Τα τραγούδια της εβδομάδας 24 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου

Τα τραγούδια της εβδομάδας 24 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι Faith No More σε μία ακόμα επιστροφή, η δικιά μας Kid Moxie συναντά τον Angelo Badalamenti, o Idris Elba σε ένα φόρο τιμής στον Nelson Mandela κι ο Giorgio Moroder  που πεισματικά προσπαθεί να αποδείξει ότι ο 74άρης είναι 24άρης στις μουσικές περιπέτειες της τελευταίας εβδομάδας του Νοέμβρη.

24 Νοεμβρίου 2014Faith No More – Motherfucker
Ίσως ένα από τα λίγα γκρουπ που βγήκαν τα τελευταία 25 χρόνια και δικαιούνται τον τίτλο του πρωτοποριακού, οι Faith No More επιστρέφουν για νέες τρομοκρατικές ενέργειες στα μουσικά είδη που ανερυθρίαστα συνδύαζαν πάντοτε με το σκληρό ροκ. Δείτε το βίντεο από τη συναυλία τους στο Hyde Park και ακούστε την κανονική παραγωγή στο στούντιο από το αμερικανικό Rolling Stone που το παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα πατώντας εδώ.


 
California X: Nights in the Dark
Οι California X μπορεί να μην διεκδικούν δάφνες πρωτοπορίας και καινοτομίας, αλλά το σκληρό και σκοτεινό ροκ τους όσο κι αν παραπέμπει στα πρώτα χρόνια του grunge καταφέρνει να σε κερδίσει.


 
Michael Rault - Nothing Means Nothing
Σε πιο μελωδικά μονοπάτια ο καναδός Micheal Rault ακούγεται έντονα μπιτλικός αν και με πιο ροκ και αυθάδη ήχο παίζοντας όλα τα όργανα μόνος του!


 
Stuyvesant- Alright
Έντονα επηρεασμένοι από τον Springsteen και τους Gin Blossoms, οι Stuyvesant φτιάχνουν από πού τόσο πολύ λείπει από τις μέρες μας. Απολαυστικό ροκ απαλλαγμένο από ενοχές εμπορικότητας.


 
Sun Kil Moon - The Possum
Οι Sun Kill Moon ή, απλά, ο Mark Kozelek, στον αντίποδα, συνεχίζουν να φτιάχνουν τα πιο παράξενα folk τραγούδια –αν και αυτή την οκτάλεπτη σύνθεση δύσκολα την χαρακτηρίζεις τραγούδι.


 
Idris Elba – Mi Mandela
Ο πρωταγωνιστής της περίφημης σειράς The Wire και πρωταγωνιστής της ταινίας με την ζωή του Μαντέλα μεταφέρει εδώ τη μουσική του άποψη για τον μεγάλο μαύρο αγωνιστή και πολιτικό.


 
Little Boots – Taste It
Η αγγλίδα Victoria Hesketh έρχεται να προστεθεί κι αυτή στον μακρύ κατάλογο των κοριτσιών της σύγχονης ποπ που κουβαλάνε έντονο το άρωμα της Bjork.


 
Angelo Badalamenti feat. Kid Moxie – Mysteries Of Love
Η δική μας Kid Moxie ή αλλιώς Έλενα Χαρμπίλα, ωστόσο, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού αφήνει την  ατμόσφαιρα των κλαμπ για να ηχογραφήσει με τον Badalamenti μία νέα εκδοχή του περίφημου τραγουδιού του από το κλασικό πια Blue Velvet του David Lynch.


 
Giorgio Moroder - 74 Is The New 24
Κι αφού όλοι σήμερα είτε αναπαράγουν τον χορευτικό ήχο του είτε δανείζονται πολλά στοιχεία από αυτόν γιατί να μην επιστρέψει για τα καλά κι ο ίδιος; Ο τίτλος θυμίζει λίγο εκείνο το λαϊκό άσμα 40άρες ίσον με δύο 20άρες, αφού ο Giorgio βρίσκεται πια στα 74 του!


 
Tobias Jesso Jr. – Hollywood
Τελευταίο τραγούδι της λίστας μας αυτής της εβδομάδας η αναβίωση του Billy Joel από τον πιτσιρικά Tobias Jesso Jr., που ακούγεται σαν ένας ώριμος crooner.