«Kiss 92.9»: Ένα σοβαρό ραδιόφωνο

«Kiss 92.9»: Ένα σοβαρό ραδιόφωνο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στο Μαρούσι είναι τα γραφεία και τα στούντιο του «Kiss 92.9». Σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους, στον 2ο όροφο, πάνω από μία Εθνική τράπεζα. 

23 Οκτωβρίου 2014
Βρέθηκα εκεί τη Δευτέρα το πρωί, ήταν μία ακόμα από αυτές τις επισκέψεις εργασίας που κάνουμε το e-tetRadio στα ραδιόφωνα. Ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου επί της υποδοχής, μετράει περισσότερα από 20 χρόνια στο σταθμό. Μία ολόκληρη ζωή. Με ξενάγησε, συζητήσαμε, μπήκαμε σε στούντιο και production, μιλήσαμε για ραδιόφωνο και επικοινωνία. Είναι και ειδικός ο Γιώργος στα της επικοινωνίας. Ένα σοβαρό ραδιόφωνο είναι ο «Kiss 92.9», αυτό είναι το πρώτο που μου έρχεται στο νου, ο όρος «σοβαρό ραδιόφωνο». Σταθερό εδώ και δεκαετίες. Αξιοπρεπέστατο. Και κραταιό, παρά το γεγονός πως αποτελεί μέλος της παλαιάς φρουράς των FM, παραμένει δυναμικά στις πρώτες θέσεις των ακροαματικοτήτων.
 
«Κάνουμε διαρκώς έρευνα» μου λέει ο Γιώργος, «έρευνα για τα τραγούδια που παίζουμε». Το playlist του «Kiss 92.9» βγαίνει από τα 80's και τα 90's βασικά, αλλά παίζουν και πολλά καινούργια. Ήταν εκεί και ο Ηλίας Ξυνόπουλος, σύμβουλος του σταθμού, από τις μεγάλες μορφές του ραδιοφώνου. Εγγύηση. Έπεσα πάνω και στην εκπομπή της Χριστίνας Γιαννοπούλου, από τις classic φωνές των ερτζιανών. Έχει αλλάξει συνολικά το πρωινό του πρόγραμμα ο Kiss. Κι έκανε την έξυπνη κίνηση να βάλει δύο γυναίκες το πρωί σπάζοντας το συνηθισμένο ντουέτο άνδρας-γυναίκα με το οποίο παίζει το σύνολο σχεδόν των μουσικών ραδιοφώνων.
 
Στο τέλος ανέβηκα και στο γραφείο του Τάκη Κωστάκη, του ιδιοκτήτη του σταθμού. Φαν της μουσικής, παλιός ραδιοερασιτέχνης, πρόεδρος και της ΕΙΙΡΑ επίσης, της ένωσης των ιδιοκτητών ραδιοφώνου. Είχαμε πολλά να πούμε - διαβάστε σήμερα στο έντυπο «τετΡΑΔΙΟ» στην «Εφημερίδα των Συντακτών» λεπτομέρειες για τη νέα μέτρηση ακροαματικότητας. Είπαμε και για τον «Hot 104.6» που προς το παρόν παραμένει τρόπον τινά ανενεργός. Παίζει μόνο μουσική. «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα κάνω» μου σημείωσε, «περιμένω». Κάναμε γενικώς μία καλή κουβέντα -off the record- για αρκετή ώρα. «Είδατε, είδατε, είμαστε χωρίς αίματα» είπε στους συνεργάτες του μόλις βγήκαμε από το γραφείο του. Ωχ; Μεταξύ σοβαρού και αστείου λέγονται οι μεγαλύτερες αλήθειες όπως ξέρετε... 
 
07:00 - 10:00 Kική Μιλήδου - Ελένη Μανουσάκη
10:00 - 13:00 Χριστίνα Γιαννοπούλου
13:00 - 15:00 Γιώργος Παπατριανταφύλλου
15:00 - 19:00 Ελένη Νικολάου
19:00 - 22:00 Ανδρέας Φιλίππου
22:00 - 24:00 Σωτήρης Ρουμελιώτης