Προπαγάνδα μέσω γραφημάτων στο Σκάι

Προπαγάνδα μέσω γραφημάτων στο Σκάι
Ακολουθήστε μας στο Google news

Υπάρχει ένα hashtag στο twitter που λέγεται #skai_xeftiles δηλαδή «Σκάι ξεφτίλες». 

18 Οκτωβρίου 2014
Εντάξει, προσωπικά μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο αυτό το #skai_xeftiles και ειλικρινά δεν το υιοθετώ. Αλλά μερικές φορές στο Φάληρο μοιάζουν σαν να το κάνουν επίτηδες. Σαν να θέλουν να προκαλέσουν.
 
Χθες το βράδυ λοιπόν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι παρουσίασαν μία έρευνα. Δεν θα αμφισβητήσω τα ευρήματά της, έλα όμως που τα αμφισβήτησαν οι ίδιοι. Κι επειδή δεν τους βόλευαν τα στοιχεία, τα παρουσίασαν αυτοί όπως ακριβώς ήθελαν. Αλλάζοντας ακόμα και τους κανόνες της αριθμητικής. Έτσι, στην ερώτηση αν θα πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή ή πρέπει να γίνουν πρώτα εκλογές, οι περισσότεροι απάντησαν το δεύτερο. Το 49.5% θέλει να αλλάξουν τα πράγματα, το 43% θέλει να παραμείνουν ως έχουν. Ε, λοιπόν, δείτε το γράφημα που ετοίμασαν και παρουσίασαν στο κοινό. Κάνουν το 43% να μοιάζει πολύ μεγαλύτερο του 49.5%. Ή μήπως έγινε κατά λάθος; Να μας το πουν, να ζητήσουν συγγνώμη και να το δεχτούμε.  
 
Ειδάλλως δεν υπάρχει κάτι άλλο. Διότι, δεν είναι η προπαγάνδα τους το πιο εξοργιστικό, είναι που μας θεωρούν ηλίθιους.

update: Μας απάντησε η Σία Κοσιώνη στο twitter όταν τη ρωτήσαμε γι' αυτό. «Μην βλέπουμε τέρατα εκεί που δεν υπάρχουν. Έγινε λάθος από τους συναδέλφους στα γραφικά και μπήκαν ανάποδα τα νούμερα. Συμβαίνουν αυτά».

null