Τα τραγούδια του 2014

Τα τραγούδια του 2014
Ακολουθήστε μας στο Google news

Από σήμερα μέχρι και την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου το Fresh αποκαλύπτει τα 30 τραγούδια που του κράτησαν συντροφιά αυτή τη χρονιά από τα εκατοντάδες που παρουσιάσαμε μέσα από αυτή τη στήλη, αλλά και κάποια που δεν πρόλαβαν να μπουν, ενώ από Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, σειρά θα πάρουν τα 30 άλμπουμ της χρονιάς.

19 Δεκεμβρίου 2014Sharon Van Etten – Everytime Τhe Sun Comes Up
Όχι μόνο ένα από τα ωραιότερα τραγούδια που έχει γράψει η νεοϋορκέζα Sharon, αλλά κι ένα από τα πιο δυνατά ρεφρέν της χρονιάς καθώς τραγουδά «everytime the sun comes up I’m in trouble”. Φυσικά, και ένα από τα άλμπουμ της χρονιάς.


 
EMA - So Blonde
Κι από την κοσμοπολίτικη Νέα Υόρκη πάμε στην επαρχιώτικη Νότια Ντακότα των ΗΠΑ για να συναντήσουμε την Erika M. Anderson με ένα συνταρακτικό So Blonde που εδώ αφορά άνδρα.


 
Afghan Whigs – Algiers
Μπορεί κάποιοι να αντιμετώπισαν με επιφύλαξη την επιστροφή των Whigs και το άλμπουμ τους, τελικά, να κρίνεται άνισο, αλλά το Algiers είναι ένα από τα πιο όμορφα και στοιχειωμένα τραγούδια της χρονιάς.


 
Sigmatropic – Sink!
Επιστροφή στα τέλη του χρόνου και για τους δικούς μας Sigmatropic με τον ιδιαίτερο progressive και άκρως καλλιτεχνικό και εγκεφαλικό ήχο τους. Ένα πολύ καλό τραγούδι από ένα ακόμα εξαιρετικό άλμπουμ.


 
Future Islands – Seasons (Waiting On You)
Οι Future Islands απέδειξαν πόσο σημαντικό είναι να διαθέτεις έναν σπουδαίο ερμηνευτή όπως ο Samuel T. Herring, που καταφέρνει να κάνει τις απλές, ρομαντικές και τόσο 80s συνθέσεις τους να ακούγονται σαν σπαρακτικές κραυγές.


 
Hundred Waters – Murmurs
Ακόμα ένα παράδειγμα σημαντικής ερμηνεύτριας και η Nicole Miglis των Hundred Waters με αυτό το παράξενο μουρμουρητό, που άλλοτε θυμίζει Kate Bush και άλλοτε Tori Amos πάνω σε μουσικά χαλιά που παραπέμπουν σε ακούσματα από Enya μέχρι και Cocteau Twins.


 
Jamie xx - Sleep Sound
Κάπου στο ίδιο μοτίβο κινείται και ένα από τα θαυματουργά παιδιά της νέας βρετανικής σκηνής, ο περιζήτητος πια Jamie xx…


 
Iggy Azalea – Fancy
H Iggy Azalea, πιο αλέγκρα και προκλητική, συναντά την Charli XCX για να μας αποδείξει ότι ακόμα κι η εφηβική ποπ μπορεί να προσφέρει κάτι περισσότερο από αυξημένες ορμόνες.


 
Neneh Cherry ft. Robyn - Out of the Black
Παλαιότερη στο κουρμπέτι η Neneh Cherry και σαφώς ωριμότερη συναντά την αρκετά νεότερή της Robyn για να αποδείξει με τη σειρά της ότι η ποπ μπορεί να είναι και εγκεφαλική και ευχάριστη.


 
Gazelle Twin - Belly Of The Beast
Ακόμα ένα νέο κορίτσι από τη Μ. Βρετανία, η Elizabeth Walling στοίχειωσε τις φετινές μας ακροάσεις με ένα εξαιρετικό άλμπουμ, αλλά και δύο-τρεις συνθέσεις σαν το εφιαλτικό, σχεδόν, Belly Of The Beast.



Πατήστε εδώ για το 2ο μέρος

Πατήστε εδώ για το 3ο μέρος