώστας Ζώης. Παίζουν: Ζαχαρίας Ρόχας, Ανδρέας Φιλιππίδης, Νίκος Παπακωνσταντίνου, Βούλα Ζουμπουλάκη, Κώστας Κοσμόπουλος, Δημήτρης Ζακυνθινός, Κώστας Κοκκάκης, Θόδωρος Μορίδης, Τώνης Γιακωβάκης, Λάμπρος Τσάγκας, Πάνος Πανάγου, Σωτήρης Χατζάκης, Δημήτρης Καραμπέτσης, Πάνος Τρικαλιώτης, Βλάσης Ζώτης, Ντίνος Σούτης, Ηλίας Ζερβός, Γιάννης Τζάνος, Ηλίας Γαλανούλης, Δημήτρης Ρουβάς, Έφη Κανακουσάκη, Αγάπη Μανουρά, Στέφανος Γαλάνης Κυριάκος Κατριβάνος, Σαράντος Φράγκος, Αντώνης Τρικαμηνάς, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Τάσος Παπαδάκης, Γιάννης Τσικής.
Η αναπαράσταση του χρονικού των τελευταίων ημερών της ζωής του Ιησού. Η προδοσία Του από τον Ιούδα στον κήπο της Γεθσημανή, η σύλληψη, η δίκη Του ενώπιον του Πόντιου Πιλάτου και τα Πάθη Του μέχρι τον σταυρικό θάνατο.

Στις 18.30, θα παρακολουθήσετε το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ «Ω, γλυκύ μου έαρ». Εικόνες από τον Μυστικό Δείπνο, με διαφορετική οπτική παρουσίαση. Αντιδιαστέλλοντας τα γεγονότα, με πιστότητα προς το «Κατά Λουκάν Ευαγγέλιο», δίνεται ο Μυστικός Δείπνος ως Φανερός στην ύπαιθρο, όπου στη θέση των μαθητών είναι γυναίκες.
Σενάριο-καλλιτεχνική και μουσική επιμέλεια: Πέτρος Τσούκαλης. Σκηνοθεσία: Κώστας Τσαγκάρης. Πρωταγωνιστεί η Άννα Ιασωνίδου, η οποία περιστοιχίζεται από χορό δώδεκα γυναικών.

Στις 19.00, μεταδίδεται η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου και η περιφορά του Επιταφίου, σε απευθείας σύνδεση με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Στις 22.30, μεταδίδεται το βυζαντινό θεατρικό δρώμενο «Χριστός Πάσχων».

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 04/05/2024

Στις 07.00, από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Δεν είσαι μόνος», παραγωγής 2012, μεταδίδεται το επεισόδιο «Πύρινες Γλώσσες». Μετά τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού, οι Απόστολοι και οι πιστοί διασκορπίζονται και κρύβονται αβέβαιοι και αμήχανοι για το μέλλον. Όμως, Εκείνος τους είχε πει πολλές φορές ότι θα είναι πάντα μαζί τους. Και στην Πεντηκοστή, Πύρινες Γλώσσες κατεβαίνουν από τον Ουρανό και οι Απόστολοι, που ήταν απλοί άνθρωποι, βρίσκονται να μιλούν γλώσσες που δεν ήξεραν και να έχουν γνώσεις που δεν είχαν. Από εκείνη τη μέρα, αρχίζει μια νέα πραγματικότητα για τον κόσμο.
Σκηνοθεσία: Μαρία Χατζημιχάλη-Παπαλιού.

Στις 08.00, μεταδίδονται η Ακολουθία του Εσπερινού και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, σε απευθείας σύνδεση με τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας.

Στις 11.30, η Έλλη Λαμπέτη διαβάζει αποσπάσματα των Ιερών Ευαγγελίων για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Πρόκειται για ένα σπάνιο ντοκουμέντο έξι εκπομπών, παραγωγής 1979, που σκηνοθέτησε ο Παντελής Βούλγαρης, στις οποίες η αξέχαστη ηθοποιός διαβάζει αποσπάσματα από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον και απαγγέλλει ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας.

Στις 12.00, η εκπομπή «Ταξιδεύοντας με τη Μάγια» μάς μεταφέρει στην Αίγυπτο και στη Χερσόνησο του Σινά. Ειδικότερα, η Μάγια Τσόκλη θα επισκεφτεί το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, που ιδρύθηκε τον 6ο αιώνα από τον Ιουστινιανό, θα συναντήσει τον αρχιεπίσκοπο Δαμιανό και μαζί με τον «αμπούνα» (τον πατέρα) Πορφύριο, θα ανέβουν στο όρος της Αγίας Επιστήμης, για να συναντήσουν τον μοναδικό, σήμερα, ασκητή, τον πατέρα Μωυσή...
Σκηνοθεσία-διεύθυνση φωτογραφίας: Χρόνης Πεχλιβανίδης.

Στις 14.00, από τη σειρά μουσικών εκπομπών «Αφιερώματα», θα παρακολουθήσετε το επεισόδιο «Ο συνθέτης Γρηγόρης Μπιθικώτσης-36 χρόνια». Στο επεισόδιο αυτό ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης αφηγείται πώς ήρθε σε επαφή με το λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι μέσω της γνωριμίας του σε ένα κουτούκι με τον Μάρκο Βαμβακάρη και πώς ενθουσιάστηκε με τις ρεμπέτικες μελωδίες που τον ώθησαν ν' αρχίσει το 1947 να συνθέτει τραγούδια. Μεγάλες ερμηνεύτριες και ερμηνευτές του λαϊκού τραγουδιού εξιστορούν στην εκπομπή τη συνάντησή τους με τον συνθέτη Γρηγόρη Μπιθικώτση στα λαϊκά νυχτερινά κέντρα της εποχής, στους οποίους έδωσε τραγούδια του εμπιστευόμενος τις νέες τότε και πολλά υποσχόμενες φωνές, όπως η Ρένα Ντάλια, η Καίτη Γκρέυ, η Πόλυ Πάνου, η Βίκυ Μοσχολιού και ο Λευτέρης Μυτιληναίος.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζερβουλάκος.

Στις 17.00, η σχέση αλλά και οι διαφορές τριών λαών της Mεσογείου, της Eλλάδας, της Tουρκίας και της Iταλίας, αναδεικνύονται μέσα από το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Είδαν τα μάτια μας γιορτές». Εικόνες της Μεσογείου φτιαγμένες με ψωμί, λάδι και κρασί... Σε ένα «γεύμα» η ιστορία, η γεωγραφία, η οικονομία, το κλίμα, ο πολιτισμός και οι άνθρωποι της Μεσογείου.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Στέλιος Χαραλαμπόπουλος.
Αφήγηση: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Στις 18.30, θα παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ «Το Πάσχα των σφουγγαράδων στην Κάλυμνο», παραγωγής 1989.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Αντώνης Ιντας.

