Τα καλύτερα του 2014: Το μέλλον είναι εδώ

Τα καλύτερα του 2014: Το μέλλον είναι εδώ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το 2014 είδαμε τους Kasabian και την Cat Power, το 2015 έρχονται οι Black Keys και ο Robbie Williams. Nα γίνονται στην πτωχή Ελλάδα τέτοιες συναυλίες και να παραπονιόμαστε, είναι σαν να έχουμε υπουργό τον Γιακουμάτο και να κοιτάζουμε τον Παπαδημούλη στα δόντια.

30 Δεκεμβρίου 2014
Του Νίκου Παπαδογιάννη

Πιάστε λοιπόν τα εκλογικά βιβλιάρια με τα δόντια, σβήστε τη ρημάδα την τηλεόραση, φτύστε κατάμουτρα τα τομάρια του νεοφασισμού, διαβάστε κανένα βιβλίο για ξελαμπικάρισμα και ακούστε μουσική.
 
Πιστή στις συνήθειες της τελευταίας δεκαετίας, η στήλη αραδιάζει τα 15 άλμπουμ που ευχαριστήθηκε περισσότερο μέσα στο 2014 και εύχεται, για το 2015, να εξαφανιστεί παντοτινά το μπουζούκι από τη μουσική του Αλκίνοου και να μη ξαναβγάλουν δίσκο οι U2. Το Songs of Innocence απείλησε να μου παραλύσει τον εγκέφαλο.
 
 Όπως θα δείτε στη λίστα, τη γεμάτη με βετεράνους, υπάρχουν ευπρεπείς τρόποι για να γεράσει ένας μουσικός: Peter Murphy, Marianne Faithfull, Robert Plant, Bruce Springsteen,  Stevie Nicks, αλλά και η Κate Bush που επέστρεψε με θριαμβευτικές συναυλίες στο Λονδίνο.
Η πρωτιά, πάντως, ανήκει στο αύριο. Το μέλλον είναι εδώ!
Οι Alt-J δικαιώνουν τις προσδοκίες που δημιούργησαν με το προπέρσινο Αn Awesome Wave (με το οποίο κέρδισαν το Mercury Prize) και μοιάζουν έτοιμοι να βαδίσουν στα χνάρια των Arcade Fire. Με το καλό να τους δούμε και από κοντά.
 
15. Kaiser Chiefs – Education, Education, Education & War
14. Black Keys – Turn Blue
13. Bruce Springsteen – High Hopes
12. Sharon van Etten – Are We There
11. Jack White - Lazaretto
10. The War On Drugs – Lost In The Dream
9. Paolo Nutini – Caustic Love
8. Kasabian – 48:13
7. Robert Plant – The Ceaseless Roar
6. Lana del Rey - Ultraviolence
5. Peter Murphy – Lion
4. Royal Blood – Royal Blood
3. Marianne Faithfull – Give My Love to London
2. St Vincent – St Vincent
1. Alt-J – This is All Yours
 
: Μονόλογος Βορίδη αυτή τη στιγμή στον Star, μονόλογος Αδωνι στον Σκάι. Πόση ακροδεξιά να αντέξει πια ο αλαλιασμένος πολίτης; Εύχομαι καλή και δημοκρατική χρονιά, όσο γίνεται πιο μακριά από αυτόν τον εφιάλτη.