Μία κατάληψη, χίλιες λέξεις

Μία κατάληψη, χίλιες λέξεις
Ακολουθήστε μας στο Google news

Συνεχίζεται η κατάληψη στον «105.5 Στο Κόκκινο» με την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους και απεργούς πείνας να εκπέμπει κανονικά το πρόγραμμά της. Μία φωτογραφία 1000 λέξεις λένε οι Κινέζοι. Μία κατάληψη 1000 λέξεις είναι οι αντιδράσεις…

23 Μαρτίου 2015Ο ραδιοφωνικός σταθμός, προς τιμήν του, δεν διέκοψε την εκπομπή από την ώρα της κατάληψης και μετά. «Ενημερώνουμε τους ακροατές του Κόκκινου, πως το www.stokokkino.gr, σεβόμενο την κατάληψη, και παρά το γεγονός πως οι πολιτικές εξελίξεις είναι έντονες και πιεστικές, δεν θα ενημερώνει μέχρις ότου τερματισθεί η κατάληψη», κατέληγε στη σχετική ανακοίνωσή του που ανέβηκε στην ιστοσελίδα του σταθμού όπου ανέβασε και το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης των καταληψιών (δείτε εδώ).
 
Όμως, ούτε ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε και όλοι οι εργαζόμενοί του φάνηκαν να συμμερίζονται την απόφαση (δείτε το χρονικό όπως το παρουσιάζει από το πρωί το e-tetRadio ΕΔΩ)
 
Χαρακτηριστικά τα σχόλια αρκετών εξ αυτών στα social media.









Μανόλης Πολέντας
2 ώρες · 
'Οποια νυφίτσα αναρχικιά πιστεύει ότι είναι πιο αναρχικιά από μένα που ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, ας έρθει πιο κοντά να μου το πει. Ανιστόρητη, αμέτοχη νυφίτσα!!!

 
Βεβαίως, υπήρχαν και οι ψυχραιμότερες φωνές







Και οι ουδέτερες...



Οι αλληλέγγυοι, εν τω μεταξύ, αντικειμενικά, οργάνωσαν την εκπομπή τους πολύ καλά και με αξιοζήλευτη δημοσιογραφική αντίληψη, βγάζοντας ζωντανές συνεντεύξεις από φυλακισμένους, απεργούς πείνας, συντρόφους τους και γιατρούς. Κάτι που, ίσως, θα έπρεπε να έχει ήδη κάνει και το ραδιόφωνο του Στο Κόκκινο 105.5 όπως έκανε παλαιότερα και γι' αυτό αγκαλιάστηκε και αγαπήθηκε από ένα ευρύτερο εναλλακτικό κοινό της αριστεράς.

Οι αλληλέγγυοι, από την πλευρά τους εξήγησαν ότι η κατάληψη γίνεται σε ένα «κυβερνητικό ραδιόφωνο» ή απλούστερα «στον τηλεβόα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

Πιθανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δει με περισσότερη προσοχή τα κινήματα και τα ζητήματα δικαιωμάτων και ελευθεριών, έστω κι αν τώρα, όπως δηλώνει, προέχει η ανθρωπιστική κρίση. Να μην ξεχνάει ότι υποστήριξε δηλώσεις σαν αυτές του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού που επικαλείται ο δημοσιογράφος του Κόκκινου Αγγελος Τσέκερης και έκανε αγώνα για την δικαίωση των αιτημάτων του.

Σημείωση: Δεν ήταν δυνατό να έχουμε πρόσβαση στο προφίλ του Μανόλη Πολέντα ώστε να έχουμε την ανάρτησή του αποτυπωμένη ως εικόνα.