Τα τραγούδια της εβδομάδας 4 - 11 Μαΐου

Τα τραγούδια της εβδομάδας 4 - 11 Μαΐου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δυναμική εισαγωγή στον Μάιο με πολλές νέες και άκρως ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες με πρώτους και καλύτερους τους Disclosure που επιστρέφουν για να αποδείξουν ότι το προ διετίας ντεμπούτο τους δεν ήταν πυροτέχνημα ενώ οι Foo Fighters, De La Soul, Weezer και Foxygen κάνουν τα δικά τους παιχνίδια με το παρελθόν σε ένα παρόν εθισμένο στα ψευδεπίγραφα μηνύματα… 

04 Μαΐου 2015Disclosure – Bang That
Δύο χρόνια μετά το άκρως επιτυχημένο ντεμπούτο τους με το Settle που δεν άφησε λίστα για λίστα κριτικών στο τέλος της χρονιάς στην οποία να μην εμφανίζεται, το ντουέτο των Disclosure ετοιμάζει το δεύτερο και πάντοτε δύσκολο βήμα του στη δισκογραφία. Το Bang That παρουσιάστηκε την Πρωτομαγιά και παρότι οι δύο βρετανοί λένε στις συνεντεύξεις τους ότι προσανατολίζονται σε περισσότερο κλασικές τραγουδιστικές φόρμες το πρώτο δείγμα μάλλον τους διαψεύδει επιμένοντας χορευτικά και ρυθμικά.


 
De La Soul - God It (feat Nas)
Χορευτικά συνεχίζουμε και πάμε να συναντήσουμε τους πρωτοπόρους De La Soul, οι οποίοι κατέφυγαν κι αυτοί στο Kickstarter προκειμένου να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση από fans για το νέο τους άλμπουμ. Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες ακόμα κι αν η έμπνευσή τους βγάζει τέτοια διαμάντια όπως το God It. Σημαντική η συμβολή του Nas.


 
Pfarmers – You Shall Know The Spirit
Οι Pfarmers είναι πρωτοεμφανιζόμενοι ως συγκρότημα, αλλά τα ονόματα των Bryan Devendorf από τους National, Danny Seim (Menomena) και Deve Nelson (συνεργάτη των St Vincent και Sufjan Stevens) κάθε άλλο παρά άγνωστα είναι. Η πρώτη τους δουλειά κυκλοφορεί την ερχόμενη εβδομάδα και μέχρι τότε μένουμε με το απολαυστικά σκοτεινό και αρκετά National, You Shall Know The Spirit.


 
Palma Violets - English Tongue
Δεύτερο βήμα και για τους βρετανούς Palma Violets και το Danger In The Club που κυκλοφόρησε σήμερα έχει ήδη πάρει αρκετά καλές κριτικές από τον βρετανικό μουσικό Τύπο.


 
Foo Fighters - Kids in America
Foo Fighters γράφει η ετικέτα, μα στην πραγματικότητα είναι ο Dave Grohl από το 1991 όταν έξω από τους Nirvana διασκεύαζε αυτό το χιτάκι της Kim Wilde από τα 80s. Το δεκάιντσο κυκλοφόρησε στην Record Store Day με τίτλο Songs From The Laundry Room.


 
Tres Padres – A Lot To Maintain
Μακριά από τους Dinosaur Jr. και ο Lou Barlow, που συναντά τον ντράμερ των Melvins, Dale Crover και τον κιθαρίστα των Folk Implosion, Imaad Wasif για να στήσει τους Tres Padres, οι οποίοι μπήκαν στο στούντιο των Foo Fighters για να ηχογραφήσουν δύο τραγούδια με τη βοήθεια του μπασίστα των Foos, Nate Mendel.


 
Weezer - Everybody Needs Salvation
Και καθώς ασχολούμαστε με τους βετεράνους των 90s ας συναντήσουμε και τους Weezer, οι οποίοι άρχισαν να βγάζουν υλικό που κόπηκε από το περυσινό τους άλμπουμ. Το Everybody Needs Salvation θα μπορούσε κάλλιστα να είχε συμπεριληφθεί.


 
Foxygen – 24 Hour Lover Man
Οι Foxygen, πάλι, σαφώς πιο φρέσκοι επιστρέφουν με μία νέα σύνθεση με αρκετά δάνεια από τα παλιά σαμπλάροντας επάνω σε ένα σχεδόν rap χαλί το Manic Depression του Jimi Hendrix!


 
East India Youth – Beaming White
Δεύτερο βήμα και για τον William Doyle που μόλις ένα μήνα πριν κυκλοφόρησε το Culture Of Volume και το Beaming White είναι το δεύτερο single από εκεί.


 
Dioni - Don't Let Me Down
Η ελληνοαυστραλέζα Dioni ήταν μία από τις καλύτερες φωνές της ελληνικής σκηνής όταν πριν 10 περίπου χρόνια έκανε τα πρώτα της βήματα με τους Astyplaz, το σχήμα του σημερινού δημιουργού των Keep Shelly In Athens. Μετά τη διάλυση των Astyplaz έχασα τα βήματά της, αν υπήρχαν. Όπως κι αν έχει, αυτό τον μήνα επιστρέφει με προσωπική της, επιτέλους, δουλειά κι έχω την αίσθηση ότι το ελληνικό κοινό δεν θα έχει δικαιολογία να ασχολείται με κάθε νέο-soul φωνή που έρχεται από Μ. Βρετανία ή όποια άλλη χώρα. Τραγούδι της εβδομάδας για τη στήλη.