«Chronos» με τη Δήμητρα Γαλάνη στο Gazarte

«Chronos» με τη Δήμητρα Γαλάνη στο Gazarte
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το νέο project της φέρει έναν διεθνή αέρα αφού η Δήμητρα συνεργάζεται με τέσσερις σπουδαίους μουσικούς του εξωτερικού! Τον βιμπραφωνίστα Χρήστο Ραφαηλίδη, τον μπασίστα Πέτρο Κλαμπάνη, τον πιανίστα Σπύρο Μάνεση και τον πολυμουσικό Θωμά Κωνσταντίνου. 

22 Σεπτεμβρίου 2014
Το «Chronos» θα το παρουσιάσουν για πρώτη φορά σε ανοιχτή πρόβα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στο Gazarte. Και, αμέσως μετά, θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό και σε επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα. Μοναδικές στιγμές, υψηλού καλλιτεχνικού αποτελέσματος. 

«Βασίζεται στην ελληνική ποίηση και πώς αυτή μελοποιείται. Είναι τιμή μας που συνεργαζόμαστε με τη Δήμητρα, είναι η μοναδική που θα μπορούσε να κάνει ένα λινκ μεταξύ της παλιάς και της καινούργιας γενιάς» λέει ο Χρήστος Ραφαηλίδης. «Θα παίξουμε Τσιτσάνη, Χατζιδάκι και άλλους με τον δικό μας τρόπο. Η μουσική δεν είναι σαν τη θρησκεία, να μην αλλάζει, να είναι ίδια και απαράλλαχτη για τρεις χιλιάδες χρόνια. Αν ζούσε ο Τσιτσάνης, σίγουρα κι αυτός θα έπαιζε με διαφορετικό τρόπο τη "Συννεφιασμένη Κυριακή". Η Δήμητρα βρίσκεται στο επίκεντρο, αυτή είναι το παν άλλωστε, μην ξεχνάτε πως τραγούδησε και Τσιτσάνη και Χατζιδάκι. Χωρίς αυτήν θα έλειπε ένα μεγάλο κομμάτι. Αυτή μας κάλεσε να κάνουμε ένα σχήμα που στόχος του είναι να περάσει τον ελληνικό κώδικα στο εξωτερικό μέσω της μουσικής και της τέχνης που παράχθηκε στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες».
 
«Είναι πάντοτε μεγάλη μου χαρά να κάνω μουσική με ανθρώπους ανοιχτούς, δημιουργικούς, που συνδυάζουν γνώση και ταλέντο. Ολοι οι συντελεστές τού Chronos έχουν πολύ ισχυρές μουσικές ταυτότητες, που έχουν προκύψει από διαφορετικές, παράλληλες, ίσως, καλλιτεχνικές πορείες», λέει και ο Πέτρος Κλαμπάνης