Vinyl is back! Το βινύλιο γιορτάζει

Vinyl is back! Το βινύλιο γιορτάζει
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το Vinyl Is Back, η μεγαλύτερη γιορτή του αγαπημένου βινυλίου στη χώρα μας, επανέρχεται για μια ακόμη φορά στον φιλόξενο χώρο της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.

21 Οκτωβρίου 2014Το Vinyl is back, έχοντας πλέον καταξιωθεί ως το σημείο συνάντησης όσων αγαπούν τη μουσική και τον ιδιαίτερο ήχο των δίσκων βινυλίου, επανέρχεται για μια ακόμη φορά στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, (Πειραιώς 100, Γκάζι) το τριήμερο 31 Οκτωβρίου, 1 και 2 Νοεμβρίου του 2014!
 
Ένα πραγματικό show με μεγάλο πρωταγωνιστή το βινύλιο που αντέχει στο χρόνο, και, μάλιστα, τον τελευταίο καιρό κερδίζει ξανά ολοένα και περισσότερους φίλους.
 
Σκοπός του; Να μας επισημάνει ότι όσο και αν έχει αλλάξει η καθημερινότητα και η ίδια η ζωή για πολλούς ανθρώπους, υπάρχει κάτι μέσα μας που δεν αλλάζει με τίποτα. Η αγάπη μας για την μουσική, η αγάπη μας για τα βινύλια, το πιστότερο μέσο ακρόασης που μας οδηγεί κάπου πέρα από την μονοτονία και την απρόσωπη λάμψη της οθόνης του υπολογιστή μας.
 
«Ακούγοντας ένα βινύλιο μπορούμε να μυρίσουμε την ιστορία της μουσικής και να παίξουμε στο πικάπ μας τις μουσικές των αγαπημένων μας καλλιτεχνών που έβαλαν όλο το ταλέντο τους και έχυσαν τον ιδρώτα τους για να δημιουργήσουν για εμάς, τον ακροατή, το σάουντρακ της ζωής μας», επισημαίνουν εύστοχα οι διοργανωτές αυτής της μεγάλης γιορτής.
 
Στο Vinyl is back θα βρούμε σπάνια βινύλια, αλλά και κλασικούς δίσκους με τους οποίους μεγαλώσαμε. Η αυλή της Τεχνόπολις θα μετατραπεί σε ένα μουσικό κήπο με καταστήματα δίσκων, συλλέκτες, δισκογραφικές εταιρείες που παράγουν δουλειές καλλιτεχνών και σε δίσκους βινυλίου, μηχανήματα αναπαραγωγής δίσκων (πικάπ, ενισχυτές κοκ), αξεσουάρ για βινύλια, είδη αποθήκευσης δίσκων βινυλίου, αξεσουάρ και ανταλλακτικά για πικάπ, έπιπλα/βάσεις για ηχοσυστήματα, αφίσες, T-shirts, μουσικά βιβλία και πολλά άλλα.
 
Αυτό που ξεχωρίζει, όμως, είναι τα happenings, μεταξύ των οποίων και ένα κυνήγι θησαυρού με 80 σακκούλες κρυμμένες στον χώρο οι οποίες θα περιέχουν 5 βινύλια ένα εκ των οποίων σπάνιο και θα κοστίζουν μόλις 10 ευρώ!
 
Ακόμα, θα φιλοξενείται έκθεση φωτογραφίας του καλλιτεχνικού σχολείου «Ash In Art», Hip-Hop happening και Breakdance show με τους Breaktablists, ενώ θα γίνει και η παρουσίαση του βιβλίου «Βινύλιο, τα καλύτερά μας χρόνια»  του Γιάννη Αλεξίου.
 
Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης κάνοντας κλικ εδώ αλλά και την σελίδα στο facebook για περισσότερα στοιχεία, αλλά και για να βρείτε έναν εξαιρετικό κατάλογο με τα 100 σημαντικότερα βινύλια ελληνικής μουσικής, τα οποία δεν πρέπει να λείπουν από καμμία δισκοθήκη.
 
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
 
Info
Χώρος : Κτίριο Δ12 «Μηχανουργείο» (Πειραιώς 100, Γκάζι)
Ώρες λειτουργίας :
Παρασκευή 31 Οκτωβρίου : 5-9 μ.μ.
Σάββατο 1 Νοεμβρίου : 11 π.μ. – 9 μ.μ.
Κυριακή 2 Νοεμβρίου : 11 π.μ. – 9 μ.μ.