Στις 19.00, στην εκπομπή «Οι Έλληνες», παραγωγής 2000, η δημοσιογράφος Σοφία Τσιλιγιάννη συναντά τον Μητροπολίτη Ελβετίας, Υπέρτιμο και Έξαρχο Ευρώπης, Δαμασκηνό και συζητούν για τη ζωή του και το έργο του, τα παιδικά του χρόνια, την προσφορά του, τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει την πίστη και τους ανθρώπους που δεν πιστεύουν στον Θεό.

Στις 20.00, από την εκπομπή «Προσωπικά» μεταδίδεται το επεισόδιο «Ο χριστιανισμός και ο ελληνισμός στην Ιορδανία». Η Έλενα Κατρίτση συναντά τους Έλληνες της Ιορδανίας και μιλάει με εκπροσώπους του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για τη ζωτικής σημασία, παρουσία και παραμονή του χριστιανικού στοιχείου στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Σκηνοθεσία: Κώστας Γρηγοράκης.

Στις 23.00 μεταδίδονται η Ακολουθία της Αναστάσεως και η Αναστάσιμη Αρχιεπισκοπική Θεία Λειτουργία, σε απευθείας σύνδεση με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 05/05/2024

Στις 07.00, μεταδίδεται το ντοκιμαντέρ «Μεσογειακό τρίπτυχο για τα Πάθη». Αφορά σε τρία λιμάνια της Μεσογείου, τα οποία, σύμφωνα με την έρευνα που έχει γίνει, παρουσιάζουν ομοιότητες στη θρησκευτική λατρεία των ημερών του Πάσχα.
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μαυρίκιος.

Στις 07.30, από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Στα μονοπάτια της παράδοσης» θα παρακολουθήσετε το εορταστικό επεισόδιο «Πάσχα στη Φολέγανδρο».

Στις 08.30, από την εκπομπή «Νηστικό αρκούδι» με τον Δημήτρη Σταρόβα και τη Μαρία Αραμπατζή θα παρακολουθήσετε τις εξής πασχαλιάτικες συνταγές: «Τσουρέκι του Μικέ & Κουλούρια του Μικέ», «Πίτα με γαρίδες» & «Κουλουράκια της Λαμπρής».

Στις 10.00, θα παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ «Πάσχα στην Έλυμπο Καρπάθου», παραγωγής 1986.
Έρευνα-σκηνοθεσία: Μαρία Μαυρίκου.

Στις 11.00, μεταδίδεται η Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης, σε απευθείας σύνδεση με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Στις 12.30, μεταδίδεται το εορταστικό ντοκιμαντέρ «Ήχοι και χρώματα της Πασχαλιάς και της άνοιξης», παραγωγής 1995.
Σκηνοθεσία: Χρήστος Ράλλης.

Στις 13.35, μεταδίδεται η εκπομπή «Έτσι γιορτάζουν οι Έλληνες», αφιερωμένη στο «Πάσχα στη Σαντορίνη».
Αρχισυνταξία-παρουσίαση: Βίκυ Τσιανίκα.
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Κούρτης.

Στις 14.00, από τη σειρά μουσικών εκπομπών «Αφιερώματα», θα παρακολουθήσετε το επεισόδιο που είναι αφιερωμένο στον ερμηνευτή του ελαφρού τραγουδιού, Νίκο Γούναρη.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Γιάννης Ε. Γρηγορίου.

Στις 14.30, από τη σειρά μουσικών εκπομπών «Αφιερώματα», θα παρακολουθήσετε το επεισόδιο στο οποίο η Λίτσα Διαμάντη παρουσιάζει τραγούδια από τον δίσκο της με τίτλο «Αγάπη θέλω μόνο».
Σκηνοθεσία: Βασίλης Κυνηγόπουλος.

Στις 17.00, μεταδίδεται το εορταστικό πρόγραμμα «Πασχαλινό τραπέζι», παραγωγής 1989, που περιλαμβάνει σκετς και τραγούδια.
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Στέλιος Μάινας, Γιώργος Τζώρτζης, Μαρίνα Χαρίτου, Κωστάκης Καλογήρου, Έλενα Τζαβαλιά, Αθηνά Τσιλύρα, Σωτήρης Χατζάκης, Ντίνα Οικονόμου, Θωμάς Παλιούρας.
Τραγουδούν -αλφαβητικά- οι: Apurimac (Απουριμάκ), Αντώνης Βαρδής, Λεωνίδας Βελής, Γιώργος Βεντουζάς, Άννα Βίσση, Γιώργος Γερολυμάτος, Ελένη Δήμου, Άγγελος Διονυσίου, Λαθρεπιβάτες, Σταύρος Λογαρίδης, Αφροδίτη Μάνου, Χριστίνα Μαραγκόζη, Γιάννης Μηλιώκας και οι Μπλα-Μπλα.
Χορεύει με τους συνεργάτες της η Όλια Στεφανίδου.
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Παπανικολάου.
Σενάριο: Βασίλης Μαυρόπουλος.

Στις 20.00, από την εκπομπή «Δρόμοι» θα παρακολουθήσετε το επεισόδιο που είναι αφιερωμένο στην Τζένη Βάνου. Η σπουδαία ερμηνεύτρια κάνει μια αναδρομή στην καλλιτεχνική και προσωπική της πορεία και θυμάται τις σημαντικότερες στιγμές που τη σημάδεψαν.
Παρουσίαση-έρευνα: Άρης Σκιαδόπουλος.
Σκηνοθεσία: Νίκος Αλπαντάκης.

Στις 21.00, από την εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» με τη Σεμίνα Διγενή θα παρακολουθήσετε το εορταστικό πρόγραμμα «Πάσχα 2002-Μαριώ, Πόλυ Πάνου, Τασία Βέρρα».

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 06/05/2024

Στις 07.00, από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Γυναικεία μοναστήρια», θα παρακολουθήσετε το επεισόδιο «Μονή Αγνούντος-Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών-Μονή Λουκούς». Οι γυναικείες αδελφότητες κληρονόμοι του μοναχισμού της Επιδαυρίας των βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων και το ιστορικό μοναστήρι της Μεταμόρφωσης στη Λουκού Κυνουρίας, δεμένο με τη ζωή του Ηρώδη του Αττικού, το Βυζάντιο και τον ξεσηκωμό του Γένους.

