Το εγκαταλελειμμένο κτίριο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη

Το εγκαταλελειμμένο κτίριο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Θα αξιοποιηθεί άραγε από την «νέα ΕΡΤ»;

18 Μαΐου 2015
Είναι το κτίριο που φιλοξένησε ουκ ολίγες υπηρεσίες της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, όλα αυτά τα χρόνια. Την «αλησμόνητη» ΥΕΝΕΔ, την ΕΡΤ2, την ΕΤ1 μέχρι το «μαύρο» της 11/6/13, τα κανάλια της ΕΡΤ Ψηφιακής αλλά και τις περίφημες ΔΤ/ΕΔΡ, για όσο διάστημα σχεδόν το Ραδιομέγαροο ήταν υπό τον έλεγχο των εργαζομένων της ΕΡΤ. Από τότε, το κτίριο επί της Κατεχάκη έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί - είχε δηλωθεί παρόλα αυτά ως έδρα της πρώην ΝΕΡΙΤ Α.Ε.

Στην πάνω φωτογραφία, η πίσω όψη των εγκαταστάσεων όπως φαίνονταν από την στάση του Ηλεκτρικού, πριν μερικά χρόνια. Και εδώ, από την ίδια οπτική γωνία, τώρα:
 
 
Η έλλειψη συντήρησης και η εγκατάλειψη του κτιρίου είναι φανερή. Και προφανώς, η εικόνα του δεν συνάδει με εκείνη ενός κτιρίου που ανήκει στο κράτος και στεγάζει δημόσια ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ. Ας το κοιτάξει αυτό, το νέο ΔΣ της ΕΡΤ (όποτε αυτό είναι έτοιμο για... δράση), αξιοποιώντας το κατάλληλα και αναμορφώνοντάς το. Και δεν εννοούμε να το μετατρέψει σε κέντρο κράτησης μεταναστών, όπως διακαώς επιθυμούσε η κυβέρνηση Σαμαρά.

Σύμφωνα τώρα με αναφορές τεχνικών της ΕΡΤ, αμέσως μετά το μαύρο της 11/6/13, οι τεχνικοί που είχαν ξεμείνει στην Κατεχάκη, αφαίρεσαν ραδιοζεύκτες από την ροή της ΕΤ1, προκειμένου να συνεχιστεί ομαλά η τροφοδοσία της ΝΕΤ με σήμα, από το Ραδιομέγαρο.