Τα τραγούδια της εβδομάδας 30 Μαρτίου – 5 Απριλίου

Τα τραγούδια της εβδομάδας 30 Μαρτίου – 5 Απριλίου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η μουσική, έντιμους συμβιβασμούς δεν κάνει. Ρήξεις, αντιθέτως, πολλές και διαρκείς. Οι Florence + The Machine προσεύχονται στον άγιο Ιούδα τον Θαδδαίο, τον άγιο της ελπίδας, ο Martin Gore γράφει ύμνους για μία ζοφερή Ευρώπη κι ο Jamie xx κλείνει τα μάτια φωνάζοντας «ω, θεέ μου!». Παράξενες ημέρες…

30 Μαρτίου 2015Florence + The Machine - St Jude
Δεν πάει πολύς καιρός που παρουσιάσαμε το πρώτο τραγούδι από το αναμενόμενο νέο άλμπουμ της Florence, “How Big How Blue How Beautiful” κι αυτή την εβδομάδα η κυρία Welch επιστρέφει με ένα τρόπω τινά γκόσπελ ή απλώς μία προσευχή. Για ακόμα μία φορά το βίντεο εξαιρετικό.


 
Girls Names - Zero Triptych
Οι βορειοϊρλανδοί Girls Names, αντιθέτως, ανεβάζουν την ένταση για ένα κολασμένο 11λεπτο ηλεκτρισμού, θορύβου και μελωδίας ταυτόχρονα.


 
Maribou State - Rituals (MS Edit)
Οι δύο λονδρέζοι παραγωγοί που προ διετίας χαρακτηρίστηκαν ως “downtempo Disclosure” από τον Paul Lester του Guardian έχουν έτοιμο το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Portraits” που θα κυκλοφορήσει την 1η Ιουνίου. Disco, house, Moroder, r&b, ανακατεύονται πάνω στα ηλεκτρονικά beats.


 
Shamir - Call It Off
Ο 20χρονος Shamir μοιάζει να κουβαλάει την λάμψη της γενέτειράς του, του Λας Βέγκας, καθώς τραγουδάει με το αλά Sylvester (τον θυμάστε;) φαλτσέτο του επάνω σε ηλεκτρονικά μοτίβα που συρράπτουν disco, Ohio Players, Giorgio Moroder (ναι, κι αυτός!), hip-hop και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.


 
Torres – Sprinter
Τα πράγματα μοιάζουν πολύ πιο ξεκάθαρα για την Mackenzie Scott ή Torres από τον αμερικάνικο νότο, που μας προετοιμάζει για το τρίτο άλμπουμ της με ακόμα ένα καθαρόαιμο indie rock τραγούδι. Ακούστε το σε δύο εκδοχές: μία live και μία στούντιο.




 
Jamie xx - Loud Places (ft Romy) - Gosh
Το παιδί θαύμα της βρετανικής σκηνής, ο Jamie xx ή Jamie Smith συνεχίζει να ηχογραφεί παράλληλα με το γκρουπ του, τους xx, και πολύ καλά κάνει, αν κρίνουμε από τα δύο νέα κομμάτια που μας προετοιμάζουν για το δεύτερο άλμπουμ του.




 
MG – Europa Hymn
Πίσω από το MG κρύβεται η «παλιοσειρά» της electropop που, πιθανώς, να άκουγε πιτσιρικάς κι ο Jamie xx, ο κύριος Martin Gore των Depeche Mode, που σε δύσκολους καιρούς γράφει έναν ύμνο για την Ευρώπη. Παρηγοριά στον άρρωστο, που λέμε…


 
Mas Ysa – Look Up
Αγαπημένο τραγούδι της εβδομάδας, όμως, η σύνθεση του καναδού Thomas Arsenault με την αλά Feargal Sharkey φωνή και το ανακάτεμα ακουστικών και ηλεκτρονικών ήχων, ο οποίος μετά το εξαιρετικό ντεμπούτο EP του το 2014 ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το πρώτο του ολοκληρωμένο άλμπουμ. Ανυπομονούμε…


 
Eskimeaux - Broken Necks
Πίσω από τους Eskimeaux κρύβεται η Gabrielle Smith, ψυχή του γκρουπ, η οποία ανακάλυψε κάποια παλιά ντέμο στα συρτάρια της, ένα εκ των οποίων επέλεξε ως πρώτο δείγμα για το νέο τους άλμπουμ.


 
Σtella - Last Minute Boy
Για την ΣTella τα είπαμε ξανά προ ολίγων ημερών. Το νέο της άλμπουμ είναι ένα από τα ωραιότερα δείγματα αγγλόφωνης ποπ για την ελληνική σκηνή. Το πρώτο βίντεο φτιάχτηκε για το Last Minute Boy, που, μεταξύ μας, δεν είναι κι από τα καλύτερα του άλμπουμ της…