Στις 08.30, από την εκπομπή «Νηστικό αρκούδι» με τον Δημήτρη Σταρόβα και τη Μαρία Αραμπατζή θα παρακολουθήσετε τις εξής πασχαλιάτικες συνταγές: «Μπούτι αρνίσιο τσεσμελίδικο», «Μεζές πασχαλινών αβγών» και «Λαμπριάτικη κρεατόπιτα».

Στις 09.30, μεταδίδεται το εορταστικό πρόγραμμα «Μουσικό οδοιπορικό: Τάι-τάι, Πασχαλόγιορτα στα Άγραφα και στα ορεινά χωριά των Τρικάλων».
Επιστημονική σύμβουλος-έρευνα-κείμενα: Ροζάννα Λαδά.
Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσαρόπουλος.

Στις 16.00, θα παρακολουθήσετε το επετειακό πρόγραμμα «Πασχαλογιορτή». Η εκπομπή καταγράφει τα έθιμα του Πάσχα στα χωριά Αγίου Γεωργίου, Μοναχιτίου, Καρπερού, Κηπουριού, Σιταρά και Σπηλαίου στον νομό Γρεβενών.

Στις 20.00, στην εκπομπή «Δρόμοι» με τον Άρη Σκιαδόπουλο, ακολουθούμε τα χνάρια των Blues Wire, του ιστορικού ελληνικού γκρουπ των μπλουζ.

Στις 21.00, από την εκπομπή «Κοίτα τι έκανες» με τη Σεμίνα Διγενή, θα παρακολουθήσετε ένα εορταστικό πασχαλινό πρόγραμμα, με προσκεκλημένους τη Μαίρη Λίντα, τον Θέμη Αδαμαντίδη, τον Τάκη Μπίνη, τον Φίλιππο Νικολάου, τον Γιώργο Παπαδάκη, τον Βασίλη Παλαιολόγο, την Ασπασία Τζιτζικάκη, την Κατερίνα Λάσπα, τη Μαρία Ανδρίτσου κ.ά.

-------------------------

ΕΡΤ3

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29/04/2024

Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Πέμπτη, στις 11.30, η ΕΡΤ3 μεταδίδει τη σειρά ντοκιμαντέρ εύγευστων μαγειρικών συνταγών «Όψον και ψαλμός». Με τη φροντίδα του γέροντα Επιφάνιου, γυρισμένη αποκλειστικά στο Άγιον Όρος από τον κινηματογραφιστή Χρόνη Πεχλιβανίδη, η σειρά μάς προσφέρει πολλές και αξέχαστες εμπειρίες ανάτασης ψυχής και ταπεινής γαστριμαργικής απόλαυσης.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 30/04/2024

Στις 22.00, μεταδίδεται, σε Α' τηλεοπτική μετάδοση, η σειρά ντοκιμαντέρ «Ιερουσαλήμ: Οργή και Πίστη». Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία μίας από τις πιο επίμαχες πόλεις του κόσμου, παρουσιάζοντας επικές συγκρούσεις και αντιπαλότητες που τη διαμόρφωσαν και την καθόρισαν.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/05/2024

Στις 07.00, μεταδίδεται το ντοκιμαντέρ «Ο δρόμος του μαρτυρίου» σε σενάριο και σκηνοθεσία Νίκου Βεζυργιάννη. Βαδίζοντας το μονοπάτι της θυσίας του Θεανθρώπου, στην έρημο της Ιουδαίας και την ιερή πόλη της Ιερουσαλήμ, ανακαλύπτουμε και πάλι τη συγκλονιστική ιστορία για την ιερότητα της πίστης στην αγάπη και την ανατροπή. Ένα μοναδικό πνευματικό ταξίδι για τη μαρτυρική πορεία του Χριστού από το Όρος των Πειρασμών μέχρι το Γολγοθά.

Στις 08.00, σε απευθείας μετάδοση από τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και τον Εσπερινό της Αποκαθήλωσης.

Στις 16.30, μεταδίδεται το βιογραφικό ντοκιμαντέρ «Ο Εφραίμ της Αριζόνας» στο οποίο περιγράφεται η ζωή του γέροντα από τα παιδικά χρόνια του στο Βόλο μέχρι τα πρώτα του καλογερικά χρόνια στο Άγιον Όρος, δίπλα στον όσιο Ιωσήφ τον ησυχαστή και μεγάλο ασκητή.

Στις 18.00 σε απευθείας μετάδοση από τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου.

Στις 21.00, θα απολαύσουμε τη μοναδική συναυλία κλασικής μουσικής Ρέκβιεμ του Βέρντι υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Κουρεντζή. Το υποβλητικό και ρηξικέλευθο έργο του Βέρντι, ακούγεται στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου στο Μιλάνο, εκεί όπου έκανε πρεμιέρα τον 19ο αιώνα. Στο έργο ο Βέρντι περιγράφει τον υπαρξιακό τρόμο του ανθρώπου μπροστά στον θάνατο. Μια ιστορική μουσική παράσταση, που αποτελεί μια κατανυκτική και συναρπαστική εμπειρία, υπό τη διεύθυνση του μοναδικού Θεόδωρου Κουρεντζή, φημισμένου για την τόλμη και τους νεωτερισμούς του.

Στις 00.00 θα παρακολουθήσουμε το ιστορικό δράμα μυστηρίου «Το Όνομα του Ρόδου» (The Name of the Rose) σε σκηνοθεσία Ζαν-Ζακ Ανό, με τους Σον Κόνερι, Φ. Μάρεϊ Άμπραχαμ, Κρίστιαν Σλέιτερ, Ελία Μπάσκιν, Χέλμουτ Κουαλντίγκερ, Ρον Πέλμαν και Βαλεντίνα Βάργκας. Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Ουμπέρτο Έκο, η ταινία αφηγείται μια ιστορία θανάτου και ίντριγκας στην κλειστή κοινωνία ενός μοναστηριού του 13ου αιώνα.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 04/05/2024

Στις 07.00, θα παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ «Ιερά Μονοπάτια-Ιεροσόλυμα-Το Άγιο Φως-Άγιοι Τόποι», σε σκηνοθεσία Γιάννη Λάμπρου.

