«Το Ρόδον FM έπαιξε έναν ρόλο έξω από τα συνηθισμένα για μια εποχή και για μια γενιά»

«Το Ρόδον FM έπαιξε έναν ρόλο έξω από τα συνηθισμένα για μια εποχή και για μια γενιά»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Μάκης Μηλάτος, διευθυντής του ιστορικού εκείνου ραδιοσταθμού, καταγράφει τις ραδιοφωνικές του αναμνήσεις στο Avopolis. 

18 Δεκεμβρίου 2014
Είχε ξεκινήσει αρχές δεκαετίες του 90 και ταξίδευε ωραία ο «Ρόδον FM», τόσο που πίστευα πως θα φτάσει στον προορισμό του. Αφού όμως έζησε (και ζήσαμε μαζί του όσοι συμμετείχαμε) 3 πολύ ωραία χρόνια της ραδιοφωνικής (και όχι μόνο) ζωής μας, επήλθε ο «ξαφνικός θάνατος». Αναίτιος, όπως αποδείχτηκε, αλλά πραγματικός. Με το πέρασμα των χρόνων –και καθώς οι θετικές αντιδράσεις συνεχίζονται ακόμη και σήμερα– κατάλαβα πως αυτό το ραδιόφωνο που έκανα με την καρδιά μου και ευτύχησε να βρει καλούς, ενημερωμένους, αξιόπιστους, «διαβασμένους» και καυλωμένους με τη μουσική συνεργάτες, έπαιξε έναν ρόλο έξω από τα συνηθισμένα για μια εποχή και για μια γενιά. 
 
Καθώς το βασικό μας κίνητρο ήταν η αγάπη για τη μουσική και το ενδιαφέρον για τα καινούργια πράγματα σ' ένα ευρύ μουσικό φάσμα της ποπ κουλτούρας, το «Ρόδον FM» έπαιξε έναν ρόλο στη διαμόρφωση μιας νέας μουσικής πραγματικότητας κι επηρέασε θετικά τις γενιές της δεκαετίας του 1990. Μας δόθηκε η ευκαιρία –με τη δυνατότητα που μας παρείχε και το «αδερφό» Ρόδον Club– να φέρουμε για πρώτη φορά ονόματα τα οποία εκπροσωπούσαν τότε το νέο (με τον σταθμό να έχει παίξει ρόλο στην καθιέρωσή τους), να κάνουμε τα πρώτα Παζάρια Δίσκων ή να οργανώσουμε secret gigs
 
Το «Ρόδον FM» ήταν για μένα, για όσους συμμετείχαν αλλά και για πολλούς από αυτούς που το άκουγαν, ένα πραγματικά ευχάριστο «παιχνίδι» και ταυτόχρονα ένα δημιουργικό, επιδραστικό, μοντέρνο, λειτουργικό και αξιοπρεπές ραδιόφωνο, το οποίο θυμάμαι με μεγάλη ευχαρίστηση.