Όχι σε Κύθηρα, Ιθάκη, Σύμη. Ναι σε Γαύδο, Φολέγανδρο!

Όχι σε Κύθηρα, Ιθάκη, Σύμη. Ναι σε Γαύδο, Φολέγανδρο!
Ακολουθήστε μας στο Google news

Από τα νησιά μας θα ξεκινήσει -άμεσα- να εφαρμόζεται η υποχρεωτική συναλλαγή με κάρτα για ποσά άνω των 70 ευρώ. Το μέτρο που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός έχει ήδη επεξεργαστεί από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και θα αφορά παντός είδους συναλλαγές, τόσο για τους… ιθαγενείς όσο και για τους τουρίστες.

01 Μαΐου 2015
Του Γιώργου β. Μανετάκη
 
Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, αυτή του 2011, 35 νησιά έχουν πληθυσμό άνω των 3.000 κατοίκων, όριο που προβλέπεται για την εφαρμογή του μέτρου. Από αυτά η κυβέρνηση επέλεξε 23. Ας δούμε ποια είναι αυτά
Κρήτη, Εύβοια, Ρόδος, Κέρκυρα, Λέσβος, Χίος, Κως, Ζάκυνθος, Σαλαμίνα, Κεφαλλονιά, Σάμος, Λευκάδα, Σύρος, Νάξος,  Σαντορίνη, Λήμνος, Κάλυμνος, Θάσος, Μύκονος, Πάρος, Αίγινα, Άνδρος, Τήνος, Ικαρία, Λέρος, Κάρπαθος, Σκιάθος, Σκόπελος, Μήλος, Πόρος, Σπέτσες, Κύθηρα, Πάτμος, Ιθάκη και Σύμη. Η Σύμη που ξεπέρασε το όριο μόλις για 68 κατοίκους…
Αναζητώντας τη συγκεκριμένη απογραφή, διαπιστώσαμε ότι τα κατοικημένα νησιά της χώρας είναι συνολικά 107, συμπεριλαμβανομένου του Σκορπιού και του φύλακά του (προφανώς αυτός είναι ο ένας κάτοικος που δηλώθηκε)!
 
Κι επειδή το’ χουμε στο DNA μας να ζούμε με την αντίδραση (δημιουργική πάντα, σαν την ασάφεια ένα πράμα), επέλεξα για σας –και όχι μόνο- κάποια από τα υπόλοιπα 72 νησιά που μπορούμε να πάμε τώρα που ανοίγει ο καιρός και αργότερα που θα πιάσουν οι ζέστες (μεγάλες και μικρές). Ξένοιαστα και μακριά από κάρτες, εφορίες, ΣΔΟΕ, big brother και… δεν συμμαζεύεται.
Με κορυφαία στη λίστα μας τη μοναδική Γαύδο (Κρητικός γαρ), διαλέξτε και… φύγαμε:
Σίφνος, Ίος, Αμοργός, Κύθνος, Σέριφος, Αστυπάλαια, Αντίπαρος, Νίσηρος, Κίμωλος, Οινούσσες, Φολέγανδρος, Λειψοί, Ανω Κουφονήσι, Ανάφη, Σίκινος, Ηρακλειά, Αντικύθηρα.
 
Άλλωστε, παραλίες υπάρχουν!