Στις 07.50 μεταδίδεται η συναυλία κλασικής μουσικής 2017, «Ο Bartabas στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ 2017: Ρέκβιεμ του Μότσαρτ» (Bartabas in Salzburg 2017-Mozart Requiem). Στον διάσημο χώρο Felsenreitschule, ο Γάλλος καλλιτέχνης ιππασίας και θεατρική ιδιοφυΐα Bartabas παρουσιάζει το «Ρέκβιεμ του Μότσαρτ». Άλογα και οι αναβάτες από τη φοβερή Académie Équestre de Versailles ενώνουν δυνάμεις με τη χορωδία Salzburger Bachchor, την ορχήστρα Musiciens du Louvre, υπό την καθοδήγηση του Mark Minkowski, μαζί με τέσσερις εξαιρετικούς σολίστες (Genie Kühmeier, Elisabeth Kulman, Julien Behr και Charles Dekeyser), για να τοποθετήσουν το Ρέκβιεμ του Μότσαρτ, σ' ένα νέο θεατρικό πλαίσιο. Ο Bartabas και οι ιππείς του δημιούργησαν μια παραγωγή που είναι μια συγκλονιστική σύνθεση των τεχνών, πολύ μεγαλύτερη από μια σπουδαία χορογραφία!

Στις 14.00, από τη σειρά εκπομπών «Το Αλάτι της Γης» θα παρακολουθήσετε το επεισόδιο «Οδοιπορικό στις Σέρρες-Σαρακατσάνοι και Βλάχοι».
Έρευνα-Κείμενα-Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας.
Σκηνοθεσία: Μανώλης Φιλαΐτης.

Στις 16.00, μεταδίδεται η εκπομπή «Μουσικές Οικογένειες-Στην αυλή του Λουδοβίκου».
Εκεί που τελειώνει ο Βιτσέντζος Κορνάρος με τον Ερωτόκριτο και οι παλαιοί Κρητικοί μουσικοί και μαντιναδολόγοι αρχίζει ο Λουδοβίκος των Ανωγείων. Αυτόν τον μουσικοποιητικό μίτο παραλαμβάνει, εμπλουτίζει και διαχειρίζεται με γνώση και ευαισθησία περίσσια ο Λουδοβίκος, κατά κόσμον Γιώργης Δραμουντάνης. Μυθωδίες, στιχοπλοκάκια, μαντινάδες και μικρά αφηγήματα απλώνονται πάνω στις χορδές του μαντολίνου του. Η στάση ζωής του απέναντι στην τέχνη και την καθημερινότητα γεφυρώνεται μέσα σε λίγες νότες. Νότες απαλές, βαθιά φωνή με έκταση πλατειά αφηγηματική. Έρευνα-Σενάριο-Παρουσίαση: Γιώργης Μελίκης.
Σκηνοθεσία-Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μανώλης Ζανδές.

Στις 17.00, θα παρακολουθήσετε, σε Α' τηλεοπτική μετάδοση, το ντοκιμαντέρ παραγωγής Γαλλίας 2011, «Αιθιοπία, Στα ίχνη των πρώτων Χριστιανών» (Ethiopia: On The Trail Of The First Christians).
Στην επαρχία Τιγκράι, στη βόρεια Αιθιοπία, βρίσκεται μια απομονωμένη και κλειστή περιοχή, γνωστή ως Γουολντεμπά, εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στη μοναστική ζωή. Εκεί, μακριά απ' τα αδιάκριτα βλέμματα και από όλα τα εγκόσμια, περίπου χίλιοι μοναχοί και ερημίτες ζουν με εγκράτεια, νηστεία και συνεχή προσευχή. Για πρώτη φορά, ο Φρανσουά λε Καντρ, ερευνητής του Κέντρου Mελετών του Αφρικανικού Κόσμου, θα ταξιδέψει σ’ αυτή την απέραντη και ουσιαστικά άγνωστη περιοχή, για να παρατηρήσει τις θρησκευτικές συνήθειες των μοναχών και να μάθει για τον Άγιο Σαμουήλ, ο οποίος ίδρυσε την πιο σημαντική μονή της «χώρας των μοναχών», τον 14ο αιώνα.

Στις 18.00, θα μεταδοθεί η ξένη ταινία «100% Βιολογικό» (100% Organic).
Δραματική κομεντί, παραγωγής Γαλλίας, 2020.
Η ταινία περιγράφει με κωμικό τρόπο το κοινωνικό και πολιτισμικό σοκ που βιώνει ένας Βάσκος επαρχιώτης, χασάπης και έμπορος αλλαντικών, όπως κι ένας μποέμ Παριζιάνος χορτοφάγος.
Σκηνοθεσία: Φαμπιάν Οντενιέντ.
Πρωταγωνιστούν: Νικολά Μπριντέ, Ζοζιάν Μπαλασκό, Ντίντιερ Μπούρντον, Αν Ζιρουάρ.

Στις 20.30, θα παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ, παραγωγής 2021, «Το καταφύγιο στην Ομόνοια».
Ομόνοια 2021. Κέντρο της ανθρώπινης εκμετάλλευσης. Εξαρτημένοι, ιερόδουλες, μετανάστες. Κι όμως ένα νοσοκομείο ψυχών και σωμάτων υπήρξε εδώ. Η Πολυκλινική Αθηνών των αδελφών Αλιβιζάτων. Το νοσοκομείο των φτωχών. Ο άγιος Πορφύριος υπηρέτησε εκεί ως ιερέας δίνοντας τη ζωή του στον πάσχοντα συνάνθρωπο. Σ' αυτό το νοσοκομείο έζησα τα παιδικά μου χρόνια.
Σκηνοθεσία-Σενάριο: Φένια Παπαδόδημα.
Αφήγηση: Φένια Παπαδόδημα, Ντάνιελ Λάνης.

Στις 22.00, στη σειρά ντοκιμαντέρ «Ελλήνων Δρώμενα» θα παρακολουθήσετε το επεισόδιο: «Κερκυραϊκή Χορωδία».
Σκηνοθεσία-Έρευνα: Αντώνης Τσάβαλος.

Στις 23.00, μεταδίδεται η Ακολουθία της Παννυχίδος και η Τελετή της Ανάστασης, σε απευθείας σύνδεση με τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης (Οικουμενικό Πατριαρχείο).

