«Οι πολιτικοί που κυβέρνησαν αυτή τη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια θα πρέπει σύντομα να λογοδοτήσουν»

«Οι πολιτικοί που κυβέρνησαν αυτή τη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια θα πρέπει σύντομα να λογοδοτήσουν»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Γιάννης Κότσιρας γράφει στο e-tetRadio. Και απαντάει στο ερώτημα αν τελικά φταίνε οι ξένοι ή εμείς; Αν ευθυνόμαστε εμείς ή οι πολιτικοί μας; Αλήθεια, μαζί τα φάγαμε; 

21 Ιανουαρίου 2014
Ποτέ μου δεν ήμουν από τους ανθρώπους που έψαχναν τις ευθύνες τους αλλού. Οι ξένοι κάνουν τη δουλειά τους προασπιζόμενοι τα εθνικά τους συμφέροντα διεκδικώντας τα πάντα, όπως θα έπρεπε κι εμείς. Είναι σαν να ψάχνουμε ευθύνες στα Σκόπια, που επί 20 χρόνια διεκδικούν την Ελληνική ονομασία και ιστορία της Μακεδονίας, όταν εμείς αδιαφορούμε εντελώς και την ξεπουλάμε καθημερινά και σε επίπεδο ονομασίας και ιστορίας και ως πνευματική ιδιοκτησία αλλά και σε επίπεδο εδαφικό ή πλούτου, όπως συμβαίνει στις Σκουριές και σε άλλες περιοχές. Ή, για παράδειγμα, να κατηγορούμε τους Γερμανούς όταν υποκρίνονται πως αγνοούν τις Γερμανικές αποζημιώσεις, όταν εμείς σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, κλείνουμε τα μάτια, στρουθοκαμηλίζουμε και φοβόμαστε να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν ακόμη και πολεμώντας όσους, αντιδρώντας σε αυτή την ύποπτη απραξία, τολμούν να αγωνίζονται γι αυτά όπως ο Μανώλης Γλέζος αλλά και απλοί πολίτες απόγονοι των ηρωικών θυμάτων. 
 
Όλα αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας στο επόμενο διάστημα και οι ευθύνες ανήκουν αποκλειστικά στους πολιτικούς και ιδιαίτερα στην κεντρική πολιτική εξουσία. Οι ευθύνες οι δικές μας περιορίζονται κυρίως στην επιλογή των προσώπων αυτών. Όταν λοιπόν εμείς επιλέγουμε πρόσωπα που αποδεδειγμένα κλέβουν, τρώνε, ξεπουλάνε, εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα και βάζουν τις υπογραφές τους στην παράδοση άνευ όρων της Εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας, η ευθύνη μας είναι μεν τεράστια αλλά συγκεκριμένη και ορίζεται στην επιλογή αυτών και μόνο. Για την κατάντια της χώρας, την φτωχοποίηση, την πολιτική της επίπλαστης ευημερίας των αριθμών εις βάρος της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και την “μιζοποίηση” της πολιτικής ζωής, η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους πολιτικούς που κυβέρνησαν αυτή τη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια και θα πρέπει σύντομα να λογοδοτήσουν γι αυτά. Όλοι οι υπεύθυνοι και όχι μόνο αυτοί, που δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών και ασυλίας.

 
Ο Γιάννης Κότσιρας εμφανίζεται κάθε Σάββατο στο Σταυρό του Νότου μαζί με τον Θάνο Μικρούτσικο και τη Ρίτα Αντωνοπούλου