Τα καλά τα σεκιούριτι στο «Βήμα 99.5»

Τα καλά τα σεκιούριτι στο «Βήμα 99.5»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Από το πρωί είχαν ξεκινήσει στο καλό ραδιόφωνο του ΔΟΛ να διαρρηγνύουν τα ιμμάτιά τους για την ανάγκη της ύπαρξης σεκιούριτι στα πανεπιστήμια.

21 Οκτωβρίου 2014
Ειδικά ο Νότης Παπαδόπουλος (πάντοτε τόσο δεξιός ήταν;), δεν είχε σταματημό. Δεν μου κάνει εντύπωση, έτσι έχουν μάθει στο σταθμό και σε όλο τον ΔΟΛ, υπάρχει security στην είσοδο. Χτυπάς κάρτα για να περάσεις μέσα, δεν μπαίνεις αν την έχεις ξεχάσει για δεύτερη-τρίτη φορά ακόμα κι αν είσαι εργαζόμενος πολλά χρόνια εκεί (update: συνέβη το τελευταίο γεγονός πριν από λίγα χρόνια, μου λένε από το Βήμα όμως πως πλέον είναι πιο χαλαρά τα πράγματα). Μέχρι και τουρνικέ διαθέτουν όπως στα γήπεδα. Καμάρωνε γι' αυτά ο Γιώργος Παπαχρήστος. Κι έβγαζαν από το πρωί στον αέρα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μπήκαν στο Πανεπιστήμιο τη Δευτέρα για να τους την... πουν επειδή δεν επιθυμούν, οι τελευταίοι, να τοποθετηθούν σεκιούριτι στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.
 
Στο ΔΟΛ, βλέπετε, η ασφάλεια στην είσοδο κρίνεται απαραίτητη. Εμείς πάλι στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (στην οποία συμμετέχει το e-tetRadio) δεν διαθέτουμε σεκιούριτι. Δεν βρίσκουμε το λόγο. Ο Γρηγόρης και ο Λευτέρης είναι στην είσοδο, η Φάλια, η Δήμητρα και ο Λυκούργος επί της υποδοχής στον 2ο όροφο. Ούτε ασφάλειες, ούτε τίποτε. Τα ίδια και στην Ελευθεροτυπία παλιότερα. Ο καθένας έμπαινε λέγοντας απλώς το όνομά του και ποιον συντάκτη ήθελε να συναντήσει, μόνο οι παπάδες και οι μπάτσοι απαγορεύονταν (ειλικρινά, δεν είναι πλάκα).
 
Μερικά ΜΜΕ έχουν την ανάγκη φύλαξης. Και δεν λέω για το ΔΟΛ στον οποίο είναι πολύ πιο ήπια τα πράγματα, που να δείτε τι γίνεται στο Σκάι και την Καθημερινή, στο Φάληρο. Φρούριο κανονικό. Σεκιούριτι, κάμερες ασφαλείας, φράκτες, μόνο τάφρο με κροκόδειλους δεν έχουν σκάψει ακόμα γύρω-γύρω. 
 
Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί το συντηρητικό πλέον πολιτικά «Βήμα 99.5» -σαν να ακούς έναν παππού να διηγείται ιστορίες από την εποχή του- έδινε τα ρέστα του για τα σεκιούριτι στα πανεπιστήμια; Δεν τους φαίνεται παράδοξο στη Μιχαλακοπουλου, το θεωρούν φυσιολογικό. Έτσι έχουν μάθει...