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 05/05/2024

Στις 11.00, από τη σειρά εκπομπών «Το Αλάτι της Γης» θα παρακολουθήσετε το επεισόδιο «Ήρθ' η Λαμπρή και η Πασχαλιά!»
Ένα δυναμικό πασχαλινό γλέντι με γιορταστικά τραγούδια και χορούς απ' όλη την Ελλάδα.
Τραγουδούν οι: Ηλίας Πλαστήρας, Δημήτρης Κωνσταντής, Μαρία Ζιάκα, Μαριάνθη Λιουδάκη και Ηλίας Αβραμίδη.
Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας.
Σκηνοθεσία: Μανώλης Φιλαϊτης.

Στις 14.00, από την ταξιδιωτική εκπομπή «Κυριακή στο Χωριό Ξανά» θα μεταδοθεί το επεισόδιο: «Βανάτο Ζακύνθου».
Ένα επτανησιακό πασχαλιάτικο γλέντι μέσα στο άκρως ανοιξιάτικο και κινηματογραφικό τοπίο της Ζακύνθου.

Στις 15.30 και στις 00.45, θα παρακολουθήσετε, σε Α' τηλεοπτική μετάδοση, το ντοκιμαντέρ, παραγωγής 2020 «Το Ταξίδι του Άσκαυλου».
Ένα ταξίδι στο Αιγαίο πέλαγος, κατά το οποίο ο άσκαυλος, η αρχαία ελληνική γκάιντα αναβιώνει στα χέρια μουσικών που κρατούν ζωντανή μια αρχαία παράδοση. Το όργανο βρίσκει αργά αλλά σίγουρα τον δρόμο του προς την πόλη, όπου οι σύγχρονοι μουσικοί το φέρνουν στη σύγχρονη μουσική σκηνή. Ο θεατής γίνεται μάρτυρας αυτής της αναβίωσης και, μαζί με τους πρωταγωνιστές, ανακαλύπτει κάτι που σχεδόν έχει χαθεί: τα έθιμα και το ήθος των ανθρώπων μιας άλλης εποχής, και μια προφορική παράδοση που κάποτε ήταν τρόπος ζωής, διατηρούμενη κατά τη διάρκεια των αιώνων.
Σκηνοθεσία-Σενάριο: Γιώργος Αρβανίτης.

Στις 16.30, από τη σειρά εκπομπών «Κάθε Τόπος και Τραγούδι», θα μεταδοθεί το επεισόδιο «Στις Πασχαλιές της Ελλάδας».
Έρευνα-Σενάριο-Παρουσίαση: Γιώργης Μελίκης.
Σκηνοθεσία-Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μανώλης Ζανδές.

Στις 17.30, θα μεταδοθεί η παιδική ταινία παραγωγής Γαλλίας-Βελγίου 2018, με τον τίτλο «Χωρίς Οικογένεια» (Remi, Nobody's Boy).
Βασισμένη στο ομώνυμο κλασικό αριστούργημα της γαλλικής λογοτεχνίας του Έκτορα Μαλό, που έχει μεγαλώσει γενιές παιδιών σ' όλο τον κόσμο.
Ο Remi, ένα ορφανό αγόρι, μεγαλώνει με τη θετή του μητέρα, μέχρι που την αποχωρίζεται στα δέκα του χρόνια και βρίσκεται υπό την επιμέλεια του Vitalis, ενός μυστηριώδους περιπλανώμενου θιασάρχη, όπου κοντά του σκληραγωγείται στη δύσκολη ζωή του περιπλανώμενου θιάσου. Ο Remi θα περιηγηθεί στη Γαλλία και μέσα από γνωριμίες, φιλίες, αλλά και μοναξιά, θα καταλήξει να μάθει το μυστικό της καταγωγής του.
Σκηνοθεσία: Αντουάν Μπλοσιέ.
Πρωταγωνιστούν: Ντανιέλ Οτέιγ, Μαλόμ Πακέν, Βιρζινί Λεντογιέν.

Στις 21.00, θα μεταδοθεί το μουσικό ντοκιμαντέρ συμπαραγωγής ΕΡΤ 2015, «Μια οικογενειακή υπόθεση» (A Family Affair).
Οι Ξυλούρηδες είναι η πιο γνωστή μουσική οικογένεια της Ελλάδας. Από τον θρυλικό Νίκο Ξυλούρη και τα αδέρφια του, τον φημισμένο λυράρη Ψαραντώνη και τον δεξιοτέχνη λαουτιέρη Ψαρογιάννη, μέχρι τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους -τρεις γενιές μουσικών- κρατούν ζωντανή τη μουσική παράδοση της οικογένειας και τη μεταφέρουν σε χιλιάδες θαυμαστές ανά τον κόσμο.
Σκηνοθεσία-Σενάριο: Αγγελική Αριστομενοπούλου.

Στις 22.30, θα παρακολουθήσετε, σε Α' τηλεοπτική μετάδοση, τη μουσική παράσταση «Γιώργος Καζαντζής: Για Μεγάλη Ορχήστρα», που πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2023 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Μουσική-Ενορχηστρώσεις: Γιώργος Καζαντζής.
Τραγούδι: Βασίλης Λέκκας.
Παιδική Χορωδία Ασύλου του Παιδιού
Διδασκαλία Χορωδίας: Πηνελόπη Μενούνου.
Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης.
Διεύθυνση Ορχήστρας: Χάρης Ηλιάδης.
Σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Κοεμτζόπουλος.
Διεύθυνση Παραγωγής: Άρης Παναγιωτίδης.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 06/05/2024

Στις 09.00, θα μεταδοθεί, σε Α' τηλεοπτική μετάδοση, το ντοκιμαντέρ, παραγωγής 2017, «Ιστορίες των Ανθρώπων και της Φύσης» (Heritage).
Πέρα από την επίσημη Λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, υπάρχει μία ακόμα -πιο διακριτική και άγνωστη στον κόσμο- η Δοκιμαστική Λίστα. Μέχρι τώρα περιλαμβάνει πάνω από 1.500 περιοχές. Η σειρά μας γνωρίζει ανθρώπους όλων των επαγγελμάτων που προστατεύουν τις περιοχές αυτές. Από την Παλιά Πόλη της Μομπάσα μέχρι το Ελ Τίγκρε των Μάγια και τις λιβανέζικες κοιλάδες, το κάθε μέρος έχει μια ιστορία να διηγηθεί. Εναέριες λήψεις, ταξίδια και κοντινά πλάνα θα τονίσουν την ομορφιά και την ευθραυστότητα αυτών των πολιτιστικών και φυσικών περιοχών.

