Κοροϊδεύουμε και περιφρονούμε τους αναγνώστες

Κοροϊδεύουμε και περιφρονούμε τους αναγνώστες
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Καταστρέψτε τις εφημερίδες», αυτό μάλλον πρέπει να είναι το σύνθημα των εκδοτών, δεν εξηγούνται αλλιώς οι παράλογες αποφάσεις τους. Αυτοί στο τέλος θα μας αφήσουν χωρίς δουλειά.

01 Ιουνίου 2014
Δώστε βάση για να καταλάβετε. Η επόμενη Δευτέρα είναι του Αγίου Πνεύματος, αργία επομένως. Δευτέρα όμως, όχι Κυριακή, ούτε Σάββατο. Τι αποφάσισαν λοιπόν οι εκδότες; Οι κυριακάτικες εφημερίδες να βγουν το Σάββατο. Για μία αργία δηλαδή που είναι ημέρα Δευτέρα, οι εφημερίδες οι οποίες κανονικά βγαίνουν την Κυριακή, θα κυκλοφορήσουν το Σάββατο! Μόνο στην Ελλάδα συναντάμε κάτι τέτοιο, μόνο! Ο λόγος που συμβαίνει αυτό; Για να γλυτώσουν οι εκδότες κάποια χρήματα. Το ίδιο έγινε και τις δύο Κυριακές των εκλογών. 
 
Προσέξτε και το άλλο τώρα που είναι ακόμα πιο σημαντικό. Οι κυριακάτικες κυκλοφορούν θεωρητικά το Σάββατο, στην πραγματικότητα θα βρίσκονται στα περίπτερα από την Παρασκευή, νωρίς το βράδυ. Ύλη θα έχουν κλείσει θεωρητικά από την Παρασκευή το πρωί, στην πραγματικότητα όμως θα είναι συμπληρωμένη (η ύλη) από την Πέμπτη ήδη και ακόμα πιο πίσω, μόνο κάτι λεπτομέρειες θα απομένουν για το πρωτοσέλιδο. Οι ειδήσεις θα είναι «μπαγιάτικες». Επομένως, όσοι επιλέξουν τις εφημερίδες για την ενημέρωσή τους θα ζήσουν με ένα κενό τεσσάρων ημερών - Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, μέχρι την Τρίτη το πρωί που θα βγουν οι καινούργιες εκδόσεις. Σκεφτείτε να συμβεί κάτι σοβαρό από Παρασκευή απόγευμα και μετά, πόσο πιο πολύ ακόμα θα απαξιωθεί (ξεφτιλιστεί) ο έντυπος Τύπος. 

Μετά αναρωτιόμαστε γιατί πέφτει η κυκλοφορία των εφημερίδων στην Ελλάδα. Αφού κοροϊδεύουμε και περιφρονούμε τους αναγνώστες, τι περιμένουμε μετά;