Είδαμε: η μοιρολογίστρα Cat Power

Είδαμε: η μοιρολογίστρα Cat Power
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ακόμα και κάποιος που θα έπαιζε το «Μοναξιά μου όλα» των Πυξ Λαξ σε μία παραλία, βράδυ καλοκαιριού, με μία κιθάρα, γύρω από τη φωτιά, ακόμα και αυτός λιγότερες διακοπές θα έκανε την ώρα που τραγουδούσε.

22 Νοεμβρίου 2014
Όλα της έφταιγαν χθες το βράδυ της Cat Power στο κατάμεστο Fuzz. O ήχος, τα φώτα, τα μόνιτορ, το πιάνο, τα μικρόφωνα, οι ενισχυτές. όλα. Μία συναυλία παρωδία από μία τίμια, πλην... πτωχή Cat Power. Solo, μόνη της ολομόναχη πάνω στη σκηνή, λίγο στην κιθάρα και λίγο στο πιάνο να... κλαίει πάνω από το μνήμα (μας;). Ούτε στον εχθρό σου. Σκεφτείτε πως σταμάτησε δύο φορές τη συναυλία της (δύο φορές από τις πολλές) επειδή κάτι συνέβη στο κοινό. Αετίσιο μάτι. Λιποθυμούσε κάποιος στον κόσμο (από βαρεμάρα προφανώς), τον «έπιανε» με το βλέμμα της η Cat Power, έκοβε το (ας το πούμε) τραγούδι και καλούσε μόνη της τις πρώτες βοήθειες. Μέχρι και νερό τους πρόσφερε από το ποτήρι της. Α, ξέχασα να σας πω πως έπινε από μία κούπα που είχε πάνω στο πιάνο της, τσάι ή χαμομήλι. Να προσθέσουμε κι ένα ελαφρυντικό εδώ, είναι έγκυος πέντε μηνών. 
 
 

Τίμια όμως η Cat Power, να το επαναλάβω Ειλικρινά. «Καθαρή» τραγουδοποιός, αυθεντική με τον τρόπο της, τα μοιράζεται όλα με το κοινό. Γι' αυτό και σε συναυλίες σαν τη χθεσινή γίνονται δυσδιάκριτα τα όρια του απαραίτητου επαγγελματισμού που πρέπει να διαθέτει ένας καλλιτέχνης. Πάντως, από κάποια στιγμή και ύστερα, μετά από μία-μιάμιση ώρα συναυλίας, παρέμενα στο Fuzz από καθαρό μαζοχισμό. Αυτό που έβλεπα ήταν πρωτόγνωρο και δεν ήθελα να το χάσω. Ο κόσμος βέβαια που είχε γεμίσει το χώρο αποχωρούσε κατά ορδές πολύ πριν τελειώσει η συναυλία.
 
Στις 10 και τέταρτο ξεκίνησε το live, στις 12 έφυγα, 12 και 10 ήμουν ακόμα απ' έξω συνομιλώντας με φίλους και η Cat Power από μέσα ακόμα να μας τυραννάει.