Στις 10.00, από τη σειρά εκπομπών «Το Αλάτι της Γης» θα παρακολουθήσετε το επεισόδιο «Πασχαλινό γλέντι. Από το Αγρίνιο και τη Ρούμελη σε όλη την Ελλάδα!».
Χορεύουν μέλη του Λαογραφικού Ομίλου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου.
Τραγούδι: Άρης Ντίνας, Λίτσα Ουλιανούδη και Ελένη Λαζάρου.
Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας.
Σκηνοθεσία: Μανώλης Φιλαϊτης.

Στις 16.00, θα μεταδοθεί η εκπομπή «Μουσικές οικογένειες-Η Οικογένεια του Δίσκου».
Χάρη στην επιμονή και μουσική δεξιοτεχνία των μουσικών οικογενειών της Αλμωπίας, η μουσική του τόπου τους από επιτηρούμενη και λογοκριμένη έγινε η αγαπημένη σύγχρονη παραδοσιακή μουσική, η οποία δεν λείπει από κανένα γλέντι, πανηγύρι ή χορευτικό σύλλογο σε όλη την Ελλάδα. Η οικογένεια Δίσκου -με πρώτο και κορυφαίο σήμερα τον Γιάννη Δίσκο ο οποίος δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά στην Αθήνα- ζει στην Αριδαία με καταγωγή από την Άρνισσα και το Ξινό Νερό Φλώρινας. Ο πατέρας, Τάσος Δίσκος δημιούργησε μια ολόκληρη σχολή, τόσο με τα τρία παιδιά του, όσο και με τους πολλούς μαθητές του. Κλαρίνα, γκάιντες, σαξόφωνα, τρομπόνια, κορνέτες, κρουστά, καβάλια και φλογέρες, καταγράφονται και προβάλλονται στις «Μουσικές οικογένειες».
Έρευνα-Σενάριο-Παρουσίαση: Γιώργης Μελίκης.
Σκηνοθεσία-Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μανώλης Ζανδές.

Στις 18.00, θα παρακολουθήσετε, σε Α' τηλεοπτική μετάδοση, την ταινία Φαντασίας, συμπαραγωγής Ηνωμένου Βασιλείου, Γαλλίας, ΗΠΑ, Κίνας 2020, με τον τίτλο «Ο Μυστικός Κήπος» (The Secret Garden).
Η Μαίρη είναι ένα δεκάχρονο ζωηρό κορίτσι που ζει στην Ινδία με τους ευκατάστατους γονείς της. Όταν αυτοί πεθαίνουν αιφνιδίως αναγκάζεται να πάει στην Αγγλία και να ζήσει με τον θείο της και την αυστηρή οικονόμο του. Εκεί, μη έχοντας κάτι καλύτερο να κάνει, εξερευνά την έπαυλη και ανακαλύπτει καλά κρυμμένα οικογενειακά μυστικά. Επιπλέον, θα βρει το κλειδί για έναν μυστικό κήπο στο οποίο μαζί με μία απρόσμενη συντροφιά θα ζήσει περιπέτειες που θα αλλάξουν τη ζωή της για πάντα.
Σκηνοθεσία: Μαρκ Μάντεν.
Πρωταγωνιστούν: Ντίξι Έγκεριξ, Κόλιν Φερθ, Τζούλι Γουόλτερς, Ένταν Χέιχερστ,
Αμίρ Γουίλσον.

Στις 20.00, θα μεταδοθεί το 37ο Διεθνές Φεστιβάλ Τσίρκου του Μόντε Κάρλο (37th Monte Carlo Circus Festival 2013)
Το Διεθνές Φεστιβάλ Τσίρκου του Μόντε Κάρλο, που δημιουργήθηκε το 1974 από τον Πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό με σκοπό να σώσει μια μορφή τέχνης που κινδυνεύει, αποτελεί το μεγαλύτερο φεστιβάλ τσίρκου στον κόσμο. H διοργάνωση απονέμει το βραβείο με το μεγαλύτερο κύρος στον χώρο του τσίρκου, τον «Χρυσό Κλόουν» (Clown d' Or).
Καλλιτέχνες: Kid Bauer, las Navas, Markins Trio, Pyonggyang Circus, Markins Trio, Daylis and Daramis.

-------------------------

ΜΑΚ TV

To Πάσχα στο ΜΑΚ TV γιορτάζουμε τις νύχτες μας με «Ρυθμό». Αγαπημένοι καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους στα exclusive live events «Πέφτει η νύχτα με... Ρυθμό» με παρουσιάστρια τη ραδιοφωνική παραγωγό του Ρυθμού 94.9 Γιώτα Τσιμπρικίδου, και ερμηνεύουν μεγάλες μουσικές επιτυχίες σε 2 μαγικές βραδιές που θα μας ταξιδέψουν.

Μεγάλο Σάββατο

00.00 Νατάσα Θεοδωρίδου με καλεσμένο τον Mente Fuerte
Η κορυφαία λαϊκή τραγουδίστρια του ελληνικού πενταγράμμου, Νατάσα Θεοδωρίδου, υποδέχεται τον καλεσμένο της, Mente Fuerte και μας χαρίζουν μια υπέροχη μουσική βραδιά. Η μεγάλη λαϊκή ερμηνεύτρια, Νατάσα Θεοδωρίδου, θα μας μαγέψει με το αστείρευτο ταλέντο, τη φωνή αλλά και τις μεγαλύτερες διαχρονικές επιτυχίες της και στη συνέχεια θα υποδεχτεί τον ταλαντούχο καλλιτέχνη της ραπ σκηνής, Mente Fuerte, ο οποίος, θα μας ξεσηκώσει σε ένα ανατρεπτικό «Πέφτει η νύχτα με... Ρυθμό». Η μοναδική συνύπαρξη της λαϊκής και ραπ μουσικής, θα κλέψει σίγουρα τις εντυπώσεις με την ένωση των δυο διαφορετικών ρεπερτορίων!

Κυριακή του Πάσχα

00.00 Γιάννης Πλούταρχος
Ο μοναδικός Γιάννης Πλούταρχος θα μας χαρίσει μια ξεχωριστή, μουσική «νύχτα». Ο καταξιωμένος λαϊκός τραγουδιστής ερμηνεύει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, αλλά και τραγούδια σε στίχους της ανεπανάληπτης Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Μαζί με τον Γιάννη Πλούταρχο τραγουδάει και η Κατερίνα, ενώ συμμετέχει και η Ασημένια Βουλιώτη, που πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 «Ψυχοκόρες». Ο αγαπημένος καλλιτέχνης θα μας παρασύρει στον «ρυθμό» των μεγάλων επιτυχιών του και υπόσχεται να μας χαρίσει δυνατές στιγμές και αναμνήσεις.

