Sold out η συναυλία της Loreena McKennitt στο Ηρώδειο

Sold out η συναυλία της Loreena McKennitt στο Ηρώδειο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Επόμενη συναυλία για τους Έλληνες φανς στη Θεσσαλονίκη

21 Μαΐου 2024

Mε ένα μεγαλειώδες και πρωτοφανές sold out, ενάμιση μήνα πριν την ημερομηνία της συναυλίας, ξεκινάει η ευρωπαϊκή περιοδεία της Loreena McKennitt. Τα εισιτήρια για τη συναυλία της στο Ηρώδειο στις 26 Ιουνίου, τον πρώτο σταθμό τoυ «The Mask and Mirror» tour της, έγιναν ανάρπαστα μέσα σε 3 εβδομάδες.  Το ελληνικό κοινό λατρεύει την αισθαντική Καναδή τραγουδοποιό και το αποδεικνύει σταθερά κάθε φορά που του δίνεται η ευκαιρία να την δει ζωντανά.

H Loreena McKennitt γιορτάζει την 30η επέτειο του πιο εμβληματικού άλμπουμ της, του «The Mask and Mirror» με δύο συναυλίες στην Ελλάδα, καθώς αμέσως μετά την Αθήνα θα εμφανιστεί ζωντανά και στην Θεσσαλονίκη στις 27 Ιουνίου.

Μέχρι τις 25 Ιουλίου, η McKennitt και η μπάντα της θα ταξιδέψουν σε περισσότερες από 20 πόλεις σε Ελλάδα, Τουρκία, Ισπανία, Γερμανία και Ιταλία, μετατρέποντας την περιοδεία αυτή σε μια μεγάλη γιορτή για κάθε ευρωπαϊκή πόλη-σταθμό. Kαι δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή της αυτή, σύμφωνα και με την ίδια που λέει χαρακτηριστικά: «Αυτό το άλμπουμ ήταν ένα ιστορικό και μουσικό προσκύνημα για μένα και είμαι ενθουσιασμένη που το φέρνω πίσω στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι, μια εποχή που μου επιτρέπει να εμφανιστώ σε τόσους πολλούς, ανοιχτούς χώρους. Είναι αναμφίβολα μια επέτειος - ορόσημο στην καριέρα μου και ανυπομονώ να τη γιορτάσω με τόσα πολλά άτομα που δεν έχω δει εδώ και πολύ καιρό».

Για την ιστορία και τους λάτρεις των αριθμών, αξίζει να σημειώσουμε πως το εκλεκτικό κελτικό μείγμα ποπ, φολκ και παγκόσμιας μουσικής της McKennitt με τίτλο «The Mask and Mirror» έχει πουλήσει πάνω από 14 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως. Κυκλοφόρησε το 1994 ως το 5ο άλμπουμ της και θεωρείται μέχρι και σήμερα το καλύτερο στην καριέρα της, σημείο καμπής στημουσική της. Οι ηχογραφήσεις της μετρούν χρυσούς, πλατινένιους και πολλαπλά πλατινένιους δίσκους σε 15 χώρες, σε 4 ηπείρους. Χαρακτηρίστηκε από το Billboard ως «αιώνιο και υπερβατικό» ενώ αποθεώθηκε για την «διαπολιτισμική του ταυτότητα» αφού καταφέρνει να συγκεράσει κελτικές, ισπανικές αλλά και μαροκινές επιρροές.

Στο Ηρώδειο και στην Θεσσαλονίκη, στις δύο «ελληνικές» συναυλίες της, δενθα ακούσουμε μόνο το «The Mask and Mirror” που φυσικά θα αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του προγράμματος, αλλά το setlist θα περιλαμβάνει και αγαπημένα τραγούδια της McKennitt, μεταξύ των οποίων και το Tango to Evora, το «Ταγκό της Νεφέλης» που διασκεύασε στα ελληνικά η Χαρούλα Αλεξίου το 1996. Μαζί της στη σκηνή θα βρίσκονται και οι μουσικοί, σταθεροί συνεργάτες της, η Caroline Lavelle στο τσέλο, ο Brian Hughes στην κιθάρα, ο Hugh Marsh στο βιολί, ο Dudley Phillips στο μπάσο και ο Robert Brian στα ντραμς.