To Kosmos γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα της Τζαζ με ολοήμερο αφιέρωμα

To Kosmos γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα της Τζαζ με ολοήμερο αφιέρωμα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου.

29 Απριλίου 2024

Είναι ένα 24ωρο πρόγραμμα με αφιερώματα, live στο στούντιο και αποκλειστικές συναυλίες - ντοκουμέντα.

Τα μεγάλα ονόματα, τα αγαπημένα άλμπουμ των παραγωγών του Kosmos, οι θρυλικές φωνές, οι σπουδαίοι μουσικοί που έγραψαν την ιστορία της τζαζ και ένας φόρος τιμής στη Sarah Vaughan που το 2024 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη γέννησή της.

Το πρωί 8-10, ο Προκόπης Δούκας αφιερώνει όλη την εκπομπή στην τζαζ και στην επίδρασή της σε όλα τα είδη και κυρίως στην ποπ.

Ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος και ο Γιάννης Δημητριάδης (aka The KosmoPolitans), στις 11 το πρωί φιλοξενούν live στο στούντιο τον Αμερικανό τραγουδιστή και κιθαρίστα Allan Harris που εμφανίζεται και στο Half Note Jazz Club, ενώ από τις 2 το μεσημέρι παρουσιάζουν έναν jazz live μαραθώνιο, σε αποκλειστική συνεργασία με το δίκτυο της EBU, με τρεις συναυλίες-ντοκουμέντα από τρεις ξεχωριστούς ερμηνευτές/τριες:

Τη συναυλία που έδωσε το 1967 στο Ελσίνκι η τραγουδίστρια Sarah Vaughan με το τρίο του πιανίστα Bob James.
Τη συναυλία-αφιέρωμα στα τραγούδια της Erykah Badu που έδωσε τον Νοέμβριο του 2023 στο Tampere Jazz Happening ο τραγουδιστής Jose James.
Τη συναυλία που έδωσε στη Μασσαλία το καλοκαίρι του 2023 η τραγουδίστρια Samara Joy.

Και η Λουκία Σούπουλη, η Κλάουντια Μάτολα, ο Πέτρος Αδάμ, η Ρουμπίνη Σταγκουράκη και η Δήμητρα Κακαουνάκη παρουσιάζουν επιλογές από τα άλμπουμ και τους μουσικούς της τζαζ που έχουν ξεχωρίσει.