-------------------------

MEGA

Μία «ανάσα» πριν το Άγιο Πάσχα, το Mega δίνει τη δυνατότητα στους τηλεθεατές να παρακολουθήσουν τις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας ζωντανά, μέσω του web site megatv.com και της υβριδικής πλατφόρμας του καναλιού, Mega Play.

Από την Κυριακή των Βαΐων και καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας οι τηλεθεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά τις Ιερές Ακολουθίες από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Πειραιώς και να βιώσουν το κλίμα κατάνυξης και βαθιάς εσωτερικότητας των ημερών. Σημειώνεται, ότι τη Μεγάλη Τρίτη η Ακολουθία του Νυμφίου θα μεταδοθεί ζωντανά από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς.

Το πρόγραμμα των ζωντανών μεταδόσεων των Ιερών Ακολουθιών, από την Κυριακή Των Βαΐων έως την κορύφωση του Θείου Δράματος και το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, έχει ως εξής:

Κυριακή 28 Απριλίου

07.00 Κυριακή των Βαΐων
19.00 Ακολουθία του Νυμφίου

* Από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Πειραιώς

Μεγάλη Δευτέρα

19.00 Ακολουθία του Νυμφίου

* Από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Πειραιώς

Μεγάλη Τρίτη

19.00 Ακολουθία του Νυμφίου
Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διοσπόλεως κ. Εμμανουήλ

*Από τον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς

Μεγάλη Τετάρτη

19.00 Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος (Μυστικός Δείπνος)

* Από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Πειραιώς

Μεγάλη Πέμπτη

18.30 Ακολουθία των Παθών του Κυρίου

* Από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Πειραιώς

Μεγάλη Παρασκευή

07.00 Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και Εσπερινός της Αποκαθήλωσης
Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ

19.00 Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου και Περιφορά
Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ

* Από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Πειραιώς

Μεγάλο Σάββατο

07.00 Εσπερινός και Θεία Λειτουργία Μ. Βασιλείου
Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ

23.00 Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία

* Από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Πειραιώς

Το «Σπίτι με το Mega», η επιτυχημένη μουσική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης που έχει φιλοξενήσει σπουδαία ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου όλα αυτά τα χρόνια και έχει δημιουργήσει άρρηκτο δεσμό με τους τηλεθεατές, συμπληρώνει 100 επεισόδια. Η εκπομπή, η οποία έγινε αγαπημένη συνήθεια του κοινού από την πρώτη κιόλας ημέρα μετάδοσής της, τον Απρίλιο του 2020, και χάρισε αξέχαστες μουσικές στιγμές, ρίχνει αυλαία για τη φετινή σεζόν με ένα ξεχωριστό εορταστικό πρόγραμμα.

Το βράδυ του Μ. Σαββάτου στις 22.20, η Ρούλα Κορομηλά και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης προσκαλούν τους τηλεθεατές να κάνουν Ανάσταση στο «Σπίτι με το Mega» και υποδέχονται τον Πέτρο Ιακωβίδη, έναν από τους πιο επιδραστικούς δημιουργούς και ερμηνευτές των τελευταίων δέκα χρόνων, σε μια ζεστή συνάντηση αγαπημένων φίλων και εκλεκτών καλλιτεχνών με απολαυστικές ερμηνείες και γνωστά τραγούδια.

Σε μία μοναδική εμφάνιση, η Νατάσα Θεοδωρίδου τιμά τον καλό της φίλο, Πέτρο Ιακωβίδη. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης, μαζί με τη Ρούλα Κορομηλά, συναντούν εκτός πλατό τη σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια με την εκφραστική φωνή και η συνύπαρξη αυτή είναι απολαυστική.

Στις 23.50, σε απευθείας σύνδεση με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, θα μεταδοθεί η Ακολουθία της Αναστάσεως.

Λίγο μετά την Ανάσταση, στη σκηνή ανεβαίνει ο Πέτρος Ιακωβίδης και το βράδυ μετατρέπεται σε ένα non-stop πάρτι. Ο δημοφιλής τραγουδιστής ξεσηκώνει το κοινό με τις μεγάλες επιτυχίες από την προσωπική δισκογραφία του: «Οδός Τσιμισκή», «Σ' αγαπάω σου φώναξα», «Αποτυπώματα», «Μου 'λειψες πολύ», «Κοριτσάκι μου» κ.ά.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με τον Πέτρο Ιακωβίδη και εκλεκτούς καλλιτέχνες σε solo ερμηνείες αλλά και μοναδικά ντουέτα-έκπληξη. Special guest, o Λευτέρης Πανταζής, ένας από τους πιο επιτυχημένους λαϊκούς τραγουδιστές εδώ και δεκαετίες, που αναστατώνει με τα διαχρονικά του σουξέ. Η ταλαντούχα Ρία Ελληνίδου διατηρεί αμείωτο το κέφι με την εκρηκτική της εμφάνιση. Η Μορφούλα Ιακωβίδου, συγκινεί με την παρουσία της δίπλα στον αδελφό της, Πέτρο Ιακωβίδη, και μαγεύει με την υπέροχη φωνή της. Ο τραγουδιστής και συνθέτης, Χρήστος Σαντικάι, ερμηνεύει επιτυχίες του και συνεπαίρνει το κοινό.

Δημοφιλή πρόσωπα παίρνουν μέρος σε αυτή την πασχαλινή γιορτή και ανταλλάσσουν ευχές και χαμόγελα: Ανθή Βούλγαρη, Απόστολος Γκλέτσος, Μαρία Μάρκου, Ηλίας Αλεξίου, Νίκος Αρμένης, Μαρίλυ Λάππα, Πάνος Κατσαρίδης, Τζωρτζίνα Μαλλιαρόζη, Νικόλας Βαφειάδης, Παναγιώτης Βασιλάκος, Λάζαρος Βασιλείου, Έλενα Γαλύφα, Νίκος Γεωργιάδης, Άννα Ζηρδέλη, Κατερίνα Θεοχάρη, Κωνσταντίνος Κάππας, Δήμητρα Κολλά, Χάρης Λεμπιδάκης, Δημήτρης Μακαλιάς, Νίκη Παλληκαράκη, Γιώργος Παράσχος, Άννα Παυλίδου, Αθανασία Τσουμελέκα, Βαλέρια Χοψονίδου, Μάριος Ψιμόπουλος.

Στα highlights της βραδιάς, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης τραγουδά το «Παραπονεμένα λόγια» και ο Απόστολος Γκλέτσος χορεύει ζεϊμπέκικο με το δικό του, γνώριμο στυλ.

