Ούτε οι εκκλησίες, ούτε τα νεκροταφεία θα πληρώνουν για την ΕΡΤ

Ούτε οι εκκλησίες, ούτε τα νεκροταφεία θα πληρώνουν για την ΕΡΤ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μία δημιουργική ασάφεια το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ. Αναφέρει φυσικά κάποια πράγματα, υπάρχουν ωστόσο πολλά πράγματα που θα αποσαφηνιστούν στην πορεία. 

09 Μαρτίου 2015Ανέβηκε στο opengov για διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την καινούργια ΕΡΤ το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την Πέμπτη, με μια βδομάδα καθυστέρηση από την αρχικά σχεδιαζόμενη ημερομηνία. 



Το εικοσασέλιδο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, χτίζεται πάνω στην ΝΕΡΙΤ Α.Ε., δεν καταργείται δηλαδή η νέα εταιρία και επανέρχεται η παλιά, με πληθώρα τροποποιήσεων αλλά και αρκετές ασάφειες, ως προς τα προγράμματα που θα λειτουργήσουν, στα άρθρα της. Ούτε το non paper του υπουργείου... βοηθά την κατάσταση, το οποίο «ωραιοποιεί» το νόημα του νομοσχεδίου.
 
* Επανέρχεται το όνομα ΕΡΤ με τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς (πανελλαδικούς ή περιφερειακούς) σταθμούς, Μουσικά Σύνολα και Χορωδία, sites. 
 
* Η ΕΡΤ γίνεται ξανά κυρίαρχος του πλούσιου αρχείου της.
 
* Το ανταποδοτικό τέλος ορίζεται στα τρία ευρώ.
 
* Θα διοικείται από επταμελές ΔΣ: τον Πρόεδρο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, τρία μέλη ειδικών γνώσεων και πείρας και δύο μέλη-εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΕΡΤ. Η θητεία όλων τους θα είναι τριετής με το δικαίωμα ανανέωσης για μία μόνο φορά. 

* Τέλος το Εποπτικό Συμβούλιο, ο έλεγχος θα γίνεται από το ΕΣΡ. 
 
* Επανέρχονται όλοι οι εργαζόμενοι της παλιάς ΕΡΤ.

* Αποκλείονται οι ειδικοί σύμβουλοι, το Προσωπικό Ειδικών Θέσεων και όσοι συνταξιοδοτήθηκαν.

* Όσοι εργάζονταν στη ΝΕΡΙΤ συνεχίζουν κανονικά. 
 
* Η παλιά ΕΡΤ Α.Ε. και οι θυγατρικές της, θα συνεχίσουν να βρίσκονται υπό καθεστώς εκκαθάρισης, με την διαδικασία να πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε έναν μήνα, από την ισχύ των τροποποιήσεων (δηλαδή την δημοσίευσή τους στο ΦΕΚ).