Χρυσή Αυγή εναντίον της Εφημερίδας των Συντακτών

Χρυσή Αυγή εναντίον της Εφημερίδας των Συντακτών
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αλλά δεν κατάφερε τίποτα, το δικαστήριο αθώωσε τους δημοσιογράφους και την εφημερίδα. 

13 Ιανουαρίου 2015
Στο κενό έπεσε η επιχείρηση των χρυσαυγιτών να κλείσουν τη φωνή της «Εφημερίδας των Συντακτών», μετά την αθώωση του διευθυντή της Εφημερίδας, Νικόλα Βουλέλη και του δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά, μέλους της ερευνητικής δημοσιογραφικής ομάδας «Ιός», με την οποία ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της μήνυσης -μία από τις πολλές εγκλήσεις χρυσαυγιτών εναντίον μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων- που είχε υποβάλει ο Ηλίας Κασιδιάρης εναντίον της «Εφ.Συν.». 
 
Το δικαστήριο έκρινε αθώους του κατηγορουμένους με το σκεπτικό ότι το επίμαχο βίντεο δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί «αρχείο» και κατ΄επέκταση, θα πρέπει οι κατηγορούμενοι να απαλλαχθούν από την κατηγορία της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων. Αναφορικά με την πράξη της εξύβρισης, η πρόεδρος του δικαστηρίου σημείωσε ότι, σταθμίζοντας αμφότερα τα συμφέροντα των κατηγορουμένων και του εναγομένου με το ρεπορτάζ, πρόκειται για αυστηρή κριτική για πρόσωπο του δημόσιου βίου και δη βουλευτή που είχε σκοπό την ενημέρωση του κοινού και όχι την εξύβριση. 
 
Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων δημοσιογράφων Νικόλα Βουλέλη (διευθυντής) και Δημήτρη Ψαρρά (συντάκτης) της Εφημερίδας των Συντακτών για τα αδικήματα της εξύβρισης και παραβίασης προσωπικών δεδομένων του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, σχετικά με τη δημοσιοποίηση βίντεο του κατηγορούμενου. Ο εισαγγελέας υποστήριξε πως «είναι μεν απολύτως σεβαστό και κατοχυρωμένο το δικαίωμα της ελευθερίας του Τύπου αλλά ο δημοσιογράφος δεν πρέπει να προσβάλλει την τιμή και την υπόληψη».