Χειρότερα και από τη Βουλγαρία

Χειρότερα και από τη Βουλγαρία
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η χώρα μας (και) στη μουσική είναι η ουραγός της Ευρώπης... Δώστε βάση για να καταλάβετε. Σήμερα παίζει στη Θεσσαλονίκη ο Everlast και αύριο κατεβαίνει στην Αθήνα, στο Gazarte. 

21 Νοεμβρίου 2014
Μέχρι πριν από λίγο είχε πουλήσει 80 εισιτήρια στη Θεσσαλονίκη και σχεδόν διπλάσια στην Αθήνα. Την Πέμπτη το βράδυ όμως έπαιζε στη Βουλγαρία, χθες το βράδυ δηλαδή. Κι έκανε ένα σούπερ sold out σε χώρο εξακοσίων ατόμων και με εισιτήριο στα 25 ευρώ. Δεν είναι μόνο αυτό όμως, την Κυριακή επιστρέφει ξανά στη Βουλγαρία για ένα ακόμα live που, επίσης, είναι sold out. Σίγουρα δε, στη γειτονική τα πράγματα δεν είναι καλύτερα από εδώ. Ή, μήπως, είναι;
 
Χθες το βράδυ στο Gazarte έπαιζαν οι μαγικοί Kronos Quartet. Μία συναυλία από τις λίγες. Αν και στην αρχή ήμουν κάπως, δεν είναι και το καλύτερο πράγμα του κόσμου να ακούς τρία βιολιά και ένα μπάσο, ήμουν λίγο μαγκωμένος, μάλλον και βαριόμουνα, όσο περνούσε η ώρα αυτό που άκουγες σε αιχμαλώτιζε. Ήταν «κυκλωτικός» ο ήχος τους. Και πρώτη φορά είδα έναν χώρο σε τέτοια ησυχία. Ουδείς μιλούσε, όλοι παρακολουθούσαν εκστασιασμένοι και, επαναλαμβάνω, απολύτως σιωπηλοί. Βέβαια είναι ένα σχήμα από τα σπουδαία της συγκεκριμένης κατηγορίας. Στο τέλος δεν ξεκολλούσα, δεν ήθελα να τελειώσει.
 
Πόσο κόσμο είχαν στο Kronos Quartet; Ούτε 300 άτομα. Α, ρε, Βουλγαρία... Τουλάχιστον η Cat Power που παίζει απόψε στο Fuzz πάει για sold out. Πάλι καλά.