Τα τραγούδια της εβδομάδας 23-30 Μαρτίου

Τα τραγούδια της εβδομάδας 23-30 Μαρτίου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κι ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ταξιδεύει στη Γερμανία, η Bjork αναχώρησε με πτήση για το μέλλον, ο Van Morrison επιστρέφει στο λιγότερο γνωστό παρελθόν του, οι Blur επιστρέφουν στο παρόν προσπαθώντας να ανακτήσουν την αίγλη της δεκαετίας του ’90 κι εμείς ταξιδεύουμε μαζί τους με ήχους και εικόνες…

23 Μαρτίου 2015Blur - There Are Too Many of Us
Δώδεκα χρόνια πέρασαν από το Think Tank και δεκαέξι από την αποχώρηση του Graham Coxon για να ξαναβρεθούν μαζί σε στούντιο τα χρυσά παιδιά της Britpop. Κι αν είστε επιφυλακτικοί στις επανασυνδέσεις, όπως κι εγώ, μάλλον θα δικαιωθείτε από το πρώτο δείγμα, προπομπό του Magic Whip που κυκλοφορεί το 2015. Περισσότερο αμήχανοι μοιάζουν παρά έτοιμοι για μία νέα πορεία…


 
Bjork – Family
Η Björk, πάλι, μοιάζει να έχει μπει σε τροχιά γύρω από άλλους πλανήτες. Προ ολίγων ημερών έβγαλε το νέο της βίντεο για το Stonemilker από το αναμενόμενο άλμπουμ της Vulnicura. Ένα ακόμα τεχνολογικό επίτευγμα της συνεργασίας της με τον Andrew Thomas Huang. Δυστυχώς, μόνο οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου θα μπορούν να το δουν σε επιλεγμένους χώρους. Εμείς, ας μείνουμε στα Family με το κινούμενο εξώφυλλο του άλμπουμ και το Lionsong.



Björk - Lionsong


 
Van Morrison, Bobby Womack - Some Peace Of Mind
O Van the man, ωστόσο, ποτέ δεν προσπάθησε να αποδράσει στο αβέβαιο μέλλον και παρέμεινε σταθερός στις κλασικές αξίες των blues (και της folk, ενίοτε). Τώρα, μοιάζει να ανατρέχει στο φωτογραφικό άλμπουμ της ζωής του σκαρώνοντας μία συλλογή τραγουδιών του με ένα καλεσμένο στην επανεπεξεργασία του καθενός. Δεν μπόρεσε κι αυτός να αποφύγει τη συνεργασία με έναν μακαρίτη και η τεχνολογία τον έβαλε να ηχογραφεί με τον Bobby Womack ένα τραγούδι από το Avalon Sunset του 1989.


 
Holly Herndon – Interference
Επιστροφή στο παρόν με την αμερικανίδα Holly Herndon να ακούγεται ως συνέχεια της Laurie Anderson…


 
Young Fathers - Shame
Κι από την Αμερική στο «βαρύ» Εδιμβούργο της Σκωτίας για να συναντήσουμε το πολυπολιτισμικό τρίο δύο αφρικανών μεταναστών κι ενός βέρου σκοτσέζου, των Young Fathers, που πέρυσι κέρδισε το Mercury Music Prize.


 
CHIC feat Nile Rodgers - I'll Be There
Κι αν μιλάμε για επανασυνδέσεις… Οι Chic του περίφημου Nile Rodgers θα μπορούσαν να διεκδικήσουν και το ρεκόρ χρονικής απόστασης ηχογραφήσεων αφού επιστρέφουν 23 ολόκληρα χρόνια μετά το Chic-Ism του 1992 χωρίς, βεβαίως, να διεκδικούν την πρωτοτυπία πια. Καλοδεχούμενοι έτσι κι αλλιώς.


 
Only Real - Can't Get Happy
Κι ενώ όλοι οι προηγούμενοι έχουν να επιδείξουν περιπέτειες από ταξίδια στο χρόνο ο νεαρός Only Real μένει στα ταξίδια από το δωμάτιό του μέσω του υπολογιστή. Αυτό δεν τον εμποδίζει να φτιάχνει διασκεδαστικά και ελκυστικά ποπ διαμαντάκια όπως αυτό. Το ντεμπούτο του που αναμένεται πιθανότατα θα παίξει δυνατά στα καλύτερα της χρονιάς.


 
Wolf Alice - Giant Peach
Περισσότερο εξωστρεφείς οι Λονδρέζοι Wolf Alice ετοιμάζονται να παρουσιάσουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους τον Ιούνιο μετά από δύο εξαιρετικά EP. Σκληρές κιθάρες και φωνητικά που παραπέμπουν από X-Ray Spex μέχρι και Go Gos!


 
Death Grips - On GP
Σκληρός και ο ήχος των παράξενων Death Grips που παντρεύουν το industrial με το hip-hop και είναι στιγμές που ακούγονται σαν τους Deftones με τραγουδιστή ράπερ δημιουργώντας το δικό τους μουσικό υβρίδιο.


 
KNTRLR - The Great Filter
Περισσότερο συμβατικοί οι νεοϋορκέζοι KNTRLR (ντουέτο των Charles Davis και Michael Henry) κυκλοφόρησαν στα τέλη του Φλεβάρη το ντεμπούτο άλμπουμ τους με την εθιστική synthpop-rock τους. Ένα όνομα που πιθανότατα θα λατρέψουν και τα ελληνικά μουσικά ραδιόφωνα…