Το βινύλιο είναι μία λύση

Το βινύλιο είναι μία λύση
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δύσκολες εποχές για δισκοπωλεία, όντως. Ειδικά στην Ελλάδα που έχουμε και μία περίεργη σχέση με τα cd. Παλιότερα μας άρεσαν τα «μαύρα», τώρα γοητευόμαστε από το downloading, το παράνομο εννοείται. Πάλι καλά που υπάρχει και το βινύλιο. 

22 Οκτωβρίου 2014
Σας τα λέω όλα αυτά γιατί χθες βρέθηκα στο δισκάδικο του Ιανού. Μετά τη συνέντευξη τύπου του GEA (διαβάστε ΕΔΩ), πέρασα δίπλα, από βιβλιοπωλείο στο δισκοπωλείο. 
 
Γιορτάζουν το βινύλιο εκεί και βρήκα αφορμή για μία βόλτα. Διοργανώνουν ένα δεκαήμερο βινυλίου (17-27 Οκτωβρίου) και στα πέντε άλμπουμ που αγοράζεις σου προσφέρουν κι ένα δωρεάν. Η αλήθεια είναι πως τα παιδιά του μαγαζιού επέμεναν να τους επισκεφτώ. Να δω την ποικιλία μου έλεγαν, το πόσο πολλά δισκάκια έχουν. Δεν λένε ψέμματα. Δεν τα μέτρησα αλλά είναι τρεις όροφοι γεμάτοι. Έχουν, λένε, περισσότερους από 30.000 τοποθετημένους τίτλους στο κατάστημα, στη Σταδίου 24.
 
Το θέμα είναι βέβαια αν η αγορά των cd θα ανακάμψει. Στην Ελλάδα ειδικότερα, αλλά και πιο γενικά. Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι αισιόδοξος. Αυτό το live streaming μοιάζει αχτύπητο. Οι πιτσιρικάδες έχουν τραβήξει για αλλού. Το βινύλιο είναι μία λύση πάντως, τουλάχιστον για τους φετιχιστές της μουσικής.