Φυσικά, το «Σπίτι με το Mega» ξεκινά κατανυκτικά. Η Λένα Αλκαίου, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Δήμητρα Σταθοπούλου ενώνουν τις φωνές τους σε ένα μελωδικό ταξίδι που γεννά συναισθήματα. Η Δημοτική Χορωδία Νέας Σμύρνης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Ζιάκα, ψάλλει ύμνους και τραγούδια.

Το Μ. Σάββατο στο Mega, τα συναισθήματα μπερδεύονται γλυκά με ήχους κατάνυξης και με ήχους χαράς. Το «Σπίτι με το Mega» επιφυλάσσει ένα αξέχαστο πρόγραμμα για τους τηλεθεατές με πολλή μουσική, καλή παρέα και απρόσμενες εκπλήξεις.

-------------------------

NOVA ΠΑΣΧΑ

H Nova, μέλος της United Group του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη αναδεικνύει την κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας, από την Κυριακή των Βαΐων 28/4 έως την Κυριακή του Πάσχα 5/5, με το θεματικό κανάλι Nova Πάσχα. Όλοι οι συνδρομητές της Nova, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν στο ειδικά σχεδιασμένο κανάλι, που θα είναι διαθέσιμο μέσω δορυφόρου και της πλατφόρμας ΕΟΝ στη θέση 200 και με δυνατότητα 7 Days Catch-up, LIVE όλες τις Ακολουθίες, την καθημερινή εκπομπή «Οι Μεγάλες Ημέρες της Πίστης» όπου επιφανή πρόσωπα από το χώρο της εκκλησίας εξηγούν τους συμβολισμούς και τη σημασία της Μ. Εβδομάδας, καθώς και οικογενειακές ταινίες.

Το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών έχει ως εξής:

Κυριακή των Βαΐων 28/4

07.45 Θεία Λειτουργία
19.00 Η Ακολουθία του Νυμφίου

Μεγάλη Δευτέρα 29/4

19.00 Η Ακολουθία του Νυμφίου

Μεγάλη Τρίτη 30/4

19.00 Η Ακολουθία του Νυμφίου - Το τροπάριο της Κασσιανής

Μεγάλη Τέταρτη 1/5

19.00 Η Ακολουθία του Νιπτήρος

Μεγάλη Πέμπτη 2/5

07.30 Η Θεία Λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης
19.00 Η Ακολουθία των Παθών

Μεγάλη Παρασκευή 3/5

08.00 H Ακολουθία της Αποκαθήλωσης
19.00 Ο Επιτάφιος Θρήνος

Μεγάλο Σάββατο 4/5

08.00 Θεία Λειτουργία - Η Πρώτη Ανάσταση
23.00 Η Ανάσταση και η αναστάσιμη Θεία Λειτουργία

Κυριακή του Πάσχα 5/5

12.30 Ο Εσπερινός της Αγάπης

-------------------------

STAR

Τη Μεγάλη Εβδομάδα (29/4-4/5), την Κυριακή του Πάσχα (5/5), Δευτέρα του Πάσχα (6/5) και Τρίτη (7/5) το πρόγραμμα του Star αλλάζει. Από τη Μ. Πέμπτη 2/5 έως και την Τρίτη 7/5, η οθόνη του Star τα πρωινά, θα γεμίσει χρώμα, χαρά, παιχνίδι, στην πιο μαγική, διασκεδαστική, συναρπαστική ζώνη παιδικών, τη μοναδική Starland και τα παιδιά θα απολαύσουν ακόμα περισσότερο τους αγαπημένους τους ήρωες και τις απίθανες περιπέτειές τους, που θα τους ταξιδέψουν στα πιο απίστευτα μέρη και θα τους κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά! «Barbie it takes two», «Ο Σκανδαλιάρης Τοτός», «Oddbods», «Booba», «Peppa Pig», «Scooby Doo and guess who», «Bing», «Ο Γκρίζι και τα Λέμινγκς».

Εκτός, όμως, από τις αγαπημένες σειρές, τα παιδιά δίνουν τηλεοπτικό ραντεβού και με υπέροχες, αστείες παιδικές ταινίες! «Σκούμπι Ντου! Επιστροφή στο Νησί» σε Ά Τηλεοπτική Προβολή, «Τα μυστικά της συμμορίας των 5», «Εγώ ο απαισιότατος 3», «Legend of the Boneknapper dragon», «Σκούμπι Ντου: Η μάσκα του γερακιού», «Garfield: Η ταινία», «Σκούμπι Ντου! Τρόμος στο θέατρο», «Garfield 2», «Σκούμπι Ντου! Το στοιχειωμένο γήπεδο», «Σκούμπι Ντου! Η κατάρα του τέρατος της λίμνης», «Οι ευχούληδες», «Σκούμπι Ντου! Άμπρα Κατάμπρα», «Tom and Jerry: Wizard of Oz», «Γουίλι», «Happy Halloween Scoody Doo!», «Τομ και Τζέρι: Περιπέτειες με τον Σέρλοκ Χολμς», «Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα», «Ο κύριος Πόππερ και οι πιγκουίνοι του».

Εξαιρετικές κινηματογραφικές επιλογές και ταινίες για όλη την οικογένεια, ξένες και ελληνικές και στην prime time ζώνη!

«2 hearts» σε Α΄ Τηλεοπτική Προβολή, «300», «Οι Θεοί της Αιγύπτου», «Ρομπέν των Δασών», «Hachiko: Η ιστορία ενός σκύλου», «Μια σχέση στοργής, Ένα σπίτι μια ζωή», «Με τα μάτια του Έντσο», «Mr. Church», «Το πράσινο μίλι», Χαμένες αγάπες», «Το όνομα μου είναι Σαμ», «Νώε για μια εβδομάδα», «Η Τιτανομαχία», «Η οργή των τιτάνων», «Wendy», «Mama Mia: Here we go again», «Μια δεύτερη ευκαιρία», «Δυο ντουζίνες μπελάδες», «Ο μονομάχος», «The A-Team», «Αλίμονο στους νέους», «Η Ρόζα της Σμύρνης», «Ραντεβού στην Κέρκυρα», «Τζαμάικα», «Νοτιάς».

Στα Σύνορα και την Κυριακή του Πάσχα!
Την Κυριακή του Πάσχα 5/5 στις 21.00 θα προβληθεί νέο επεισόδιο της σειράς «Στα σύνορα»!